Merhaba
Şahsıma ait bir dairemin bulunduğu apartmanda 2 adet dairesi olan bir komşumun içinde cocuklarının ikamet ettiği dairesini satmayı istemesi üzerine kendisi ile satış pazarlığına giriştik.150.000 Ytl fiyat üzerinde anlaştık.Acil paraya ihtiyacı olması vesilesi ile kendisi ile Sözleşme düzenleyip peşinat olarak 90.000ytl ödeme yapdım.Bunun karşılığında kendisi ve eşinden teslimat makbuzu aldım.Sözleşmeye cayma olasıllıgına karşı 60.000 YTL ceza ekledik.Kenidisi işe tahliye ile ilgili,bende kalan tutarı denkleştirmek için 2 ay birbirimize müsade tanıdık.Birinci ayın sonunda dairede kiralık yazısını gorunce kendisi ile gorustum satmakdan vazgectigini paramı 3,4 ay içinde iade edecegini bildirdi.Bende derhal kendisine ihtarname cekerek tapuyu veya paramı sözleşmedeki ceza tutarı ve faizi ile ödemesini istedim.İhtar eline ulaştı.Yazılı cevap vermedi.Fakat sözlü olarak git mahkemeye başvur paranı ödemiyorum dedi.4 Nüshalı bir sözleşme düzenlemiştik.Biri kendisi diğeri ise eşi ile.Eşiyle görüştüm sözleşme üzerindeki imzanın kendisine değil anlaşma yapdıgımız eşe ait oldugunu söyledi.Yani eşinin adı yazan sözleşmeyede kendisi imza atmış.İmzaların kendisine ait olduğundan eminim.Satış sözleşmesini hazırlarken sözleşmede imzası olan şahidim de var.Şimdi nasıl bir yol izlemeliyim,kanuni haklarım nelerdir?