herkese iyi akşamlar benim bir sorum olacak değerlendirmeleriniz için şimdiden tşkler.vakıflar bölge müdürlüğü tapusu bana ait olan tarihi eser handa bulunan dükkanımda (6 mülkiyet 12 vakıflara ait ) restorasyon çalışması yapmak üzere proje çizdirmiştir.bu proje çizilirken diğer mülk sahiplerinden proje bedeline katılacaklarına dair taahhütname alınmıştır ben bu taahütnameyi kendilerine vermedim.proje çizdirildi ve bunun bana düşen miktarda alacakları oıldukları için benden talep ettiler bende projeyi inceledim ve çizilen projede yerimin 41.56 metreden 29.46 metrekareye düştüğünü tespit edince projenin parasını ödemedim.onlarda sulh hukuk mahkemesine adıma alacak davası açtılar.durumu hakimede izah ettim bilirkişi raporu istendi raporda yerin gerçekten projeye uygun olmadığıda beyan edilmektedir fakat kadastroda tapu bende değilken (1966)da bir yanlışlık yapılmış olduğunu bir çarpma hatası sonucunda yerin diğer dükkanlardan fazla yüzölçüme sahip olduğu bildirilmiş buna mütakiben vakıflar kadastroya tapunun gerçek değerde yani 29.46 metrekarede tescillenmesi üzerine müracaatta bulunmuşlar kadastroda bize 41. madde uyarınca yerin tescil edileceğini 30 günlük süre içerisinde itiraz hakkımız olduğunu beyan ettiler.şimdi sorum şu olacak bu mahkeme alacak davası olarak açılmıştı ama dava gelişlmeleri durumu anlattığım boyuta getirdi bu mahkemede hakime karşı nasıl bir savunma yapabilirim zaten tapu tescil için 2. mahkemeyi açacağım. ben dükkanı aldığımda tapu bana 41.56 metre olarak verildi.yanlışlıktan sonra en az benim bildiğim 4. kişiyim fazlası varmıdır bilmem ben alana kadar diğer kişilerdede 41.56 üzerinden satışı yapılmış şimdi bu davada hakim restorasyon parasını ödemem yönünde karar verirse açacağım davayı etkileyeceği kanaatindeyim bu mahkemede nasıl savunma yapabilirim ayrıca 2 davada aynı mahkemede yapılacağından davaları birleştirebilirmiyim.teşekkür ederim

--------

Yönetim:

1- https://www.hukuki.net/forum/forumdisplay.php?f=7
2- https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=33492