+ Konuyu Yanıtla
1 / 4 Sayfa 1234 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 39 ileti bulundu.
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    10
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Kredi ve kredi kartı borçlarımın toplamı 85 bin YTL'ye ulaştı

Merhaba;

Göstermiş olduğunuz bilgi ve yönlendirmelerinizden dolayı çok teşşekkür ederim.sitede benim gibi birçok arkadaşın sorularını ve cevaplarını okudum.Genelde bu borçların kapanamadığı ve banka ile kesinlikle ödeme yoluna gidilmesi gerektiği vurgulanmış.soruma gelince;
    4 senedir özel bir şirkette sigortalı olarak çalışıyorum.benim 10 adet ayrı bankalara ait kredi kartı borcum 4 adet ayrı bankalara ait kredi borcum var.Nasıl verdiklerini soracaksınız ben istedikçe vermekte hiç zorluk çıkarmadılar.
    1 kredi kartı - aynı bankaya ait 1.mastercard 23000 ytl 1de visacard 1500 ytl
    2 kredi kartı - 4400 ytl
    3 kredi kartı - 5000 ytl
    4 kredi kartı - 3500 ytl
    5 kredi kartı - 3500 ytl
    6 kredi kartı - 1500 ytl
    7 kredi kartı - 1500 ytl
    8 kredi kartı - 4000 ytl
    9 kredi kartı - 4500 ytl

kredi borclarım

1 15000 ytl
    2 7000 ytl
    3 4500 ytl
    4 2500 ytl

benim borçlarım toplamı 84.500 ytl.Bankalar bukadar limiti bana açmakta suçlumudur?değilmidir?

Maaşım 1500 ytl ve borçalrımı ödeyemiyorum.Bankalar ne tür işlem uygularlar.borçlarımı dondurma gibi bir durum sözkonusu olabilirmi?
    saygıdeğer avukatlarımızdan cevap bekliyorum.

teşekkür ederim...

Hukuki NET Güncel Haber

Kredi ve kredi kartı borçlarımın toplamı 85 bin YTL'ye ulaştı konulu yargıtay kararı ara
    Kredi ve kredi kartı borçlarımın toplamı 85 bin YTL'ye ulaştı konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    281
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: kredi ve kredi kartı borçlarımın toplamı 85 bin ytl'ye ulaştı.

Alıntı cooldeep123 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Merhaba;

Nasıl verdiklerini soracaksınız ben istedikçe vermekte hiç zorluk çıkarmadılar.

benim borçlarım toplamı 84.500 ytl.Bankalar bukadar limiti bana açmakta suçlumudur?değilmidir?

teşekkür ederim...
    Ben hukukçu değilim, forum dostu olarak size kanundan değil de, sorunuza istinaden görüşümden bahsedeceğim. Cevap sorunuzun içinde saklı. Bakın ne güzel demişsiniz, 'BEN İSTEDİKÇE'. Bankayı bir kenara bırakın ve bir dostunuzdan gidip düzenli olarak borç istediğinizi onunda sizi kırmayıp habire verdiğini düşünün.
    Adamın size güvenip , sizin gelir gider dengesini bilen, makul bir insan olduğunuza inanmasında nasıl bir suçu olabilir?
    Bankaların kredi kartı konusundaki suçlanabilecek tek detay -bence- ödeyememe durumuna düşen müşterilerine uyguladıkları çok yüksek faizler, (ki daha siz icralık, avukatlık değilsiniz) yoksa kredi kartlarının verilme, bu kartların kullanımı ile oluşan borçlar gibi aşamalarda bankalar masum, müşteriler suçlu diye düşünüyorum.

İletiler
    81
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Kredi ve kredi kartı borçlarımın toplamı 85 bin ytl'ye ulaştı

Maaşallah'ınız var kardeş.Sağlam borç yapmışsınız.Size sorum şu.Borç sarmalına girdinizse yani birinden al birine aktar tabiri caizse hüllede derler.Kart borçlarını böyle normal şartlarda çevirilir.Ama nereye kadar.Limit dolunca ve yeni limit verilmeyince birde sizin geliriniz bu rakamları ödeyemezse ne olur.Sonuç belli bir noktada patlar.Siz şimdi tam son aşamada iseniz.İcra takibi falan başlar mal beyanında bulunma ihtarı gelir.Mal beyanında mutlaka bulunun.Ve doğru yazın.Yanlış beyan başınızı ağrıtır.Zaten merak etmeyin.Karşı taraf bu işlerde profesyonel olduğu için tapu,Motorlu taşıt,Türk telekom gibi yerlere yazı yazarlar araştırırlar siz bu yazıları ancak size ait haciz dosyasında görürsünüz.Hacize gelirler.Tv,çamaşır,bulaşık,Buzdolabı ne varsa dosyaya yazarlar sonrada size 2-3 ay süre verirler ödeyin yoksa bunları alırız derler.
    Taahhütde bulunmayın.Bulunursanızda hemen ödeyin.Ödemezseniz.Forumda yazıyor okuduğum kadarıyla 3 ay kadar cezaevi zorunlu ikamet etmek gerekiyormuş.Maaşa haciz zaten gelecektir.
    Tanıdık çevrenizde avukat varsa birde ona danışın.Selamlar.

İletiler
    8
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Çok rahat diyorsunuzda benim 200 000 ytl borcum var biz aile şirketi olarak çalışıyorduk ve işler iyi gidiyordu ve aniden bozuldu ve aniden battık şuan bitik haldeyiz ama ben çok korkuyorum borç yüksek bir mebla. Benden size tavsiye bukadar rahat olmayın ve ayrıca kendinizi bunalıma sürüklemeyin en önemlisi saglık sıhat yani canımız imkanınız varsa satılacak veya borç bulma durumunuz varsa hemen harekete geçin ve kapata bileginiz kartları kapatın limit artımına devam etmeyin unutmayın ki limit artınca degişen bir şey olmayacak. Son olarak şunu söyleyim sizin gibi benim gibi binlerce insan var unutmayın bu gunler geçer önemli olan bizlerin bunlardan ders alıp bir daha bu işlere yani faizcilere oyuncak olmamamız. Onların amacı belli para silahını kullanarak köle bulmak ve sırtından para kazanmak

Nerede
    istanbul
    İletiler
    2.640
    Dilekçeler Sözleşmeler
    3
    Dosya Yükleme
    0

Bankalar bir nevi yasal tefecilerdir. Bunu hakaret anlamında söylemiyorum, faiz için para satar bankalar. Ve tek dilekleri kredi kartının faize girmesidir. Onun için düzenli ve tam olarak ödeyenleri sevmelerini bekleyemeyiz.
    Bankalar kar elde edebilmek için bizlerin asgari ödeme tutarını ödememizi gerisini de faizlendirmemizi dilerler. Çünkü gerçek amaç para satıp, kazanç elde etmektir ki buna da ticaret denir.
    Bizlere düşen bilinçli hareket etmek, bankaların bize kredi kartlarını hediye etmediğini, borcun tarafımızdan ödeneceğini bilmek gelir.
    Kredi kartı sözleşmesini imzalarken düşünme, harcarken (kullanırken) düşünme, ödeyemeyince de düşünme, en son hesap kat edilip, icra gelince "vay neden bana bu kadar kredi verdiler" diye bankayı suçlamak acizliktir.
    Elimize silah verseler birilerini öldürmek zorunda mıyız?

İletiler
    81
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Arrow Re: Kredi ve kredi kartı borçlarımın toplamı 85 bin ytl'ye ulaştı

Alıntı litigation rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Kredi kartı sözleşmesini imzalarken düşünme, harcarken (kullanırken) düşünme, ödeyemeyince de düşünme, en son hesap kat edilip, icra gelince "vay neden bana bu kadar kredi verdiler" diye bankayı suçlamak acizliktir.
    Elimize silah verseler birilerini öldürmek zorunda mıyız?
    Arkadaşım senin hiç bu kadar borcun oldu mu?Günlerce nasıl ödeyeceğini düşünüp uykusuz kaldın mı?En son noktaya gelip çıkar yol bulamayınca saçma sapan çözümler yaratmaya kalktın mı?
    Ne kadar rahat eleştiriyorsun?Parayı har vurup harman savurmuş olmayabileceğini,belki de sağlık yüzünden parayı kullandığını neden hesaplamıyorsun?(Kaldı ki har vurup harman savurmuş olabilir de..)
    Ben tam 3 hafta ne uyuduğumu,ne ne yediğimi hatırlamıyorum bile.Allah yardımcımız olsun.
    Amaa... siz de zaten sıkıntıda olanın üzerine eleştirinizle bir yük daha bindirmeyin.

Nerede
    istanbul
    İletiler
    2.640
    Dilekçeler Sözleşmeler
    3
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı fakirmemur rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Arkadaşım senin hiç bu kadar borcun oldu mu?Günlerce nasıl ödeyeceğini düşünüp uykusuz kaldın mı?En son noktaya gelip çıkar yol bulamayınca saçma sapan çözümler yaratmaya kalktın mı?
    Ne kadar rahat eleştiriyorsun?Parayı har vurup harman savurmuş olmayabileceğini,belki de sağlık yüzünden parayı kullandığını neden hesaplamıyorsun?(Kaldı ki har vurup harman savurmuş olabilir de..)
    Ben tam 3 hafta ne uyuduğumu,ne ne yediğimi hatırlamıyorum bile.Allah yardımcımız olsun.
    Amaa... siz de zaten sıkıntıda olanın üzerine eleştirinizle bir yük daha bindirmeyin.
    Sıkıntılı olabilirsiniz. Allah kolaylık versin. Ancak benim sözüm tabii ki zorunluluk olmamasına rağmen kredi kartlarıyla bohem hayatı yaşamaya çalışıp, hüsrana uğrayanlara. Ama ister zorunluluk ister zevk, ben dinlesem de banka sizi dinlemez... Realite bu!

İletiler
    281
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı litigation rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sıkıntılı olabilirsiniz. Allah kolaylık versin. Ancak benim sözüm tabii ki zorunluluk olmamasına rağmen kredi kartlarıyla bohem hayatı yaşamaya çalışıp, hüsrana uğrayanlara. Ama ister zorunluluk ister zevk, ben dinlesem de banka sizi dinlemez... Realite bu!
    Kredi kartı mağdurlarının durumları sanıyorum şu 3 grupta toplanıyor:

1) Kredi kartlarını yaşamsal zorunluluklarla kullanmaya mecbur kalanlar:
    Örneğin birinci dereceden bir yakını ölümcül bir hastalığa yakalanıyor, tedavi masrafları ilaç masrafları vs. gibi..
    2) Ticari açmazlar karşısında mecburi kredi kartına bir nevi kredi gibi sarılanlar..
    3) Özellikle ücretli çalışan kesimden bir kısım hesabını bilemeyip, kazancı ile orantılı olmayan daha üst düzeyde bir yaşam standardını yakalamak için kredi kartı kullanıp sonra çıkmaza girenler.

Bana sorarsanız en masumları 1. grup. Forumda olsun real yaşamda olsun ilk grup insanların düştüğü zor durumun sorumlusu ne banka ne o insanlar. Vatandaşına sağlık hizmetini aynı eğitim hizmeti gibi vermesi gereken kurum devlet kurumu olmalıdır. Tamam devlet küçülsün, bazı alanlar özelleşsin ama, bazı şeylerde devlette kalsın be kardeşim..
    İkinci grupta nispeten yarı yarıya masum, zorda kalmayan neden borçlansın? Ama tamamen de masum sayılmazlar, ticaret yapan insan zeki insandır. Zeki insan karşılığı olmayan krediyi kullandığında ileride başına ne geleceğini hesaplayabilir. Kanayan yarayı dağlamayı, kangren eli kesmeyi bilir. Bu mağdurlara 1. grup kadar acımak mümkün olmuyor..
    Üçüncü gruba gelinceeee.... Arkadaşım, size Allahta acımaz, bankada acımaz, siz anca kendi yediğiniz naneye kendi kendinize acırsınız. Sen eğer 1.500 lira kazanıyorsan (örnek) demek ki nedir? Sen 1.500 liralık bir adamsın demektir. Sen gidip 1.000 YTL'lik cep telefonu alırsan, sen gidip 2.000 YTL'lik plasma tv, lcd tv alırsan, kız arkadaşını makul bir lokantaya götüreceğine boğazda yemeğe götürür bir gece 150 YTL hesap ödersen havalı tarafından, bir Allahın kulu da sana oğlum sen 1.500 liralık adamsın, bunlar senin neyine, sonra patlarsın demez, patlayıncada böyle kös kös ağlarsın. Sonra bağrınırsın vampir banka faizci banka yediniz beni bitirdiniz beni neden bana bu kadar kart verdiniz neden beni adam yerine koydunuz diye..
    Sözün özü, 1. gurup mağdurlarımıza -nasıl ayırtedilir onuda bilemiyorum ama- bence bir devlet yardımı gerekir diye düşünüyorum. O olmazsa bir sigorta sistemi oluşturulup, böyle durumlarda devreye sokulmalı diye düşünüyorum. Örneğin tüm kredi kartı kullanıcılarından çok küçük bir miktar sağlık fonu kesintisi yapılsa, kredi kartı alırken herkesten baştan sağlık raporu alınsa, sonradan hastalanan kişiler o fondan yararlansa falan gibi bir şeyler organize edilebilir mi? Ya da zorunlu deprem sigortası gibi zorunlu kanser sigortası, zorunlu ülser sigortası zorunlu verem sigortası vs.. Toplumsal bir dayanışma olmadıkça, devletimizde kayıt dışı ekonomiyi kontrol altına alamadıkça, böyle bireyler kendi dert denizlerinde boğulmaya devam edecekler gibime geliyor.
    Saygılarımla,

İletiler
    81
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Exclamation Re: Kredi ve kredi kartı borçlarımın toplamı 85 bin ytl'ye ulaştı

Bence üç grupta da suçlu olan hükümet.Alınan ücret belli,insan gibi bir yaşam sürmek için alınması gereken ücret belli.
    Ben memurum.1330 ytl maaş alıyorum.ev kirası,elektrik,su,yakıt,telefon,yol parası,mutfak masrafı derken maaş bitti!!!
    Çocukların masrafları hesapta yok bile.Akşam eve giderken eli boş gidince çocukların yüzündeki hayal kırıklığı da cabası.
    Hastalık,aşı,benim aklıma gelmeyen nice harcamalar.....
    Söylesenize tüm bunlar için 1300 ytl yeter mi?Hükümet yaptığı %2,%5,%10 zamlarla bizi ihya ettiğini mi düşünüyor?Damlalıkla verip,kepçeyle alıyorlar.
    Eşim çalışmıyor.Kpss den yeter puan alırsa (en az 89 PUAN) atanacak umarım.
    Zevk safa içinde yaşamak için değil aç kalmamak için kredi/kredi kartı kullanılıyor.

Nerede
    İZMİR
    İletiler
    20.862
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Asgari ücret bahsettiğiniz rakamın yarısından daha az sn.fakirmemur.
    Sizin ve eşinizin cep telefonu varmı sn.fakirmemur?En son ne zaman yenilediniz?

+ Konuyu Yanıtla
1 / 4 Sayfa 1234 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar: