Merhaba bu siteyi X bankası hukuk bürosundan görüştüğüm bayan bana üç ay yatar dinlenirsin dedikten sonra ilgili hapis cezasını arastirirken buldum. Öncelikle bu tür bir siteyle yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim...
Son durumda şu anda ilgili bankaya peşin ödeyebilirsem 3500 - 4000 arası ama şimdi birazını yatırıp da 6 ay taksite böldürebilirsem 5000 YTL borcum var. Peşin ödeme durumum şu anda yok. Bugün normalde de 400 YTL yatırmam gerekiyordu ancak çalıştığım yerden ancak cuma gününe para alabileceğim. Bu durumu Hukuk bürosundaki bayan kabul etmiyor. Bu durumda mahkemeye gidecektir.
Ancak ben şu anda bir arkadaşımın evinde kalıyorum, bankada bu adres vardı ama iş adresi olarak gözüküyordu.
Bunun dışında da benim üzerime olan hiçbir şeyim yok.
Ayrıca başka birisinden 8000 YTL alacağım var senetli.
Aylık da 500 YTL gelirim var.
Ben bu borcu nasıl kapatacağım. Şimdi para bulamadım ne olacak bilmiyorum. Ayrıca bazı arkadaşlar durum mahkemeye gidince 18 ay taksit yapıldı gibi şeyler söylemişler. Ben de bu şekilde uzun taksitlere borcumu nasıl çevirebilirim.
Lütfen acil yardım edin Hukuk bürosundaki bayan her an yeniden arayabilir...
Saygılar...
Borcum uzun zaman önceden kalan bir kredi kartı borcu. Bir dönem asgarilerini ödedim. Daha sonra yüksek faizle taksite bağlattım ve 800 YTL'den üç taksit yatirdim. Sonra durumum yine bozuldu ve o taksitler aksadi. En son 8000 YTL'deyken 5000 YTL yatirdim. Ondan sonra iki aydir hicbir islem yapmadim, o zamanlar kredi takip birimindeydi dosyam. Simdi ise 1 hafta once arandim ve hukuk burosundan oldugunu soyleyen bayan bu sekilde teklifler sundu ben de bulmaya calisayim demistim ki dedigim gibi is yerimden parami alamadim henuz.
hukuk bürosundan aradılarsa şayet dosya zaten icralık olmuştur.3ay hapis diye bir durum sözkonusu olmaz şayet söylemediğiniz birşey yoksa.(ödeme taahhüdü v.s.) bişey yapmadıysanız.peşin paran varsa pazarlık yapıp ödeyebilirdin 5000 ytl ödedim diosun halbuki.korkmana gerek yok.ödemezsen de şayet malvarlığın yoksa hiçbişey olmaz.rahat olun.tel.konuşun biraz dik durun ki anlaşma yolu bulabilesiniz
O 5000 YTL'yi bankanin kredi takip birimi tarafindan taksit yaptigim zaman ve odeyemedigim zaman odemistim. Bilseydim buralara gelince indirim yapiyorlar o zaman bekletirdim.
Odeme taahhüdü dediginiz sozle verilmis birsey midir yoksa yazili bir anlasma gibi mi?
Yani ben bayana bugun 400 vereceğimi soylemistim.
Bayana hapis olmayacagini soyledigimde de bana 3 aya kadar hapis verilebilecegini, ihbarlarimin muhtarimda oldugunu soyledi ki ben artik o evde oturmuyorum.
Son durumda yarin tatil oldugu icin ertesi sabah 400 yatircam. Ancak daha sonraki ay 1000 istiyorlar ısrarla ve en asagi o kadar falan yatirmadan da taksit yapmayacaklarini soyluyorlar.
Bundan sonra isleyecek olan yasal proseduru anlatabilir misini? Yani simdi 400 yatirdiktan sonra oteki ay istedikleri 1000 YTL'yi yatirmadigim taktirde neler olabilir?
Kusura bakmayin cok soru soruyorum ama caresizim...
Saygilar...
doğrusu ben bu durumdan hiçbirşey anlamadım.esasen kimse borcundan dolayı hapis filan yatmaz ancak İcra İflas Kanununda bazı özel düzenlemeler var.Örneğin süresinde mal beyanında bulunulmaması halinde disiplin hapsi öngörülmekteydi (Anayasa mahkemesi ilgili hükmü iptal etti ve verilen hapis cezaları durduruldu) muhtemelen hukuk bürosunuın bahsettiği hapis cezası belki budur.Ama yukarıda dediğim gibi artık mal beyanından bulunmayan kimseye ceza verilmiyor,cezalarda infaz edilmiyor.Diğer bir düzenlemede icra dairesine gidip icra dosyasına borcu ödeyeceğine dair taahhütte bulunulmasıdır.Bu durumda borcu ödenmemesi 3aya kadar hapis cezasına sebebiyet verir.
Anladığım kadarıyla sizin için böyle bir durum söz konusu değil.Yalnızca kredi kartı borcundan dolayı icra takibi yapılmış.Endişelenmenize hiç gerek yok.Sizi korkutmak amacıyla hapis yatarsın filan deniyor.Eski oturduğunuz evin bulunduğu mahalle muhtarına gidin.Size yapılan tebligatların bir kısmı belki orada olabilir.Yada icra dosya numaranızı öğrenin.İcra müdürlüğünden kontrol edin.Birde yaptığınız ödemeler için belge almayı unutmayın.5000YTL ödedim diyorsunuz bunu borcunuzdan düşmüşler mi.ödeyeceğiniz paraları icra dosyasına bildiriyorlar mı.Bununla birlikte üzerinize kayıtlı mal varlığı yoksa sosyal güvenlik kurumuna bağlı olarakta çalışıyorsanız parayı tahsil etmeleri zor.Sizi çok rahatsız ederlerse de telefon numaranızı değiştirin normal yaşantınza devam edin derim.Ama bu her zaman sıkıntı yaratabileceğinden güzel bir dille anlatın.hapis yatmanın kesinlikle söz konusu olmadığını,borcu iyiniyetli bi şekilde ödemek istediğinizi,üzerinize kayıtllı malvalığı olmadığını ve çalışmadığını v.s. söyleyin.taksiti filan kabul etmezlerse de rahat olun
siz kendi borcunuzu ve işinizi takip etmezseniz kimse sizin için birşey yapmazonun için korkmayın.öncelikle icra müdürlüğü ve dosya numarasını ve şikayet yapmışlarsa onun nereye yapıldığını ve dosya numarasını öğrenin.Sonra adliyeye gidip bir bakın.Size şunu söyleyeyim başlangıçta borcnuzu takip etseydiniz çoktan kurtulurdunuz.Bu işler biraz farklı işliyor.Bazen avukatlar sadece ana parayı alıp faiz,masraf,av.ücreti almadan dahi dosyayı kapatabiliyor.sonuçta zaman kaybettiriyor.Yani her zamann pazarlık payı vardır bunu unutmayın.siz önce bi dosya numaraları v.s. bilgileri alın.daha sonra size elimden geldiğince yardımcı olayım
Tayfun Bey size ne kadar tesekkur etsem azdir. Dediginiz gibi yapip ilgili numaralari alayim.
Simdilik son bir soru olarak: Simdi oradaki bayanin istedigi gibi 400 YTL yatirip daha sonra da taksite bolmedikleri icin aylik olarak elimden geldigince paralar yatirsam mi?
Yoksa taksite baglamadiklari icin biraz daha bekleyip taksite baglamadan odeyemeyecegimi onlara gostereyim mi?
Sonucta ben aydan aya asagi yukari 400 - 500 YTL yatirirsam bu yatirdigim paralarin hepsinin surekli faize gitme ihtimali de var degil mi?
size tavsiyem olayı çok uzatmadan çözmenizdir.Öncelikle durum hakkında tam ve doğru bilgi sahibi olmanız gerekmektedir.Yani size 15.000YTL borcunuz var deseler inanacakmısınız.En azından ödemeler hakkında ve borcunuzun ne zaman biteceği konusunda bilgi sahibi olursunuz.İllaki hukuk bürosuyla görüşüp borcunuzu oraya ödemek zorunda değilsiniz.Taksit yapmaya yanaşmıyorlarsa her ay gidin yapabildiğiniz kadar icra dosyasına ödemenizi yapın.borcunuzun miktarını ve ne zaman biteceğini öğrenin.hukuk bürsouyla çözmek zorunda değilsiniz.Şayet borcun tamamını kapatmak istiyorsanız pazarlık için orayla görüşebilirsiniz.Eminim fazla bir borcunuzda yoktur.Faiz olsa bile aşırı olmaz.1 2 seneye rahatlıkla 400ytl ödemeyle kapatırsınız.
Siz öncelikle iyiniyetinizi ve borcu ödemek istediğiniz kanaatini oluşturun,her ödeme için mutalaka belge alın ve ödemelerin icra dosyasına yansıtıldığından emin olun.Şayet taksit yapıp kolaylık sağlamazlarsa icra dosyasına ödeme yapın.Yani en azından kandırılmazsınız
Babamın vefatından sonra çeşitli bankalarda kredi kartı borcu, konut kredisi olduğunu öğrendik. Özellikle YKB'den veraset ilamı, nufus örneğini genel...
Özel bankaya olan kredi kartı borcu,Bu banka batıp devletin eline geçtiğinde ne olur,kredi kartında zaman aşımı varmıdır.Kredi kartı borcu bir zaman...
Yazan: serodero Forum: Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Kripto Transferi Nedeniyle 7258...
18-06-2025, 09:12:38 in Ceza Hukuku