Merhabalar,

1924 doğumlu olan annem iki resmi birde gayrı resmi evlilik yaşamış olup ilk evliliğinden 1, ikinci evliliğinden 2 ve gayrı resmi evliliğinden 3 olmak üzere toplam 6 çocuk dünyaya getirmiştir.

Annemin oldukça kısa süren resmi evliliklerinden olan ilk üç çocuğu emekli durumdadır. Ben uzun süren gayrı resmi evliliğinden yada birlikte yaşamaklığından olan 3 çocuktan ikinciyim ve bir kamu kurumunda emekli sandığına tabi olarak görev yapmaktayım. Büyüğüm 4 yıl önce vefat etti. Küçüğüm ise hiçbir sosyal güvenlik şemsiyesi altında olmadan günübirlik işlerle yaşamını sürdürmektedir.

Annemin hiçbir sosyal güvencesi ve geliri bulunmayıp ayrıca okuma yazması yoktur. Kendi işlerini kısmen yapabilmektedir ve bakıcı yardımı gerekmektedir. Sadece 65 yaş üstü emekli maaşı almaktadır. Ancak tahmin edileceği üzere bu 3 ayda bir aldığı 200YTL hiçbir masrafına yetmemektedir.

Annem şu an benim yanımda AAA şehrinde yaşamaktadır. Nüfus kütüklerimiz BBB şehrindedir. Üvey 2 büyük kardeşim ile öz küçük kardeşim BBB şehrinde, bir diğer büyük üvey kardeşim ise bir başka şehirde yaşamaktadır. Öz kardeşimin hiçbir mal varlığı olmayıp pansiyonlarda ikamet etmektedir. Büyük üvey kardeşlerimin hepsi kendi evlerinde yaşamakta olup emekli maaşlarıyla geçinmektedirler.

Üvey kardeşlerim babalarıyla resmi evlilik geçiren annelerini yanlarına istememekle kalmayıp hiçbir masrafına da katılmamaktadırlar.

1. Benim annemle aramdaki durumun tanımı nedir? Annemi nüfusuma geçirebilir miyim ya da geçirmem gerekir mi?

2. Annem adına bakım masraflarını karşılamak için üvey kardeşlerimden nafaka talep edebilir miyim, nasıl?

Düşünceleriniz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler