+ Konuyu Yanıtla
1 den 2´e kadar toplam 2 ileti bulundu.

Konu: Harun Yahya ve Dinlerin Kardeşliği

Harun Yahya ve Dinlerin Kardeşliği Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Jun 2003
    Nerede
    Afyonkarahisar
    İletiler
    2.022
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Harun Yahya ve Dinlerin Kardeşliği

    Harun Yahya'yı artık tartışmaya açsak ne dersiniz.Emetinin bir linkinden HZ İsa gelecek diye bir siteye girdim.Oradan da kitapehli.com diye bir başka siteye.....Ve şu ayete rastladım...

    İman edenlerin birlik olup tüm din-dışı ideolojilere karşı yapacakları bir fikri mücadele özlenen barış ve huzuru sağlayacaktır. Allah ayetlerinde şu şekilde buyurmaktadır:
    İnkâr edenler birbirlerinin velileridir. Eğer siz bunu yapmazsanız (birbirinize yardım etmez ve dost olmazsanız) yeryüzünde bir fitne ve büyük bir bozgunculuk (fesat) olur. (Enfal Suresi, 73)

    Lütfen parantez içine dikkat edelim.Harun Yahya Kitap ehli dediği Hristiyan ve yahudilerle dost olmamız gerektiğini söylüyor ve bir ayeti de fikirlerine destek olsun diye yazıyor.

    Gene sitede Dinler arası diyalog kısmında şu satırlar bulunmaktadır.

    Son yıllarda İlahi dinler arasında, birbirini anlama ve sempatiye dayalı sıcak bir yakınlaşma yaşanmaktadır.

    Sitedeki ifadeleri alıyorum.Son yıllarda, dinler arası diyalog hızla güçlenmektedir. Gazetelerde, dergilerde, televizyon haberlerinde farklı dinlerden kişilerin diğer dinlerin mensupları için dostça bir yaklaşım içinde olduğunu gösteren, diğer dinleri öven ifadelerine sıkça rastlamak mümkündür.

    Papa'dan Tony Blair'e, Prens Charles'tan George Bush'a Evangelist ve gerçek Furkan'ı hatırlayalımkadar dünyanın önde gelen birçok dini ve politik lideri, dinleri birbirine yaklaştıracak bir yaklaşım içindeler. 1990'lı yılların ortalarından bu yana, tüm dinlerin temsilcilerini bir araya getiren ortak seminerler ve konferanslar düzenleniyor, bu organizasyonlar aracılığı ile barış ve kardeşlik mesajları veriliyor.

    Özellikle 11 Eylül sonrasında bu girişimler daha da güçlendi. Başta Papa olmak üzere birçok Hıristiyan din adamı ve politikacı çeşitli demeçlerinde İslam'ın barış ve hoşgörü dini olduğunu ve terörist saldırılardan Müslümanların sorumlu tutulamayacağını belirttiler, bu vesile ile İslam dinini övdüler.


    YUKARIDAKİ BİLGİLERDEN SONRA KURANDAN AYETLER EKLEMEK İSTİYORUM

    Bakara suresi 120. ayet

    Sen dinlerine uymadıkça, ne Yahudiler ve ne de Hıristiyanlar asla senden razı olmazlar. De ki: “Allah’ın yolu asıl doğru yoldur.” Sana gelen ilimden sonra, eğer onların arzu ve keyiflerine uyacak olursan, bilmiş ol ki, Allah’tan sana ne bir dost, ne bir yardımcı vardır.

    Ali İmran suresi 28. ayet

    Mü’minler, mü’minleri bırakıp inkarcıları dost edinmesin. Kim böyle yaparsa Allah ile bir ilişiği kalmaz. Ancak onlardan (gelebilecek tehlikeden) korunmanız başkadır. Allah asıl sizi kendisine karşı dikkatli olmanız hakkında uyarmaktadır. Çünkü dönüş Allah’adır.

    Maide suresi51. ayet

    Ey inananlar! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah zalimler topluluğunu doğruya iletmez.

    Maide suresi 57. ayet

    Ey iman edenler! Sizden önce kendilerine kitap verilenlerden dininizi alaya alıp oyuncak edinenleri ve öteki kafirleri dost edinmeyin. Eğer mü’minler iseniz Allah’a karşı gelmekten sakının.

    Yorumum

    Yukarıdaki ayetler dışında Samimi Hıristiyan ve Müslümanlardan bahsedilir.Ancak benim yorumum o tarihlerde İslam'ı bilmeyen ve bilebilecek durumda olmayan, bununla birlikte Hristiyanlığı ve Yahudiliği ise sapkınlığın dışında yaşayanlar kastedilmekte ve teslis inancı gibi inançlara sahip olanlar ayrı tutulmaktadır.




    Hukuki NET Güncel Haber

    Harun Yahya ve Dinlerin Kardeşliği konulu yargıtay kararı ara
    Harun Yahya ve Dinlerin Kardeşliği konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Jun 2003
    Nerede
    Afyonkarahisar
    İletiler
    2.022
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Uzun tutmak sıkıcı olacağından bu kısma da Sitede belirtilen hadisleri ekleyeceğim ve yorumlayacağım.

    "Kim bir muahime zulmeder veya gücünün üstünde bir iş yükler ya da zorla ondan bir şey alırsa kıyamet günü ben onun hasmıyım." (Ebu Davud, Harac, 31-33)

    Kim bir zimmiye zulmetse veya gücünün üstünde bir mükellefiyet yüklese, ben onun hasmıyım. (Ebu Yusuf, Kitabu'l-Harac, Matbaatu's Selefiye, 1397 h. Kahire, s.135)

    Yukarıdaki hadisler Peygamber Efendimizin İnsanlık vasfının üstünlüğünün bir göstergesidir.Bunu Veda Hutbesinde de görüyoruz.Ancak bu hadisler her İnsana örnek olabilecek bir oşgörü emridir, ve dost olmamızı öğütlediğini düşünmüyorum.Zaten Peygamber Efendimizin Kuran-ı Kerime aykırı bir söz söylemeyeceği de gün gibi ortadadır.

    Şüphesiz, Kitap Ehlinden, Allah'a; size indirilene ve kendilerine indirilene -Allah'a derin saygı gösterenler olarak- inananlar vardır. Onlar Allah'ın ayetlerine karşılık olarak az bir değeri satın almazlar. İşte bunların Rableri katında ecirleri vardır. Şüphesiz Allah, hesabı çok çabuk görendir. (Al-i İmran Suresi, 199)

    Bize indirilene inanlar var, bu şüphe götürmeyecek bir gerçek.Ancak bize indirilene inanmayanları dost olarak görmeli miyiz?

    Allah, sizinle din konusunda savaşmayan, sizi yurtlarınızdan sürüp-çıkarmayanlara iyilik yapmanızdan ve onlara adaletli davranmanızdan sizi sakındırmaz. Çünkü Allah, adalet yapanları sever. (Mümtehine Suresi, 8)

    Yukarıdaki ayette bence dost olmakla ilgili değil.

    Müşterek buluşabileceğimiz nokta ise;

    De ki: "Ey Kitap Ehli, bizimle sizin aranızda müşterek bir kelimeye gelin. Allah'tan başkasına kulluk etmeyelim, O'na hiç bir şeyi ortak koşmayalım ve Allah'ı bırakıp bir kısmımız bir kısmımızı Rabler edinmeyelim. (Ali İmran Suresi, 64)


    http://www.beyan.com.tr/tefsir.htm

    Yukarıdaki Linkte "Ey inananlar! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin." ayetinin değişik tefsirleri vardır.

    Bu arada Adil bir insan olarak ve vicdanımla bir yorum getirmek istersem Adnan Oktar'ın kitaplarının, filmlerinin veya sitelerinin gerçekten tamamen kopuk, fantastik bir kurgudan ibaret ve bilimsel ve dinsel açıdan dayanaksız boş söz yığınları olduğunu söylemem mümkün değildir.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. Şehit Kardeşliği Memurluk Durumu
    Merhaba, Yeni çıkan kanunla birlikte şehit kardeşlerine 2. memurluk hakkı gelmiştir.Bununla birlikte 1. hakkı dayım kullandı 2. hak için yaş...
    Yazan: kirmizicizgi Forum: Kamu Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 23-05-2014, 10:00:54
  2. Borçlar Hukuku Genel Hükümler (Yahya Deryal) [Kitap Fiyat bilgisi]
    http://images.hepsiburada.net/assets/Kitap/200/kseckin13496.jpg ...
    Yazan: Hukuk Kitapçısı Forum: Hukuk Kitapları Tanıtımı
    Yanıt: 0
    Son İleti: 02-12-2012, 01:31:14
  3. Harun Gür Bey Neden ?
    Yazan: axiyusuf Forum: Tüketici Hakları
    Yanıt: 0
    Son İleti: 20-01-2009, 21:30:57
  4. Harun Gür
    Yazan: axiyusuf Forum: Borçlar Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 20-01-2009, 21:29:31
  5. harun gür
    Yazan: axiyusuf Forum: Miras Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 20-01-2009, 21:28:16

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.