arkadaşlar ben geçen sene tekerlekli sandalye basketboluna girmiştim ama bu işi bizi kullanmak için organize ettiklerini gördüm ve geçen sene yaşadıklarım hakkında tam 7 sayfa yazı yazdım biraz roman tarzında oldu ama ben bunları içime sindiremiyorum arkadaşlar bize bunu yapanlar cezasız kalıyorlar hala aynı menfaatleri peşinde koşuyorlar .arkadaşlarımda hep yakınıyor ama gelin benim arkamda olun şikayet edelim diyorum korkuyorlar.kendimi zor tutuyorum tek başıma bu yazıyı ilgili yerlere göndersem herhalde iddadan öteye geçmez ne yapacağımı bilemiyorum vurdumduymaz bir adam olarak ta hala aynı şeylerin olduğunu izlemek istemiyorum. bu aralar biraz sesimi çıkardım diye beni takımdan da kovdu bu menfaatçi uyanık insanlar bu tür insanlara gereken ceza verilmeli bizi spor adı altında kullanmaya devam etmesin kimse .
yazdığım yazıyı sizlerle paylaşabilirim bana mailinizi verirseniz ve size güvenebilirsem tabi bir inceleyin beni daha iyi anlıycaksınız
Re: Engellileri spor adı altında istismar ediyorlar
Sayın ultraslan,
Yazınızı burada yayınlayabilirsiniz. Böylece yaşadıklarınız ve yakınmalarınız konusunda daha çok fikre sahip olabiliriz. Ancak bu tür bir organizasyon bildiğim kadarıyla suç değil. Fakat Gençlik ve spor Genel Müdürlüğü'nün, spor federasyonlarının kontrolü dahilinde bu organizasyonların yapılabileceği kanısındayım, ayrıntısıyla bilmiyorum açıkçası.
Lütfen sizi kimsenin kullanmasına izin vermeyin, böyle bir nedenden dolayı takımdan çıkarıldıysanız size çok büyük bir ayıp edilmiş ama hırsınızı ve umudunuzu kaybetmeyin, galiba biraz seçici olmak gerekiyor. Ayrıca şikayet konusunda korkulacak bir şey yok.
TEKERLEKLİ SANDALYE BASKETBOLU VE ENGELLİ İSTİSMARI
Sevgili arkadaşlar bildiğiniz üzere engelli bireylerin pek çok sorunu vardır.bunlardan birisi de spor yapma olanaklarının normal bireylere nazaran daha az oluşudur.Engelli vatandaşlar kendini topluma ispat etmek ,kaybettikleri kişisel özgüveni geri kazanmak gibi nedenlerden dolayı spor yapmak isterler ne var ki spor yapmaları için bir takım gönüllü insanların da desteğine ihtiyaçları vardır .Ancak her gönüllüyüm diye çıkan insana da güvenmemek lazım; bu kişilerin amacı engellilerin sırtından para kazanmak, onları istismar etmek , kendilerine çıkar sağlamak da olabilir .bu yazımı da bu tür olayları yaşadığım için yazma ihtiyacı hissettim .
BEN KİMİM?
Arkadaşlar ben aslen Manisa’da doğup büyüyen üniversite okumak amacıyla Antalya’ya gelmiş ortopedik engelli bir gencim .
BU SPORLA TANIŞMAM NASIL OLDU?
Antalya’da bir basketbol maçından çıkarken bedensel engelliler il temsilcisi sayın S. bey bana oynamam için teklif etti .Daha öncede bu sporun olduğunu biliyordum hatta bir kerede ben onu bulmaya gitmiştim fakat bulamıştım.Bana kartını verip arayacağını söyledi fakat aramadı yaklaşık 1 ay sonra ben gittim bizzat yanına .aslında ben tamamen gönüllü gitmeme rağmen O bazı yapabileceklerinden bahsetti . Mesela işe yerleştirme ,cebimize biraz harçlık girebileceğini vs gibi daha sonrada başkalarına söylerken duyduğum bu tür sözler .sonradan farkına varıyorsunuz ki bu sözler oyuncu kazanma politikası ama sonradan bakıyorsunuz ki içi boş .
BENİM BU SPORA GİRMEKTEKİ AMACIM NEYDİ PEKİ ?
Benim bu spora girmekteki amacım çocukluğumdan beri hep futbolcu olarak giymek istediğim fakat malum durum yüzünden imkansızlaşan Galatasaray formasına sahip olabilmek o derecede üst düzey bir oyuncu olup bu şekilde de olsa o camia içinde bulunma hayaliydi.yoksa S. beyin saydığı hiçbir şey değildi.ama hakkımız olan bir şey varsa da niye hakkımızı yedirelim sonraki bölümlerde ne demek istediğimi anlayacaksınız.
BASKETBOLA GİRDİK LİSANS İŞLEMLERİ TAMAM İLK İZLENİMLER NELER?
İlk başta tabi kimseyi tanımıyordum .benim ilk girdiğimde sezonun sonlarıydı dolayısıyla gelecek sezonu bekliyordum .o zamanlarda antalyada 1, lige çıkma için play off karşılaşmaları vardı orada birkaç maç izledim ve hoşuma gitti.daha sonra yaz döneminde birkaç oyuncuyla tanıştım.
Tanıştığım oyuncular adanadan buraya transfer olarak getirilmişler.dilek sabancı spor salonun avlusuna yapılan bir prefabrik konutta yaşam savaşı veriyorlardı .yine o konutta antrenöründe kaldığını birkaç dakika içinde söylemişti oyuncular bana .bu vesileyle antrenör ile de tanışmış olduk .gerçekten olumsuz koşullarda yaşıyorlardı. Hatta yakın zamanda bana anlatılanlara göre oraya ilk geldiklerinde çok parasız kalmışlar ve antrenör hiç bilmemesine rağmen bir su tesisatçısında çalışmış ve aynı eve ekmek getiren baba gibi o prefabrik eve bakmış.bu resmen hakaret değil mi sizce.
Bu arkadaşlar gerçekten mesleklerinde tecrübe sahibi insanlar .peki bu insanlar maddi olarak ne kazanıyorlar .merak ettim sordum .ve gerçekten sinir bozucu bir cevap aldım.
Bu arkadaşları takımdan 5 kuruş para çıkmayacak şekilde bir tur şirketine engelli kadrosundan sokmuşlar .aldıkları ücret asgari ücret.bu şekilde takımdan para çıkmıyor,tur şirketi zorunlu engelli istihdamını yerine getirmiş oluyor,işe yerleştirilenler de kısmen bu işten memnun.
DERKEN İLK ANTREMANLAR BAŞLADI
İlk idmanlar ağustos eylül gibi başlatıldı.idmanları iki takım halinde yapıyorduk.bu iki takımda aslında aynı takım birisi Antalya engelliler diğeri Akdeniz engelliler .akdeniz engelliler Antalya engellilerin paf takımı anlayışıyla kurulmuş fakat ikiside aynı ligde mücadele veriyor.
hepsinin başıda aslında il temsilcisi sayın S. bey.ama kendine göre bir formül bulup Antalya engellilerin başına ablasını ,Akdeniz engellilerin başına da eniştesini geçirmiş niye böyle olduğunu daha sonra anlayacaksınız.
Neyse idmanlar ilk başta gerçekten düzgün halde gidiyordu bu arada benim tanıştığım antrenörle çeşitli anlaşmazlıklar yaşandığını gördüm. ve bir başka antrenör O’ da S. beyin yakını olduğunu öğrendiğim özlem hoca Antalya engellilerin başına geçirilmiş ,benim tanıştığım arif hoca da Akdeniz engellilerin hocası olarak görünüyor.arif hoca bu işe birazda bozulmuş her halinden anlaşılıyordu.
ANTALYA ENGELLİLER VE ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ RUSYADA
Biz antrenmanlar bu şekilde giderse güzel olacak derken bir Rusya gezisi ortaya çıkıyor .bunu organize eden yine S. bey gönderende yukarıda anlattığım tur şirketi .başlangıçta ne kadar güzel engelliler rusyayı görecekler bravo bu işi ayarlayanlara dersiniz fakat durum aslında öyle değil.
Bu turnuvaya giden kafilede bazı anormallikler olduğunu giden arkadaşlardan öğreniyorum.S. beyin yeğenleri akrabaları, Akdeniz engelliler götürülmediği halde onun başkanı,federasyon eğitim komitesi başkanı bile var.
Madem bu kadar engelli yararına yapılan bir gezi bu arkadaşlar yerine Akdeniz engelliler de gitse ne olurdu diye düşünmeden edemiyor insan.kaldı ki bunu ben gitmedim diye söylemiyorum ben üniversite öğrencisiyim istediğim zaman erasmus programıyla dünyayı gezme imkanım var.bunun için gerekli yabancı dilimde mevcut.
Bu arkadaşlar gitti gitmesine de olan Akdeniz engellilere oldu. onlar oraya gittikten sonra sözde oyuncu yetiştirmek amaçlı takım olarak Akdeniz engelliler antrenmanlardan yoksun kaldı üvey evlat gibi kendimizi atılmış hissettik .kaldı ki ilk başta Antalya engelliler antrenörü olarak belirlenen arif hocada daha önce anlattığım gibi kişisel nedenlerden dolayı kafilede yoktu.
Not: Antalya Büyükşehir belediyesi de ayrı bir takım olarak belediyenin kurduğu bir takım diğer 2 takımsa özel kişilere ait baştan beri söylediğim gibi.
TAKIMLAR RUSYADAN DÖNÜYOR VE HEMEN ARDINDAN ANTALYA ROTARY TURNUVASI BAŞLIYOR
Takımlar yurda döndü anlatılanlara göre maç falanda hikaye yerine geçmiş rusyaya gidersinde maçı kim takar .neyse dönüşte Antalya rotary tekerlekli sandalye basketbol turnuvası var .bu turnuvadan elde edilen gelirlerle de Antalya engelliler takımına spor sandalyesi alınıyor .sonuçta türkiyenin en kaliteli takımlarında bulunduğu bir turnuva yine bu turnuvaya Antalya engellilerde katılıyor.
Peki Akdeniz engelliler ne durumda .malum üvey evlatlara kim bakar.turnuvadan bile haberimiz yoktu inanın ki .ben tesadüfen afişleri gördüm, bir bakıyım dedim ne zaman maç birde baktım ki maç başlamış Antalya engelliler ile bursa Osmangazi maç yapıyor . o kadar kızdım ki her gün msn i açık olan S. bey yarın maçlar var gel seyret bir şeyler öğrenirsin demesi gerekirken neden aramadığını sorduğumda bu sizin takımınız mı oğlum diyor.kendisi de maçı izlemiyor bu arada dışarıda üst düzey insanlara kendi reklamını yapma peşinde dolanıyor .ben ona bu tepkiyi verince bana da bu andan itibaren takmaya başladı.
Bu arada bir şey daha dikkatimi çekmişti orada takım sahaya antrenörsüz çıkmış kaptan direktif verip duruyor sağa sola .yeni getirilen antrenör bırakmış bizim arif hocanın maçtan bile haberi yok .ben aradımda öyle haberi oldu.
TURNUVA DA BİTTİ ARTIK İDMAN YAPARIZ DİYE BEKLİYORUZ
Rotary turnuvası bitti aradan neredeyse 1 ay geçti ama kimseden ses çıkmıyor.antrenmanlar ne zaman tekrar başlıyacak diye sorup duruyorum arkadaşlara.derken idmanların başlayacağını bize takım kaptanı haber veriyor yer ve zaman belirterek .belirtilen yer ve saatte antremanlara gidiyoruz fakat gördüğümüz manzara karşısında geri dönüyoruz evlerimize .uzunca bir süre bu böyle devam etti .gördüğümüz şeyde hep salonda bizim yerimize başkalarının idmanları olduğuydu.insan bir araştırıp sorar o saatte idman var mı başkasının fakat ilgilenen kimse yok idmana gelen arkadaşlarda belli hepsi benim gibi çalışıp gelişmek isteyen Akdeniz engelliler oyuncuları .gerçekten yapmak isteyen insanların şevkinin baştan beri kırıma uğradığını fark ettiniz mi bilmiyorum.haberleri de hep bizim kaptan dağıtıyor sanki telsimle ortaklığı varmış gibi insan çıkarırda bir 100 kontur verir çocuğa ama iyi niyetli insanların sırtından geçinmeye alışmışlar bir kere.
İnsanlara servis sağlanmadığı halde oraya bir şekilde özveriyle geliyor mesela benim kendi özel aracım var yaktığım benzinin hesabı yok 5 kuruş para da istemedik girerken bu camiaya yine arkadaşlarım otobüsle ve kendi olanaklarıyla geliyorlar ama bizimle ilgilenen yok yaklaşık 2-3 ay da böyle geçti biz bunları söylediğimizde de hep avutulduk.
MAÇA 1 HAFTA KALA İLGİLENMEYE BAŞLANILDI ÇOK ŞÜKÜR
Bu durum böyle maçtan 1 hafta önceye kadar devam etti .maç haftası idmanları düzene soktular bir şekilde haftada 2 idman ayarlamışlar düşünün artık 2 idmanla ilk maçımıza çıkacağız.bunun adı rezalet değildir de nedir sizce.
İLK MAÇ İZMİR VE AYDIN’DA
İlk maç için Akdeniz engelliler izmir’e Antalya engelliler ise aydına gidiyor .bu deplasman maçları hakkına detaya girmeyeğim çünkü diğer deplasmanlarda bunun bir kopyası sadece şunu söyleyeğim idmansızlık, yorgunluk ,moralsizlik içinde bir maça çıkıyorsunuz ve sonuç 79-08 mağlubiyet bu yeni takımlar için normal bir sonuç olsada maça bu şekilde hazırlanmak gerçekten düşündürücü değil mi .şimdi biz gerçekten spor mu yaptık dersiniz .tabi ben bu maçta çok yeni olduğum için fazla şans bulamadım orası önemli değil.
İKİNCİ MAÇI ÇOK DETAYLI ŞEKİLDE ANLATMAK İSTİYORUM
Evet bu maçları çok detaylı anlatmaktaki amacım tüm deplasman maçlarımızın bu şekilde adeta bir kopya gibi birbiriniz izlemesidir.
Yine bu maçlardan öncede idman sorunu yaşadık ama doğru düzgün idmanlara gelmeyen veya şöyle görünüp giden bu S. bey o gün bir farklı olarak yanında bir gazetecide getirmiş ve bir ayrı itibar görüyoruz .tatlılar ikram ediliyor .daha sonraki günde yerel gazetede bir röportaj ve tatlı ikram ederken çekilen resimler dolaşıyor.
VE 2, MAÇA YOLCULUK
2, maçlarda Antalya engelliler İzmir’de Bornova barış gücü takımıyla ,biz ise yine İzmir Karşıyaka takımıyla oynayacaktık.
Yolculuğu sadece belediyenin verdiği bir minibüsle yapacağımız söylendi .
İsterseniz yolculuğa çıkamadan önceki durumu söyle bir özetlemek isterim.
Yolculuğa 2 takım tek bir belediye minibüsüyle gidiyor. Takım sandalyeleri bagaja sığmıyor otobüsün arka koltuklarından bir kaçı sökülüp sığmayan sandalyeler içeri alınıyor.yine tekerlekli sandalye bağımlısı olan arkadaşlarımızın sandalyeleri de minibüsün koridorlarına sıkıştırılıyor onunda her arkadaşımızın değil bir kişinin ki götürülüyor gidilecek yerlerde değişmeli kullanılıyor yani önce birini alıyoruz sonra aldığımızı bırakıp diğerini almaya gidiyoruz..iki takımla gidildiği için herkes de gidemiyor birkaç kişiye sen gelme deniyor.bunu derken o kişinin psikolojisi hiç düşünülüyor mu bilemiyorum .kaldı ki o otobüse bizim maçı yönetecek hakem de dahil hatta bir de gazeteci vardı yanlış hatılamıyorsam bunları kim koyuyor bu otobüse belli.
Yola çıkış saati de bir ayrı konu gecenin 12 sinde yola çıkıyoruz otobüste kıpırdanacak alan yok anlattığım gibi uyumak zaten mümkün değil sandalyelerden yayılan ter kokuları da bir ayrı dert sabah 8 de izmir’deyiz .bu arada mazotuda belediye karşılıyor .
Sabah kahvaltı yapmak için herhalde iyi bir restorana gideriz diye düşünüyoruz.bakıyoruz ki bir yatılı kolej ve bir partiye yakınlığı oldukça belli.S beyin kardeşi de tüm bu engelli reklamlarından nasibini almış muratpaşa belediyesinde meclis üyeliğini kazanmış onun ilişkileri sayesinde olsa gerek yemek sorunumuzu da bu şekilde gideriyoruz.
Saatler öğlen 12’yi gösteriyor ve İzmir Bornova -antalya engelliler maçının yapacağı salona gidiyoruz kimsede 1 damla uyku yok yorgun bitkin haldeyiz .neyse maç saat 14,30 gibi bitiyor .antalya mağlup.bu seferde bizim maç var Karşıyaka ile o maç ise akşam 17,00 da hemen oraya doğru gidiyoruz orada Antalya engelliler ve bizden birkaç arkadaş yöneticilerin kolejde sabah yediğimiz simit ve pohaçalardan bir torba alması sayesinde açlıklarını yatıştırıyorlar.
Bizde maçımızı oynuyoruz zaten bitik girmiştik maça 110-10 yenilmekte tuzu biberi oluyor .bu 10 sayının 5’ide benim sonradan oyuna girmemle attığım sayılar ama ben bile hiç sevinmiyorum millet bizim sayı atmamızı acıyarak istiyor .ve gerçekten bu şekilde bir ortamda olmaktan utandım.daha düzgün bir antrenman yapılsa da yine yenilirdik ama böyle yenilmezdik.
Düşünün artık sabah 8 de izmire uykusuz olarak inmişiz akşam 5’te maç yapıyoruz.ardından bir yemek yine o kolejde sonra akşam 10 gibi izmirden çıkıp sabah 6 da antalyaya varıyoruz ve o kadar sandalyeyide biz taşıyıp indiriyoruz yüklediğimiz gibi .gelirkenkende uyku yok tabi eve geldiğimde ölü gibiyim yattığım yeri beğeniyorum ve ertesi sabah kalkmışım her tarafımda tutulmuş
HEPSİ PARA İÇİNMİŞ MEĞER
Gördünüz gibi 5 kuruş para harcamadık yemek ,minibüs ,yakıt sorunu belediye ve kolejlerce çözüldü .konaklama masrafı yok zaten. Bunların hepsinin para için yapıldığını bakın nasıl anlıyorum.federasyon her klube konaklama, yemek ,yakıt gibi giderler için her oyuncu için belirlenmiş bir miktar harcırah veriyor .elime bir kağıt verdiler .bu parayı aldığımıza dair miktar ve ismimin bulunduğu bir kağıt karşısına imza atmamızı istediler hepimiz de attık .hatta öyle para hırsı bürümüş ki bunların gözünü, gelme dedikleri insanların karşısına da kendileri imza atıyorlar .bu kağıdı maçın gözlemcileri inceliyormuş fakat onu da bağlamış bu S. kardeşimiz heralde .(kendisi aynı zamanda il temsilciliğinin yanında ,tekerlekli sandalye basketbol hakemi,koşar baskette hakem ,tekerlekli sandalye hakem ve gözlemciler derneği başkanı vs en sonda bu aralar Antalya art televizyonunda spor gündemi adlı program sunucusu daha başka da vardır eminim) .dolayısıyla bu müthiş çevre ki bizi kullanılarak yaptığı açık hatır gönül işlerinde bu adamı yalnız bırakacak değil ya.
PEKİ BİZ HİÇ PARA ALDIK MI
Buna benzer 4 tane deplasmana gidiyoruz 5 kuruşta masraf yok gördüğünüz gibi .bu paralara imza attığımıza göre bizim masraflarımız için gönderildiği de açık .her imzanın karşısında da135 ytl yazıyor.4 maçta 540 ytl her kişi için 2 takım tek minibüs 20 kişi hesabı siz yapın artık .hadi bu 540 tan taş çatlasın 200 ytl masraf yaptın tek kişi için desek bir kişiye ozaman 340 ytl vermen lazım.
İçerde dışarıda toplam 10 maç yaptık ama bize toplam bir senede 100 ytl verdiler kişi başı geri kalan sineğin yağı hesaplanarak artırılan paralar ne oldu peki?
Bunu başkana dolaylı olarak sordum masraflardan söz ediyor .masraflar çok az diyorum bu sefer kıvırıyor ben o parayı aslında vermek zorunda değilim millet sevinsin diye verdim demediği kalıyor.
Ayrıca bu arkadaşların çevrelerinin ne kadar geniş olduğunu söyledim sağdan soldan da bağış topladıklarını tahmin etmek zor olmaz herhalde ki bunu bana bir çok kişide anlatıyor.bir tanesini de ben buldum internette gezinirken onu da anlatıcağım
Bizim derdimiz para değil kullanılmış olmak onu da belirteyim .para için olsaydı ilk başta şu kadar para istiyorum diye sözleşme yapardık .aslında yapmadığımız kabahat insanlara güvenip yapmadık iyi niyetimizden.
S. BEY HAKEM OLARAK NASIL OLUYORDA AKDENİZ ENGELLİLER TAKIMININ 4 RESMİ MAÇININ BAŞ HAKEMİ OLUYOR
Baştan beri anlatıyorum bu arkadaşın nasıl Akdeniz ve Antalya engellilerin içinde olduğunu hatta yakın geçmişte ben onu eleştirdim diye beni takımdan kovacak kadar.ama yeri geldiği zaman sadece il temsilcisi ve hakem olup bukelemun gibi bu elbiselerin renkleri arasına geçebiliyor.
Hakem nedir arkadaşlar tarafsız biri değil midir.ben de soruyorum bu arkadaş nasıl oluyor da zaten 10 maç yapmış Akdeniz engellilerin 4 maçının baş hakemi oluyor .bu maçları federasyondan nasıl alıyor .yoksa yine hatır gönül ilişkilerimi
Üstelik bu maçlardan birisi de dışarıda aydında .yine yukarıda örneğini verdiğim yolculuğun aynısı ve bu seferde otobüste kendisi var. Yine soruyorum hakemlerin takım otobüsüyle yolculuk yapmaları yasak değil midir ? üstelik maçın gözlemcisi de otobüste vay be tezgahlar gayet iyi işliyor
Takım otobüsüyle gidip yine anlattığım gibi kolejlerde yemek yiyip hakem harcırahını cebe atmak ve bunları bizim gözümüzün içine baka baka yapması sizce nedir?
Bu arkadaş Antalya engellilerle daha yakın ilişkilerde olduğu için bu takımın maçlarını alamıyor .ama eniştesinin takımı galiba ablasının takımından daha uzak geliyor ona kimse bir şey demez .zaten dese ne olur adamın camiada tanımadığı yok bir şekilde bağlar değil mi?
ANTALYA ENGELLİLER - AKDENİZ ENGELLİLER MAÇI VE İNANILMAZ BİR OLAY
Antalya engelliler ve Akdeniz engelliler anlattığım gibi aslında aynı takım fakat aynı ligde 2 ayrı takım olarak görünüyor.akdeniz engelliler biraz daha zayıf çünkü bu işe yeni başlamış oyunculardan kurulu benim gibi.
Bu iki takımın maçı da çok önemli değil .bu önemsizlikten dolayı oyuncular özellikle Antalya engelliler maçı o gün maça çoğu gelmedi .tekerlekli sandalye basketbolunda oyuncular engel derecelerine göre puanlandırılır ve bir puan kartları vardır .bir takım 5 kişi sahaya çıkar ve toplam puan 14 puanı geçemez.
Fakat o gün gelen oyunculardan Antalya engellileri sahaya çıkaracak puan tutturulamadı ve eğer sahaya kurallar dahilinde çıkamazlarsa 20-0 hükmen yenik sayılacaklardı.
Peki ne oldu yine hatır gönül işleri devreye girdi .bizden bir bayan oyuncuyu onlara geçirdik forma da yoktu üzereine mavi bir süveter giydirildi ve bize karşı oynatıldı .sizce bu şike değil midir ? bu 3, olan Bornova barış gücünün play off hakkını yemek değil midir? .eğer bize yenilseydi Antalya engelliler play off a Bornova çıkıcaktı.
Bu olayı da antrönöre sorduğumda sonerin arkadaşları olan hakemleri yine bağladığını söyledi .maça dönelim bir de bu oyuncuyu alınca Antalya takımı çok fazla zayıfladı ve inanın bizim oynamamızı engellemeselerdi onları yine yenicektik biz.
Ne yazık ki kimse bunu söylemeye cesaret edemedi ve oldukça tehlikeli bir konu eğer arkadaşlarım arkamda durmazsa ve doğruyu söylemezse benim yanacağım bir konu gibi gözüküyor .gerçi her anlattığım öyle ama bu biraz daha ağır yine de ben doğru bildiğimi vicdanımın sesini dinleyerek yazıyorum ne olursa da olsun mücadeleden kaçmıycağım
BUNDAN SONRA YAZACAKLARIMDA BANA ANLATILANLAR
ANTALYA ENGELLİLER LİGİ 2. BİTİRİP MERSİNDEKİ PLAY OFF MAÇLARINA GİDİYOR
Antalya engelliler zorda olsa ligi 2. bitirip 1.lige terfi maçları için mersine gitti.fakat arkadaşlar bana birkaç olay anlattı ki yine çok kızdım neydi bunlar:
1-takım oyuncularına valilikten yardım çıkarılmış mersine yolculuk için destek niyetine ve valilik sadece kişilere yardım edebiliyormuş kluplare değil bu yardımıda isteyen malum klup yöneticileri S. ve S. kardeşler .bizim arkadaşlarda kimlik numaralarıyla sosyal yardımlaşmaya gitmişler ve 200 ytl tutarındaki yardımı almış ve harcamışlar.
Ama ne oldu biliyormusunuz takımı bir gün ben kendi çabalımla bu yaz topladım antreman falan konularını görüşüyorduk. içeriye Seval hanım girdi ve antrenöre o paraları klube yatırmanız gerekiyordu hakkımı helal etmiyorum diye herkesin gözü önünde rezil etti antrenörü ve bu parayı alanları da klupten uzaklaştıracağım dedi .ve kaptan da dahil birkaç kişiyi işe yerleştirdiği tur şirketinden çıkardı.
Bu parayı bu insanlar tc numaralarıyla aldıysa o para zaten onlarındır .galiba bu arkadaşlar bu parayı oyunculardan alma hayallariyle yatıp kalkmışlar ki bu olmayınca millete buluyorlar suçu bu ne biçim insanlıktır hiç mi kul hakkı öğretilmedi bu insanlara
2-klup mersine gitmesi için federasyondan zaten yol harcırahı ,konaklama için para alıyor. Ayrıca internette gezinirken bir makale takılıyor gözüme o makalede Seval hanım işadamlarındanda 3000 ytl bağış toplamış aşağıya linkide koyucam girip okuyabilirsiniz.valilikten de çıkan parayı da alabilselerdi ahh 10000ytl ye yakın para ohh valla.
hadi diyelim 3000 ytl masraf ettin ki sanmıyorum onlar yine bir yolunu bulmuştur bence. 7000 ytl cebe valla iyi para .bunlar sadece bizim bulduklarımız kim bilir daha ne kadar yontmuşlardır sağdan soldan onuda Allah bilir.
3-arkadaşlar bir de mersinde karakolluk olmuşlar otel parasının ödenmediği için otel parayı oyunculardan tahsil etmek istemiş sonra bir şekilde çözülmüş olay ama bunun adı nedir siz koyun artık.
PEKİ ANTRENÖRDE O PARAYI ALDI ONU NİYE KOVAMADILAR
Dediğim gibi biraz iyi oyuncuları ve antrenörleri bir tur şirketinde çalıştırıyorlar.bu arkadaşlar işe de gitmiyor sadece tur şirketi bunları göstermelik işe alıyor amacıda zorunlu engelli istihdamına uyduğunu göstermek .
Antrenörde bu şekilde işe yerleştirilmiş ve o da bir engelli.
Engelli Oyuncu bulmak kolay ama engelli antrenör Türkiye’de saysan bir elin parmağını geçmez .normal bir antrenör bulsan bu sefer klup parayı cepten ödeyecek .sonuçta hocayı o kadar çok göndermek istedikleri halde bu nedenle gönderemiyorlar.
ŞU ANKİ DURUM NEDİR
Şu an ekimin ortasındayız 8 kasımda maç var ve hala bir antreman bile yapmadı takım .kendi çabalrımla yazın antreman ayarladım ama herkes kızgın ve küskün 1-2 kişi geliyordu antremana ve sonuçta iptal oldu.
Tüm bunlar beni etkiledi ve Antalya Büyükşehir belediyesine bari geçiyim eğer oranın hocası alırsa dedim .gittim konuştum başkan soğuksu muhtarı Mustafa aydın dan rica ettim .bizim başkan hakkında biraz bilgi veriyim bu S. ve S. tarafından eli kolu bağlanmış birisi benim gözlemlerim aslında iyi bir insan ama onlarsız bir iş yapamıyor.
Neyse onunla da anlaştım gerekli evrakları ki bu evrakları Antalya Büyükşehirin hocası benden kendi istedi lisans çıkarabilmek için. Fakat sonra o da bana bir oyun oynadı ve S'yii arayıp ben bu oyuncuyu napıyım daha yeni falan diye arkamdan konuşmuş ve bunu kendime hakaret sayıp bu işi durdurdum. Onu da o takımın başına S. geçirmiş zamanında anasına bak kızını alma yani
Ben geçenlerde bir konu açıldı ve orada yüreklice ne olup bittiğini ve eleştirilerimi yazdım. Çünkü susmak bana göre değil .bu yazılarımı okuyan bu S. Bey arkadaşımız benim baketbol oynamamı engelledi bu günlerde beni klupten kovuyor
Benim ağrıma giden de beni niye başkan kovmuyorda o kovuyor aslında biliyorum bizim başkan onun tarafından atanmış bir memur adam napsın.
Bu S. arkadaşımız kendi reklamını iyi yapmış ki bu günlerde televizyon programı bile yapmaya başladı.
Bu macera gerçekten beni yordu ve üzdü hatta tüm kafamı buraya vermeme neden oldu psikolojim bozuldu .hatta okul ve staj hayatımıda oldukça fazla etkiledi bu da işin bir başka kısmı tüm bunların hesabını kim verecek onu verecekler belli ama verdirecek adamlar lazım tüm arkadaşlarımında benim gibi düşünüp hesap sorma istekleri olduğunu düşünüyorum .ama bizim toplumun özelliklerinden biri de boşvermişlik ve birazda korku yüzünden önündeki yemeğini bile çalsan sesinin çıkmamasıdır.olaylara anında müdahale şarttır.bunun içinde destek gereklidir ben tek başıma hiç bir şeyim ve kolayca ezilirim değil mi hatta başımı büyük dertlere de sokarım .ama ben korkmuyorum ve sonuna kadar da gidiceğim bu yazıyıda gerekli gördüğüm makamlara postalıyacağım.
TÜM BUNLARDAN SONRA ANLIYORUM Kİ BİZİM MİLLET SAF TEMİZ VE BU GİBİ ADAMLAR İTİBAR GÖRÜYOR SON SORUMDA SİZE SİZCE BU İNSANLAR ENGELLİLERE SOSYAL SORUMLULUK İÇİNDE SPOR OLANAĞIMI SAĞLIYOR YOKSA KENDİLERİNE MENFAAT SAĞLAYIP YENİ KAZANÇ KAPILARI VE YENİ OLANAKLAR VE YÜKSEK SOSYAL STATÜMÜ SAĞLIYORLAR.
TÜM BUNLARIN KARARINI ARTIK SİZ VERİN
BU YAZIYI DA HİÇ BİR KİŞİSEL SORUNDAN DOLAYI DEĞİL GERÇEKTEN YÜREĞİM ACIDIĞI İÇİN YAZDIM VE BU GİBİ ADAMLARLA KANIMIN SON DAMLASINA KADAR MÜCADELE EDİCEĞİM İNŞALLAH ŞU SÖZ GERÇEKTEN DOĞRUDUR.
’İYİLER MUTLAKA KAZANIR ‘
İŞTE OZAMAN BU ADAMLAR YANDILAR
İstediğiniz kadar uzun yazabilirsiniz, baştan sona kadar sıkılmadan okudum emin olun. Engelli kardeşlerimizi dinlemek, okumak, onlar hakkında fikir sahibi olmak gerekli. Zaten onca senedir yaşadığınız problemler, -aslında buna problemlerimiz demek daha doğru olabilir çünkü sosyal bir problem dolayısıyla hepimizin problemi- sizi dinlememekten, empati kurulmadığından, ihtiyaçlarınızın bilinmemesinden yada görmezlikten gelinmesinden kaynaklanmıyor mu? Daha son birkaç yılda kaldırımlar tekerlikli sandalyelere uygun olarak yapılmaya başlandı, hareket serbestliğiniz yeni yeni oluşmaya başladı. Şimdi düşündüm de, anladığım kadarıyla sizin imkanınız var, özel aracınız var, bu imkana sahip olmayanlar otobüslere dahi binemiyor. Üniversiteye gidemeyenleri bir kenara bırakalım orta öğrenimini bile tamamlayamayanlar var.
Bütün bu en basit sorunların yanında, (eğer iddialarınız doğru ise) bir de sizin sosyal hayatınıza ayrılan, bahşedilen, bağışlanan maddi ve sosyal imkanlar suistimal ediliyor. Bu gerçekten utanç verici. Maddi unsurları boşverelim, sizin haftada birkaç saat spor yapma umudunuzu, engelleri yıkma çabanızı elinizden çalan bu insanları kınamaktan başka bir şey gelmiyor elimden.
Peki size sormak istiyorum, madem maddi olarak bir şey elde edemiyordunuz, bununla birlikte antreman yapmayarak, maçlara oldukça olumsuz koşullarda gidip olumsuz sonuçlar alarak spor yaşamınızda da tatmin sağlayamıyordunuz, neden siz ve arkadaşlarınız bu kulüplerdeki -sözde- faaliyetinize devam ettiniz, ve bazı arkadaşlarınız hala devam etmekte?
Lütfen bu yaşadıklarınızı Gençlik spor Genel müdürlüğü'ne, Antalya Gençlik spor İl Müdürlüğü'ne, ilgili federasyona iletin, elde ettiğiniz sonuç olumsuz olsa da lütfen bunu yapın. Ayrıca eğer bu iddialar doğruysa, sizi, devleti, bağış yapan kişileri kandırarak maddi menfaat sağlayan bu kişilerin yaptığı eylemin dolandırıcılık olarak da değerlendirilebileceği kanısındayım, bu nedenle Cumhuriyet savcılığına şikayet de ederek yargı mercilerini durumdan haberdar edebilirsiniz. Belki sizin bu adımlarınızdan sonra arkadaşlarınız size destek çıkacaklardır, gerekli araştırmalar da ilgili merciler tarafından yapılacaktır.
başlangıçta dediğim gibi benim hedeflerim farklıydı ben biraz tahammül etmeye çalıştım hep hedefim aklıma geldi ama daha fazla dayanamadım dediğiniz gibi anında bırakmak lazım aslında ama o sandalyeye oturunca insanın dünyası değişiyor bu spor biraz bağımlılık yapıyor galiba arkadaşlarım sürekli benimle aynı fikirde olmasına rağmen onlar hala kendilerini neden kullandırıyolar ben de anlamıyorum galiba bıraksak napıcaz evde oturcaz diye düşünüyolar birazda herşeye boşver diyorlar ve bu insanları yenemiyeceklerini düşünüyorlar korkuyorlar .bazıları da benim gibi bıraktı.
ttsb.org diye bir site var ben dayanamadım eleştirdim ve sonuçta benim başımı da ezdiler .dediğim gibi bir şeyleri ispat güdüsü bizi bu spora itiyor adeta savaş veriyoruz sanki isyan edercesine oynuyoruz insanlara bizde burdayız demek istiyoruz onun verdiği hırsla bırakmak zor oluyor .bir maç oynuyorsunuz taraftar önünde (en fazla 30 taraftar) onun verdiği şey bambaşka ama tabi yenilince bana aynı şey olmuyor ama yinede o heyecanı hissediyorsunuz bu bırakamama psikolojik bir şey nasıl analtsam tamda bilemiyorum bir çok boyutu var .
Anladım ben sizi Anladığım kadarıyla da ne pahasına olursa olsun, o sahaya çıkıp mücadele etmek, bu mücadelenin içinde, takımın bir parçası olmak size bir haz veriyor. Belki bunu daha iyi anlamak için sporcu olmak gerek Aslında sizin, eğer anlattığınız gibi bir maddi fayda sağlama amacı olmasaydı, maddi beklenti içinde olmadan spor hayatınızı devam ettireceğinizi de tahmin ediyorum. Yukarıda anlattığınız ulaşım, konaklama, yemek, uykusuzluk, antremansızlık gibi sorunlara rağmen koşa koşa maçlara gideceğinizi de tahmin ediyorum. Ama işin içine birilerinin birileri üzerinden ve onların hakkını gasp ederek çıkar sağlaması durumu girince vaziyet değişiyor, zaten bunlar olmasaydı size o soruyu sormazdım. Yine de size ve arkadaşlarınıza hak veriyorum. engelli, engelsiz farketmez, bütün sporcular için aynı şey geçerlidir muhakkak ve belki diğer başka (engelsizler de dahil) kulüplerde de aynı durum söz konusudur. Sonuç olarak bu durumu savcıığa bildirmenizi tekrar öneriyorum.
evet çok iyi anlamışsınız teşekür ederim gerçekten empati kurabildiniz sizi tebrik ediyorum.bende sizin gibi düşünüyom mutlaka sesimi duyurucam tek korkum arkadaşlarımın yanımda olmaması
hatta tuhaf tuhaf şeylerde geliyor aklıma ses ve görüntü kaydı gibi biraz önce araştırdım ucuz olsaydı vallahi alıcaktım bazıları 5 milyara kadar çıkıyor.bi gazateci falan mı bulsam
o kadar çok kızgınım ki mutlaka bunların cezasız kalmamalarını istiyorum .5-6 aydır kafamdan çıkmıyor çok etkilendim engelli olmasam da aynı şeyleri yapardım bu işi çözmek için kafa yoruyorum .galiba ben yanlış bölüm okuyorum dedektif falan mı olsam
Google bazı gruplara özel forumlarımız dışında bütün alanlarımızı tarıyor, dolayısıyla bulunmaması mümkün değil, o yüzden isimleri sildim zaten. Mesajın silinmesi de mümkün değil.
Merhaba basıma cok tahlihsiz bir olay geldi kısaca izah etmeye calışacağım ve bana bir yol göstermenizi temennih ediyorum 1994 doğumlu bir kızla kısa...
Merhaba basıma cok tahlihsiz bir olay geldi kısaca izah etmeye calışacağım ve bana bir yol göstermenizi temennih ediyorum 1994 doğumlu bir kızla kısa...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku