Daha önceki başlıklarda bu konuyla ilgili sorunlar daha önceki başlıklarda kısmen de olsa ele alınmasına karşın, hukuk sürecindeki belirsizlik ve sonuçları üzerinde tartışma yaratmak için ayrı bir başlık altında ele almayı uygun gördüm. Bu konuda sanırım, gücü, mevzuat bilgisi, parası ve zamanı olan bir hukukçunun ağzı yanmadıkça da yapabilecek bişi yok. Çünkü tüketici bu konuda tamameb mağdur durumdadır. Tüketici Hakları Hakem Heyetine başvuruyorsunuz, haklı olduğunuz için sizin lehinizde karar çıkıyor, davalı taraf 15 gün içinde itiraz ediyor. Dava Tüketici Hakları Mahkemesine yansıyor, sonuçta mahkeme heyet kararını bozmakla kalmayıp, mahkeme masraflarını da haklı tüketiciye yüklüyor ve siz de elinizde faturası ile sıfır bir kapanmış yada tek hatta açılmış bir telefonla ortalıkta öylece kalıveriyorsunuz. Karar bağlayıcı ve kesin. Bu ülkede küçücük bir ürün için adalet böyle tecelli ederken, çok daha büyük meselelerde Allah hepimizin yanında olsun. Oysa beklediğim: ürünün sorunsuzca değiştirilmesi yada üretici firma servisine gönderilerek Türk Telekomun da bilgisi dahilinde yeni bir IMEI oluşturulması kararıydı. Telefonu henüz klonlanmamış, şanslı üyelere saygılarımla...
Hukuki NET Güncel Haber
Konu solymax tarafından (29-10-2008 Saat 09:32:11 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: hatalar
Tartışma yaratmak ve çözüm üretmek istemiştim ama çok ilginç, ne yazıkki canı yanmayan anlamıyor durumu, ilgilenmiyor, beni sokmayan yılan bin yıl yaşasın hesabı herkeste... Ben konu ile ilgili tartışma açalı neredeyse bir hafta olacak bir allahın kulu bile cevap vermedi. Bu konuda zaten tüketici mahkemesi Vatikandaki Papanın Tenasül Organı vazifesi görüyor anlayacağınız !!! Adı var kendi yok...
sayın solymax başka bir arkadaşın da klonlu cihaz davasında yazdığım gibi siz de muhtemelen davalara katılmadınız ve hakim karşısında kendinizi savunmadınız.çünkü nokia neredeyse tüm davaları tüketici hakem heyetine başvuru süresinin geçirilmiş olması bahanesiyle kazanıyor davaları.ve en önemli nokta benim cihazım aralık ayı gibi kapandığı halde mahkemede mart ayında kapanmış gibi gözüküyor yani çok daha önce sebebini bilmiyorum ama öyle okundu.ama dediğim gibi davalara katıldım ve aldığım yerin oyalaması üzerine hakem heyetine başvuruda geciktiğimi söyledim.hakim de insaflı olsa gerek lehime karar verdi.büyük şirketlerle uğraşmak zor.siz davayı kazandıktan sonra parayı alana kadar da canım çıktı.her hafta arıyordum nokia yı hukuk departmanında incemelede deniyordu. icra yoluyla tam 7 ay sonra aldım.
Telefon bugün itibariyle kapandı. Seçeceğim bir hattıma açtıracağım. Ancak telefonumun IMEI'sini kopyalayanın da telefonu kapanmasına karşılık, o vatandaş şimdi gidip bir yerlerde 15 YTL e telefonuna yeni bir IMEI attıracak ve bir başkasının canını daha yakacak. Oysa Nokia larda bunu yapmamıza olanak yok! BU nasıl adalet? Telekominikasyon kurumu bu durumun farkında değil mi? IMEI kopyalanan cihaza zaten kapandıktan sonra yeniden IMEI atma şansı varken asıl hak sahibinin böyle bir teknik alt yapısı olmayabilir!!!
Selamlar;
Bu konuda başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum:
-Ümraniye CarrefourSA'dan Samsung marka bir cep telefonu aldım.
-Telefonda 2 hafta sonra şebeke gitti. Servise verdim. Servis 3 hafta! sonra raporunda "cihazın imei nosunun kopyalandığını yani klonlu olduğunu " , satıcı firmayla görüşmem gerektiğini söyledi.
- Telefonu aldığım yere giderek durumu anlattım. Oradaki görevli" tüketici hakem heyetine başvurmamı ve belge getirmemi" söyledi.
-Tüketici hakem heyetine başvurdum 2 ay sonra lehime karar çıktı. Ve satıcı firma (saolsun) ayıplı telefonu alarak ücretini geri iade etti.
- Ancak evime Tüketici Mahkemesinden duruşma günü için çağrı yazısı geldi. Carrefour'un telefonu aldığı İthalatçı Firma olaya itiraz için adıma dava açmış.
Şimdi bu durumda belirttiğiniz gibi büyük ihtimalle dava aleyhime sonuçlanacak gibi görünüyor. Bu konuyla ilgili mümkünse bazı sorularım olacak;
-Dava aleyhime sonuçlanırsa ödeyeceğim yargı masrafları ne kadar olur?
-Dava aleyhime sonuçlanırsa Yargıtay'a nasıl başvurabilirim? Başvurursam kazanma şansım var mı?
-Dava aleyhime sonuçlanırsa bu " Kazığı yiyince sesini çıkarmayacaksın, hakkını aramayacaksın, pusup oturacaksın, bi daha görmeyelim seni buralarda" anlamına mı geliyor?
- Dünya'da bu olayın yaşandığı 2. bir ülke daha varmıdır?
Merhaba xperia z kullanıyorum. Telefon su geçirmez olarak satılıyor ve tanıtılıyor. Ama bu gün dereye girdim telefon su geçirmiş. Müşteri hizmetleri...
Daha önceki konuda nokia satıcısı bir dükkandan sıfır yeni telefon almış ve kullanmaya başladıktan 2 hafta sonra klonlu olduğuna ve bloke edileceğine...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku