merhabalar öncelikle site yönetimi ve üyelerini saygıyla selamlıyorum.
ben 2 ayrı futbol-spor sitesinde adminlik yapan birisi olarak sitenizdeki düzeni beğendiğimi belirtmek isterim.
hukuk alanıma girmediğinden , bu tarz sorun ve tedirginliklerde çaresi kalıyorum o yüzden aklıma günlerdir takılan bir hususta danışma ihtiyacı hissettim. Ayrıca soracağım sorular içersinde kendi durumumum dışında genel bilgi almak istediğim konularda mevcut.
ben izmirdeki dairemi erken boşalttığım için emlakçıya anahtar teslim ederken benden evin anahtarlarını kendi isteğimle verdiğime dair bir yazı istedi . bende tedbirli davrandığımı düşünerekten aşşağıdaki örenkte olduğu gibi A4 bir kağıda "kiracısı olduğum.........kendi rızamla anahtarını teslim ediyorum" ad-soyad altına imza şeklinde bir kağıt teslim ettim . ama kağıdın geri kalan tarafı bomboştu!! (yani imzanın alt kısmı). emlakçıda çok güven birisi değildi ( kimseye güvenilmemesi gereken bir devirde)
örneği:
benim bu konuyla ilgili biçok sorum var:
1) kağıdın boş kısmına ilave yaparak bişeyler talep edebilir mi_?
(başka bir şekilde sorayım: imza daima metnin altına mı atılmalıdır?)
2) farzedelim ki imza metinin altına değil kağıdın en altına atıldı o zaman aradaki koca boşluğa ekleme yapılabilir , "o kağıdı o şahıstan geri alamadığım taktirde veya kendisinin imha etiğini söylerse " , dışardan hükümsüz hale nasıl getirebilirim?
3) (imzanın en alta atıldığını ve olası kötü amaçla kullanacak kişinin en üstteki metin kısmını kestiğini var sayaraktan : bu tarz imzalar A4 dışında bir kağıda atıldığında yinede geçerliliği var mıdır)
4) genel soru : boş kağıda kazayla imza atılmış ve kötü niyetli kişi üzerini doldurmuş
örnek:
20.000 dollar nakit , 3 otomobil, 7 arsa , 2 jetski , 13 villa borcu var şeklinde ( iyi abrattım örneği)
imzayı atan kişinin gelir düzeyine ve talep eden kişiyle olan ilişkilerine bakılmaksızın imza sahibi tüm bunları ödemekle yükümlü olur mu?
5) 4ncü soruma cevap "evet" ise Ülkemize bir insanın hayatı kırtasiyeden alınan 50 kuruşluk A4 100 kuruşluk tükenmez kalem ile oluşturulan basit bir el hareketi (imza) ile karartmak ve bunu meşru kılacak kadar . İnsan geleceği hayatı varlığı birikimi bu kadar ucuz mu_?
(yorumdur:benim fikrimce bu tarz 2 kişi arasındaki alacak imzaları basit bir el hareketiyle belirlenmemeli daima devlet kanalıyla memur-noter önünde gözetiminde olmalı üzerinde ilgili kurumların kaşesi mühürü olmayan devlet dairesinde noterde yapılmamış imzalı kağıtlar kabul edilmemeli! aksi taktirde çek-senet mafyaları , imzanın üzerini altını doldurup vatandaşı mağdur hale getren sahtekarların önü hiç bir zaman alınamaz)
(Yorum2: en azından ilk ve orta dereceli okullarda bu tarz imza nasıl verilir nasıl alınır nelere dikkat edilmelidir , gelecekte gençlerimiz basit bir kalem hareketiyle hayatlarını karartmasınlar diye apayrı bir ders en azından "vatandaşlık" dersi müfredatına eklenmelidir")
herkese saygılarımı sunuyorum
sorularıma cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum
Hukuki NET Güncel Haber
Konu philips tarafından (29-10-2008 Saat 12:29:21 ) de değiştirilmiştir.
Sayın Philips, imza atmak son derece önemli bir hukuki işlemdir. İmza yazılanı doğrular, onaylar. Yazınızın sonunda belirttiğiniz üzere ve ne tesadüftür ki siz bu yazıyı yazmadan biraz önce http://blog.hukuki.net adresinde insanlarımızın okumadan işlemler yaptığına dair eleştirileriniz gereğince konunun vatandaşlık derslerinde okutulması gerektiğine ben de inanıyorum. Kaldı ki sitemiz de bu konuda bir nevi kamu hizmeti görse de malesef bu tip ihmalkarlıklara engel olamıyoruz.
İmza hataya düşürülerek, tehdit ve baskı altında atılmıyorsa her zaman geçerlidir.
Sizin durumunuza gelince, imza yazdığınız metni kapsayacak şekilde olmadıkça sizi bağlamaz. Bu konudaki teamül imzanın metnin altına atılması gerektiğidir. Diğer bir deyişle, sizin imzaladığınız kısmın altına sizi hukuki sorumluluk altına sokacak ibareler yazıldığı takdirde geçersiz olup, bunları yazan ve kullananlar cezai yaptırımlar ile karşılaşır. Zira varolan bir varakayı değiştirmek veya onun tahrif etmek veya ekleme yapmak Türk Ceza Kanunu açısından suçtur.
İmza hakkında Genel Prensipler:
1- İmzayı atan sonuçlarına katlanır,
2- Boş kağıda imza atan sonuçlarına katlanır (Ancak kağıdın anlaşmaya aykırı şekilde doldurulduğunu yazılı belge ile ispat edebilir ise sorumluluktan kurtulur)
3- Varaka (belge, not: evrak=belgeler) üzerinde irade beyanını bozacak veya olmayan bir irade beyanı yaratacak her türlü oynama resmi evrak veya özel evrakta sahtecilik suçunun konusudur, Türk Ceza kanununun ilgili maddelerince cezalandırılır. Üstelik bu sahte evrakları bilerek kullanmak da suçtur.
Çok önemli bir konuya temas etmişsiniz. Sayın admin çok güzel açıklamış, yorum istediğiniz için ben de 5. sorunuzla ilgili biraz yorum yapmaya çalışayım dedim.
Aslında herkesin istediği yere, istediği şekilde, boş kağıda bile imza atma hakkına sahip olması irade serbestisi ve sözleşme serbestisi ilkelerinin bir uzantısıdır. Kanun belirli şartlar gerçekleştikten sonra kişilerin fiil ehliyetine sahip olacağını düzenlemiştir. Fiil ehliyetine sahip olan kişi de kanunlara, hukuka aykırı olmamak koşuluyla her türlü hukuki ilişkiye girme yetkisine sahiptir. Esasında fiil ehliyetine sahip olmanın şartlarından biri de ayırtetme gücüne sahip olmaktır, yani iyi ile kötüyü, doğru ile yanlışı vs ayırt etme. Kanun bu kişilerin ne yaptığını, yaptığının hangi sonuçları doğurabileceğini, tutum ve davranışlarının nelere sebep olabileceğini anladığını, bildiğini kabul eder. Kişi bu yetiye sahip olabilir, ancak kişinin iradesi her zaman doğru işlemler yapma konusunda insanı yönlendirmez gibi bir durum kafanızı karıştırabilir. Bu noktada da iradeyi sakatlayan haller olması durumunda kanun kişiyi korur, adminin belirttiği gibi hile, tehdit, cebir, akıl-ruh sağlığı, taraflar arasındaki ekonomik veya sosyal eşitsizlik gibi durumlara özel hükümler düzenlenmiştir. Sizin de belirttiğiniz gibi, noter yada resmi memur önünde anlaşarak ve imza atılarak geçerliliği şart kılınmış işlemler de vardır.
İmza konusunda değinilmesi gereken bir konu da imza ile birlikte tarihin de yazılması gerektiğidir. Örneğin, ev sahibi ile kiracının kira sözleşmesini doldurduğu sırada kiracıya bir de tahliye taahhütnamesi imzalatılır çoğu zaman, ev sahibi istediği zaman kiracı evi boşaltmaya mecbur kalsın diye. Ancak kira sözleşmesinin yapıldığı anda imzalanan tahliye taahhütnamesi geçerli değildir. Bu nedenle tahliye taahhütnamesine tarih de yazılması isabetli olacaktır. Bunun gibi imzalanan her evrağa tarih yazılmalıdır, aksi halde tarih sonradan doldurulabilir, olumsuz sonuçlar doğurabilir.
Sayın admin ve Başak ŞAHİN
öncelikle ilginizden ve aydınlatıcı açıklamalarınızdan dolayı çok teşekkür ederim
konu başlığının genel "yanlış imza soru ve yorum" konu başlığına dönüştürülmesi , ve üyelerin sadece sorunlarını değil ayrıca birçok vatandaşımızın müzdarip olduğu bu konu ile ilgili yorum ve çözüm önerileri sunabilecekleri bi konu başlığına dönüştürülmesi son derece güzel bir uygulama olmuş.
Sayın Şahin
benim anlam veremediğim imza gibi ciddi bir işlemin nasıl olurda bireyler arasında bu denli serbest bırakılmasıydı! Sizde bunun sebebini devletimizin böyle ciddi uygulamayı bu denli serbest bırakmasının gerekçesini "irade ve sözleşme serbestesi" olarak açıkladınız.
Bence böyle bir serbeste olmamalı, bizim
1)Ülkemiz sosyal sınıflar arasında ciddi uçurumlar olan bir ülke
2) Mafyaların çetelerin deyim yerindeyse ağalığı tabanca taşımayı sevenlerin bol olduğu ülke
3) akla hayale gelemecek üçkağıtçılık , dolandırıcılıkların bolca yaşandığı bir Ülke malesef (örneklerini siz Hukukçular daha iyi bilirsiniz)
(bunlar eleştiri değil gözlemdir)
ve bireyler arasında (senede - boş kağıda) imza atmak gibi hayati önem taşıyan bir işlemin serbest bırakılmasının gerekçesi kesinlikle ve kesinlikle "serbeste" olmamalıdır.
Türk Hukuk Sistemi resmen bilmeyerek veya kamudan bürokrasiyi azaltmak için bireyler arasında insan aile hayatını yıkan bu işlemi serbest bırakmış
bana bu olayda sonra sayın admin ve çevremdeki bazı hukukçu arkadaşlarımdan tavsiyeler geldi:
bu tip durumlarda daima tarih atılır kağıda, karşıdanda imza alınır, o tarz kağıtların bir nüsahası fotokopi alınır gibi... vs
ben filoloji mezunu finans mastırı yapan bir T.C. Vatandaşı olarak nerden bileyim bu prosedürü , hayatımda kaç kere yapmışımki böyle bir işlem ölene dekte yapmam heralde.
Ben Hukuk Fakültesi bitirmedim , Ailemde Savcı -Yargıç -Hakim -Avukat yok
ilk ve ortada derceli okulda hiç bir öğretmende tahtada arkadaşlar senede boş kağıda kesinlikle imza atmayın uyarısında bulunmadı!!
Peki:
- Bu ülkenin yüzde kaçı Hukuk fakültesi bitirdi veya Hukuk bürosunda çalışmakta?
-Bu ülkede kaç kişi Hukukçu veya ailesinde Hukukçu var
-Bu ülkede kaç birey okulda öğretmenlerince bu ciddi konuda ikaz edildi_?
cevap : yüzdelik oranlar kaba hesaplamayla %2 hatta %4 bile yoktur.
Bir diğer hususa gelirsek
Bu tarz imzaların noter memur gözetiminde kamu binalarında gerçekleşmesi önerim/düşüncem
eğer sayın şahinin dediği gibi bazı işlemler noter huzurda gerçekleşebiliyorsa bu senet-boşkağıt -sözleşme gibi önemli evrakların imza işlemide noter huzurunda gerçekleştirilebilir, ki olması gerekende budur . Böyle olması gerektiğini bilmek veya önermek için Hukukçu , Hukuk eğitimi almış olmak gerekmez .
örneğin: umumi vekalete atılan imza ile boş kağıda atılan imza arasındaki önem-tehlike farkını açıklayabilecek olan var mı ? daha doğrusu bir farktan bahsetmek doğru mu?
Aslında istense çıkarılacak olan kanunla (TBMM çıkarıyor heralde) bu tarz işlemler noter- memur huzurunda gerçekleştirme şartı getirilebilir , dolandırıcılığın, çek-senet mafyacılığın, köylü dolandırmanın, kapı kapı dolaşıp fakir fukara yaşlı bayanlara tencere tava satma ayağıyla senet imzalatanların önü direk kesilmiş olur! Sadece bunların önünü kesmekle kalınmaz : Aileler dağılmaz yıkılmaz, kış kıyamet günü eve gelen hacizle aile ve çocuklar dışarda donmaz, borç intiharları büyük ölçüde azalır, dolandırıcıdan intikam amacıyla işlenen cinayetler biter .... say say bitmez
bir imza serbestesinin bir ulusta meydana getirdiği sosyal felaketin örneklerini görüyoruz . Bu saymış olduğum olumsuz vakalar (haciz cinayet cinnet intihar)
basit bir kalem hareketinin sonucudur.
anlattıklarımı çok güzel örnekleyen bir varsayım:
ben internetten devlet su işlerinin amlemini indirip printerden bastırayım
ona vesikalık resmimi yapıştırıp 1 ytl ye kaplatayım
takım elbise giyip deri çanta alayım elime
o kaplattığım sahte kartı yakama asıp bir ilçenin köyüne gideyim
herhangi veya bikaç hatta tüm köyün kapısını tek tek çalıp şöyle uydurayım:
teyze amca mrb ben ankara su işlerinden geliyorum çeşmenden su akıyo mu akıyosa şuraya (senede veya boş kağıda ) imza at desem
benim giyimime , diksiyonuma , elimdeki çantama , yakamdaki kimliğe kanıp " devletin memurudur" diye kanıp o köyün %95 nının imzasını alabilirim . (köy hayatını yakından bilen biriyim)
köye gerek yok ben bu kadar imzayı metropol bir şehrin varoş mahallesindede toplarım.
Ve hak talep edebilirim traktör veya arazilerini ellerinden alabilirim zavallı masum insanların ! Bu kadar basit mi yani bunca insanın hayatı, mal varlığı ?
benim bu örneğimin benzerlerini Arena gibi T.V. Programlarında izlemiyor muyuz_?
örnek2
gerçekten olmuş bir örnek (kısmen)
insanların boş dururken bazı alışkanlıkları vardır
kimisi tırnak yer kimisi kalem çevirir elinde vs
evime ders çalışmaya gelen arkadaşımın da boş durduğunda yaptığı bir alışkanlığı vardır(çevrenizdede vardır belki) boş gördüğü yerlere imza atar ad-soyad şeklinde
ve bu arkadaşım dalgınlamaya boş kağıda defalarca ad-soyad şeklinde tükenmez kalemle imzasını attı
(buraya kadar gereçekten olmuş örnek bundan sonrası kurgu)
kurgu : varsayalım o arkadaşım attı boş kağıda imzalarını ve lavoboya gitti bende o ara o kağıdı sakladım , o gidince üstünü doldurdum ve borçlandırdım kendime!
buyrun size 2 örnek 2side benim kurgum ama merak etmeyin benzerleri çoğu kez T.V. programlarından izlediğimiz kadarıyla gerçekleşmiş vakalar
İnsan Aile Toplum Hayatı Bu kadar basit olmamalı .
İrde serbestesi denen uygulama var oldukça Devletimiz her türlü imza yetkisini kendi kontolüne almadığı müddetçe ülkemizde (İntihar, cinayet, dolandırıcılık, üzüntüden kalp krizi , soğukta dışarı atılma, ailelerin dağılması ..) gibi sosyal felaketlerin sayısı her geçen gün dahada artacaktır
Saygılarımı Sunuyorum
Konu philips tarafından (29-10-2008 Saat 16:09:16 ) de değiştirilmiştir.
forumdaki "yanlış imza ile " ilgili diğer üye arkadaşların açmış olduğu konu başlıklarına göz attım .
basit bir kalem hareketinden dolayı nekadar çok mağdur insan var , Türk Adalet Sistemindeki bu boş kağıda -senede imza uygulamasının mahkemece kabul görmesi öyle saçma öye tutarsız bir kanundur ki Afrikadaki ilkel kabileler bile yok artık böyle saçma kanun bizim kabile kurallarımızda bile yok derler resmen .
işin en zorlaştırıcı kısmı geri dönüşü mümkün kılınamanın imkansız olması :
örneğin :
Kredi kartınızı kaybedersiniz eyvah başkaları kullanıyodur napçam şimdi_? demenize gerek yok bir telefonla kredi kartınız iptal edilebiliyor.
örnek 2 :
faturalı hattı olan cep telefonunuzu kaybedersiniz eyvah bulan kişi amerikadaki teyzesini arayıp faturmaı şişirir napcam şimdi? diye endişelenirsiniz
çok basit kullandığınız operatörün müşteri hizmetlerini arayarak sim kartınızı "geçici olarak servis dışı " yaparak başkaları tarafından kullanılıp faturanızın kabarmasını engelleyebilirsiniz
örnek 3
nüfuscüzdanınızı kaybedersiniz , polisten veya jandarmadan kaybettiğinize dair tutanak yazdırır yerel bir gazeteyede "kimliğimi kaybettim hükümsüzdür" ilanı verirsiniz
güzel önlemler
gelelim senet- boş kağıt örneğine
farkında olmadan cahillikten tecrübesizlikten dalgınlıktan toyluktan boş kağıda veya senede imza attık veya imzalı bir senedimiz kayboldu çalındı hepimiz insanız ve insanlık hali)
bunu nasıl hükümsüz hale getircez ? devlet babanın cevabı: Hiçbir şekilde !!
neymiş ?
boş senede olan imza açık bonoymuş
imza atan sonucuna katlanırmış
sim kartı kredi kartını nüfuz cüzdanı ehliyeti hükümsüz hale getirebiliyoruzda senet-boş kağıtları nasıl getiremiyoruz onlara neden aynı önleyici sistemleri koymadın ?
çok mu zor? bununla ilgili bir kanun düzenleme çıkarmaktan bu kadar mı aciz devletimiz_?
bu neye benzer : XXX-Cell müşteri hizmetlerini ararım :
birisine kazayla kaptırdığımız senet veya imzalı boş kağıdın önceden farkettiğimiz halde tedbir almak istediğimiz halde hükümsüzleştirelememesi
inanın bir o kadar Saçma ve Ahmakçadır.
Konu philips tarafından (29-10-2008 Saat 20:08:57 ) de değiştirilmiştir.
birisine kazayla kaptırdığımız senet veya imzalı boş kağıdın önceden farkettiğimiz halde tedbir almak istediğimiz halde hükümsüzleştirelememesi inanın bir o kadar Saçma ve Ahmakçadır.
Bu senet veya boş kağıda üstünü doldurmadan imza atmak daha saçma ve ahmakça değil mi?
Tedbir imza atmadan önce alınır. Tedbir üstünü pişman olmayacak şekilde doldurmadan imza atmamaktır.
Bu senet veya boş kağıda üstünü doldurmadan imza atmak daha saçma ve ahmakça değil mi?
Tedbir imza atmadan önce alınır. Tedbir üstünü pişman olmayacak şekilde doldurmadan imza atmamaktır.
yazımdan alıntı yaptığın için alıntı yaptığın kısma hitaben haklısın
ama yazılarımı okuduysan:
köylülerin ve eğitimsiz insanlarımızın kandırılması (sosyal sınıf farkları),
hukuki bilgisizlik
tecrübesizlik
sonradan jeton düşmesi
18 gibi daha kişiliği oturtamamış çağdaki bireylerin imzalarının geçerli sayılması
okullardaki yetersiz eğitimsizlik (sana kaç tane vatandaşlık veya inkılap tarihi öğretmenin seni bu konuda orta bilmemkaçtayken ikaz etti söyler misin?)
T.V. trafik kazaları önleyici eğitim belgeseli gibi kaçtane "imzalarınıza dikkat eğitim belgeseli " yapılmış ve izledin_?
vs vs
insanın ölüm kalım gibi acil işleri çıkıyo ülkemizdeki bitmek tükenmek bilmeyen bürokrasinin arasında sıkıştırılıveriliyor şurayada imza burayada imza o panikle gidiyor
sonuçta ortalama bir vatandaş hayatında kaç kere senede veya boş kağıda imza atma gibi bir durumla karşılaşıyor . Her ay her yıl yaptığı birşey değilki
özetle : İnsandır hata yapabilir
ve yapılan yanlış imza hatası trafikte hatalı yanlış sollama ile gelen ölüm kadar geri dönüşsüz bir hale getirilmiş Türk Hukuğunca
altı üstü bir kalem hareketi hangi insan tanımadığı sevmediğine çoluğun çocuğun rıskını vermek kar kıyamet soğuğunda sokakalarda kalmak ister ??
bankalarda bile yanlış hesaba yatırdığınız parayı dilekçeyle geri alabiliyorsunuz
yanlış bir bürokrasi işlemi olduysa , yine bürokrasiyle iptal edilir olur biter.
devletin bu konuda basit ötesi bir yasa çıkararak mağdurluğu , cinayetleri , mafyacılığı önlemesi bu kadar mı zor _?
hem senin dediğin gibi herkes direk boş senede kağıda imza atmıyor, zorla attırılıyor, hazır imzalı senedi çalınıyor vs
Bunun bir şekilde Geri dönüşü sağlanmalı! Sosyal felaketler herzaman artar , ülkedeki çek senet olaylarından kaynaklanan suç istatistiklerine bir bak derim
tekrarlıyorum :
Bireyin bürokratik hatası yine birey tarafından bürokrasi ile düzeltilmeli. Bunun aksi demokrasiye aykırıdır!!
yani o senetler boş kağıtlar dışardan hükümsüz hale getirilebilmeli
Cevap: Re: Yanlış imza hakkında soru ve yorumlarınız?
philips rumuzlu üyeden alıntı
yazımdan alıntı yaptığın için alıntı yaptığın kısma hitaben haklısın
ama yazılarımı okuduysan:
köylülerin ve eğitimsiz insanlarımızın kandırılması (sosyal sınıf farkları),
hukuki bilgisizlik
tecrübesizlik
sonradan jeton düşmesi
18 gibi daha kişiliği oturtamamış çağdaki bireylerin imzalarının geçerli sayılması
okullardaki yetersiz eğitimsizlik (sana kaç tane vatandaşlık veya inkılap tarihi öğretmenin seni bu konuda orta bilmemkaçtayken ikaz etti söyler misin?)
T.V. trafik kazaları önleyici eğitim belgeseli gibi kaçtane "imzalarınıza dikkat eğitim belgeseli " yapılmış ve izledin_?
vs vs
insanın ölüm kalım gibi acil işleri çıkıyo ülkemizdeki bitmek tükenmek bilmeyen bürokrasinin arasında sıkıştırılıveriliyor şurayada imza burayada imza o panikle gidiyor
sonuçta ortalama bir vatandaş hayatında kaç kere senede veya boş kağıda imza atma gibi bir durumla karşılaşıyor . Her ay her yıl yaptığı birşey değilki
özetle : İnsandır hata yapabilir
ve yapılan yanlış imza hatası trafikte hatalı yanlış sollama ile gelen ölüm kadar geri dönüşsüz bir hale getirilmiş Türk Hukuğunca
altı üstü bir kalem hareketi hangi insan tanımadığı sevmediğine çoluğun çocuğun rıskını vermek kar kıyamet soğuğunda sokakalarda kalmak ister ??
bankalarda bile yanlış hesaba yatırdığınız parayı dilekçeyle geri alabiliyorsunuz
yanlış bir bürokrasi işlemi olduysa , yine bürokrasiyle iptal edilir olur biter.
devletin bu konuda basit ötesi bir yasa çıkararak mağdurluğu , cinayetleri , mafyacılığı önlemesi bu kadar mı zor _?
hem senin dediğin gibi herkes direk boş senede kağıda imza atmıyor, zorla attırılıyor, hazır imzalı senedi çalınıyor vs
Bunun bir şekilde Geri dönüşü sağlanmalı! Sosyal felaketler herzaman artar , ülkedeki çek senet olaylarından kaynaklanan suç istatistiklerine bir bak derim
tekrarlıyorum :
Bireyin bürokratik hatası yine birey tarafından bürokrasi ile düzeltilmeli. Bunun aksi demokrasiye aykırıdır!!
yani o senetler boş kağıtlar dışardan hükümsüz hale getirilebilmeli
Saygılar
philips doğru diyorsunda ozaman ben birisiyle senet yaparım alırım adamın parasını eee ynalışlıkla attım. bunuiptal edin diye bi sistem olmaz.
gece 4de nerde bulacaksın noteri. 2 şahıs mal alıp satıyo yada borçlanıyo. dağda birinden odun aldın. şehre gidip noterde senetmi imzalayacaksın.
saçma bence. asıl imzalı kağıt hükümsüz hale getirilirse ülkemizde dolandırıcılığın önü alınmaz.
normal doldurulan belgeleri bile sonradan doldurulmuş deyip iptal ettirrrim ben örnek veriyorum ozaman.
zaten imzada düz yazı değildir. imza kişiye özeldir. yazısal kimlik onayıdır. imza olmadan hiç birşey olmaz.
,
www.hatali.imza,
kiraci kaseli imzali senetli tahli,
simavda yoklama tutanaginda yanlis yere imza,
zorla attirilan imza yerine karalama,
her yere imza atmak dogrumu,
resmi evrak imza alta atilirsa,
imzasi yanlis senet,
eve trafik gelince alirken imza stilir mi,
https:www.hukuki.netshowthread.php47110-Yanlis-imza-hakkinda-soru-ve-yorumlariniz,
sozlesmede sehven imza attim yanina dogrusunu attim,
karar defyerine yanlis yere imza atmak,
yanlis yere imza atinca ne yapmal,
imza ismin ustumu altina mi atilir,
yanlis imza,
yanlis imza karalama,
imza yerine karalama,
memur imza foyu yanlis imza,
deftere yanlis imza atmak
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku