1.5 yıl önce aracım soyuldu ve aracımın belgeleri, benim ve babamın ehliyeti ile oto cd çalarım çalındı. Polis çağırdım parmak izi alındı ve çalınan herşeyle ilgili zabıt tutuldu. Maddi yönden bana zararı olan olayı tam unutmuştum ki...
Bir sabah telefon sesiyle uyandım arayan polisti. Ehliyetimi kullananı yakalamışlar ve beni karakola çağırdılar. Gittim, şahıstan şikayetçi oldum. Resmi evrakta sahtecilikten dava açıldı.(daha mahkemeden hiçbir şey gelmedi)
Şahıs ehliyetimin üstüne kendi resmini yapıştırmış ve kullanmış. Sorgusunda ise ehliyetimi onun deyimiyle 'çingenelikten' aldığını söylemiş. Bu konuda kafama takılan 2 soru var

1. si polis kayıtlarında da gözüken bu maddi kaybımı bu şahıstan alabilirmiyim? Ondan istiyorum çünkü adres bilgilerine baktığımda oto hırsızlığının yoğun olduğu bir bölgede yaşıyor ve resminide hiç gözüm tutmadı. Ayrıca polis kayıtlarında çalınan şeyler içinde ehliyette var. Şundan bundan aldım demesi şahsı kurtarır mı. Ne yapmalıyım?
2. sorum ise büyük ihtimalle şu an babamın ehliyetini de birileri kullanıyor bunun için ne yapabilirim?:rolleyes: