İyi akşamlar,
ben azami süresini tamamlamış bir öğrenciyim. 10 dersim var,1981 doğumluyum.
4111 af kanunundan yaralanıyorum.
askerlik tecili için başvurduğumda üniversiden aldığım mevcut durumumu gösteren belge ve öğrenci belgemi askerlik şubem kabul etmedi.
Ancak benimle aynı statüde olan birçok arkadaşımın tecil işlemlerini yaptığını öğrendim. Durumu öğrenci işlerine izzah ettiğimde bir senelik tecil hakkımın bulunduğunu ve sınavlarıma girip mezun olabileceğimi söylediler.
Ancak askerlik şubesi bu belgenin tecil için geçersiz olduğunu söyleyerek askerlik işlemlerine bir etkisi olmadığını belirtttiler.
Arkadaşlarımın askerlik şubelerini aradığımda aldığım cevap "bizim tecil yaptığımız ama sizin şubenizin yapmamasına da herhangi bir açıklama getiremeyiz......"
Bu durumla ilgili benim ne yapmam gerektiğini ve bu 4111 sayılı yasanın gerçekten askerliğimi 1 sene daha ertelememe olanak sağlayıp sağlamadığını öğrenebilirmiyim.
öğrenci işlerine gittim ve 31 ekim yoklama son gün diye belirttim.
azami süremi gecen sene tamamladım ve bu sene kısmetse mezun olacağım.
askerden kaçabildiğim kadar kaçıp mezun olmaya mı çalışayım yoksa şubatta gidip askerlik şubesine gözüküp te kasım 2009 kadar tecil verirler mi ? kesin yoksa beni direk askere mi alırlar. yoklama olmadım henüz ve bugünden sonr yoklama kaçağı oalcağım
Benim öğrenmek istediğim , ama bir türlü sorumun cevabını alamadığım bir konu var. 17.07.1980 doğumluyum. Açıköğretim fakültesi işletme bölümü birinci sınıf öğrencisiyim. Fakat üst üste 2 yıl aynı sınıfta kaldığım için öğrenciliğim kalsada askerlik tecilim yapılamıyordu. Ama en son çıkan öğrenci affı ile ilgili olarak bir sürü dedikodu dolaşıyor herkezin ağzında. Soruma gelecek olursam.
Şimdi ben açıköğretim fakültesine gidip ,benim kaydımı silin yeniden kayıt yapın ve bir sene askerlik tecilimi yapın desem bana verecek cevapları nedir. Bunu kendilerine sorduğumda elimize bişey gelmedi evet af çıktı ama bize belge gelmedi yorum yapamayız diyorlar. Maksadım askerlikten kaçmak falanda değil. Sadece önümde kapatmam gereken bir kredim var ve bu kredi tam bir sene sonra bitiyor.
Çünkü yasada okuduğum kadarı ile bu yasa çıktıktan sonra 2 ay içinde bile okuldan ilişiği kesilenler gibi bir ibare var. Benim kafama takılan kısımda bu ilişiği kesilenlerin içine kendi isteği ile kaydını sildirenler girermi ?
Şimdiden hepinize çok teşekkür ediyorum , cevaplarınızı bekliyorum.
Benim öğrenmek istediğim , ama bir türlü sorumun cevabını alamadığım bir konu var. 17.07.1980 doğumluyum. Açıköğretim fakültesi işletme bölümü birinci sınıf öğrencisiyim. Fakat üst üste 2 yıl aynı sınıfta kaldığım için öğrenciliğim devam etsede askerlik tecilim yapılamıyordu. Ama en son çıkan öğrenci affı ile ilgili olarak bir sürü dedikodu dolaşıyor herkesin ağzında.
Soruma gelecek olursam.
Şimdi ben açıköğretim fakültesine gidip ,benim kaydımı silin yeniden kayıt yapın ve bir sene askerlik tecilimi yapın desem bana verecek cevapları nedir. Bunu kendilerine sorduğumda elimize bişey gelmedi evet af çıktı ama bize belge gelmedi yorum yapamayız diyorlar. Maksadım askerlikten kaçmak falanda değil. Sadece önümde kapatmam gereken bir kredim var ve bu kredi tam bir sene sonra bitiyor.
Çünkü yasada okuduğum kadarı ile bu yasa çıktıktan sonra 2 ay içinde bile okuldan ilişiği kesilenler gibi bir ibare var. Benim kafama takılan kısımda bu ilişiği kesilenlerin içine kendi isteği ile kaydını sildirenler girermi ?
arkadaşım. sen öğrenci işlerine gidipte keyfi bir neden demiyeceksin. ailevi sorunlarımdan dolayı ilişkimi kesmek istiyorum felan de ki seni zor durumda bırakacak bazı şeyleri engelle.
kazanılmış bir hakkın var sonuçta.
sanıyorum okulunu bitirme potasındasın. bir senelik tecil veriyorlar afla sana bu süre yeterli mi orası sana kalmış.
arkadaşım. sen öğrenci işlerine gidipte keyfi bir neden demiyeceksin. ailevi sorunlarımdan dolayı ilişkimi kesmek istiyorum felan de ki seni zor durumda bırakacak bazı şeyleri engelle.
kazanılmış bir hakkın var sonuçta.
sanıyorum okulunu bitirme potasındasın. bir senelik tecil veriyorlar afla sana bu süre yeterli mi orası sana kalmış.
Evet bana bu bir sene yetiyor. Fakat kanunu bir türlü anlayamıyorum orası benim için sorun. Kimileri evet bu iki ayda kaydını sildirir yeniden yaptırır öğrenci olur ve intibaka kadar yani 1 yıl süre ile yaş sınırı gözetmeksizin tecil olursun diyor.Kimileri yok yasa çıkmadan önce sildirecektin diyor. Benim amacım hangisi doğru onu öğrenebilmek. Sizede ilginizden dolayı teşekkür ederim. Acaba bu kanunu değerlendirebilecek bir hukuk adamı varmı benim için.Açıklayıcı olması bakımından.
yahu bugün öğrenci işlerine gittim ve bakaya duruma artık düştüm dedim. bugün sondu ve adamların bana dediği aynen şudur.
sanırım affa kayıt bu iki ay içinde geçerlidir. sen git hafta içi gel oldu . daha onlşarda bişi bilmiyorlar.
bu arada- bu azami süresini tamamlayıpta mezun olamayan arkadaşların 4111 sayılı geçiçi af kanunu kapsamında askerlik tecilleri 2009 kasım ayına kadar yaptırılıyormuş.
yaptıranlarla bizzat görüştüm ve zorluık çekmediklerini söylediler. ama benim askerlik şubem yapmadı bu tecili örneklerini de verdim isim ve soyad ile birlikte askerlik şubelerini de yazdım. gene de tecil yok muşş.
artık bakaya durumdayım sınavlarıma girip yüksek ihtimalle okulumu bitireceğim af kapsamına da girmeden.
lgüvencem ise şudur. şubat 21 itibari ile askerlik şubesine gidiceğim ve kasım 2009 da beni askere cağırmalarıdır.
acaba burda ceza yermiyim böyle yaparsam.
forumu aradım taradım çelişkili yanıtlar geldi. gene iş şubelerde çalışan memurların insiyatifine kaldıysa hapı yuttuk ozaman,
esenlikler diliyorum
bir hukukcudan cevap alabilirsem sevinirim. tüm bu durumda olan arkadaşlar adına
bende bunu merak ediyorum net birşey yok henüz öğrenen varsa lütfen yazsın
nbctech rumuzlu üyeden alıntı
İyi Günler ;
Benim öğrenmek istediğim , ama bir türlü sorumun cevabını alamadığım bir konu var. 17.07.1980 doğumluyum. Açıköğretim fakültesi işletme bölümü birinci sınıf öğrencisiyim. Fakat üst üste 2 yıl aynı sınıfta kaldığım için öğrenciliğim devam etsede askerlik tecilim yapılamıyordu. Ama en son çıkan öğrenci affı ile ilgili olarak bir sürü dedikodu dolaşıyor herkesin ağzında.
Soruma gelecek olursam.
Arkadaşlar bir cevap verebilecek hukukçu arkadaş yokmu bu konu ile ilgili ? Tahmin ediyorumki yasayı okumuş bir çok avukatımız vardır. Sizden ricam bu soruma bir cevap alabilmek. Tekrar teşekkür ederim.
Arkadaşlar bir cevap verebilecek hukukçu arkadaş yokmu bu konu ile ilgili ? Tahmin ediyorumki yasayı okumuş bir çok avukatımız vardır. Sizden ricam bu soruma bir cevap alabilmek. Tekrar teşekkür ederim.
hukukçu değilim ama bende aynı dertle uğraşıyorum aöf yi aradım sen hazırlıksın ek-2c veremeyiz deniliyor askerlik şubesini aradım elimizde emir yok ankaradan gelmedi diyorlar yani bu işin sonu bu hafta sonuna doğru yada haftaya kalacak çünkü aöf kayıt işlemleri için 17 kasım yazıyor bunun nedeni ise bana göre kasım dönemi askere gidecekler için kalanlara da bi hal çare düşünülecek ama ben bu kanuna göre askerliğimi tecil ettiremezsem hukuki yollara başvurup mahkemeye gideceğim. eğer mahkemeden önce yaparsam tecili burdan nasıl olduğunu yazarım yada mahkeme sonrasını.
Hukuk Hayatımızın Her Anında diyerek yayınını sürdürdüğümüz Hukuk Cep Kitapları Dizisi 14'üncü yaşına girdi. 14 yıl önce, boyut ve içerik olarak özel...
Yazan: Hukuk Kitapçısı Forum: Hukuk Kitapları Tanıtımı
Merhaba bir eleman ilan ve iş ilan sitem mevcut fakat iş kurun çıkarmış olduğu bir yasa var yasa aşağıdaki gibidir.. siteden herhangi bir gelir elde...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku