Mayıs ayında, bedelini peşin ödeyerek (banka kredisi kullandım), bir inşaat şirketinden, inşa halinde bir konut aldım. Kat irtifakı tapusu tanzim edildi ve satış gerçekleşti. Aynı tarihte bir de satış sözleşmesi tanzim edildi. Sözleşmeye göre "Satıcı Eylül 2008 tarihine kadar, ilgili bağımsız bölümü iskana hazır hale getirecektir." Yine sözleşmeye göre "Satıcı, ilgili gayrimenkulu sözleşme koşullarına uygun olarak inşa ve ikmal ederek, alıcıya satmayı ve tapuda alıcı adına kayıt yaptırarak anahtar teslimi yapmayı kabul ve taahhüt eder." Sözleşmede, yer döşemeleri, kapılar, mutfak, kombi gibi özellikler ayrıca sıralanıyor. Aldığım konut site içinde ve sitenin tamamının inşaatı devam ediyor. Sözleşmedeki teslim tarihinden bu yana 2 ay geçti ve satıcı firma 2009 temmuz ayından önce teslim yapamayacağını söylüyor. Belediyenin doğalgaz bağlantısını gerçekleştirmediğini bahane ediyor ancak gayrimenkul zaten iskana hazır değil, yer döşemeleri yok, banyo ve mutfak mobilyaları yok, kapı ve doğramalar yok, site ve blok inşa halinde olduğu için iskan mümkün değil, su, elektrik, gaz, yol yok. Gecikmeyi telafi edici herhangi bir çözüm de sunmuyor. Sözleşmede, teslimde gecikme halini düzenleyen bir madde yok. Satış bedeline dair bir fatura tanzim edilmedi. Bu durumda:Teslimdeki gecikmeden kaynaklı haklarım nelerdir? Müteahhit firmanın, sadece benim satın aldığım konutu tefriş etmesi, sözleşme şartlarını yerine getirmek açısından yeterli midir? Sözleşmedeki "iskana hazır hale getirme" koşulunu karşılamak konusunda yeterli midir? Özetlediğim bu koşullar doğrultusunda sahip olduğum haklarım ve bu haklarımı nasıl kullanabileceğim konusunda yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkür ederim.