Almanya doğumluyum ama ailem T.C vatandaşlıgına beni sokmuslar
merhaba arkdaşlar uzun süredir merak ettiğim bir şey ben 1983 yılında almanyada doğdum ailem türk o zamnlar oraya çalismak ıcın gelmısler 14 sene kadar kalıp geri dönmüşler. ben almanyada doğmama rahmen beni türk vatandası yapmıslar. şimdi ben çift vatandas olmak ıstıyorum türkiyede yasıyorum sizce böle bir hakkım war mı? ve çift vatandas olursam askerliğimi nasıl yapacagım hiç bir bilgim yok. paralı askerlik yapabilirmiyim?
Re: Almanya doğumluyum ama ailem T.C vatandaşlıgına beni sokmuslar
Kurallar:
1. Almanya'dan Türkiye'ye dönmeden önce Almanya'da en az 8 sene yasamis olmak gerekir.
2. Almanya'da en az 6 sene bir okula devam etmek gerekir.
3. Geri dönüs icin 15 yasindan 21 yasina kadar süre var ve buna Türkiye'ye döndükten sonra en fazla 5 sene icinde basvuruda bulunmak gerekir.
Kisaca: Almanya'da dogmak Almanya'ya dönmek icin yeterli olmadigi gibi bir kriter de degil.
tesekkür ederim verdiğin bilgilere.
ben bir yasındayken ailem kesin donus yapmıs yani ben orda okumadım hiç bir şekilde. sizin söyledikleriniz dogrultusunda benım hiç bir hakkım olmuyor.
ama şöyle bir şey var, ben dogum zaman ailem beni t.c vatandaşlıgına sokmus yani o zaman beni çift vatandaş veya alman vatandası yapabilirmiş hakları varmıs o zamanlar'da suan ki yasayı bilmiyorum. ama yapmamıslar bunda benim ne sucum var? yani ben bunu göz önüne alarak dava açamazmıyım aileme beni neden alman vatandası yapmadınız diye ben alman vatandaşlıgımı istiyorum diyerek alman vatandaslıgını kazanma hakkım olmaz mı?
axishey rumuzlu üyeden alıntı
tesekkür ederim verdiğin bilgilere.
ben bir yasındayken ailem kesin donus yapmıs yani ben orda okumadım hiç bir şekilde. sizin söyledikleriniz dogrultusunda benım hiç bir hakkım olmuyor.
ama şöyle bir şey var, ben dogum zaman ailem beni t.c vatandaşlıgına sokmus yani o zaman beni çift vatandaş veya alman vatandası yapabilirmiş hakları varmıs o zamanlar'da suan ki yasayı bilmiyorum. ama yapmamıslar bunda benim ne sucum var? yani ben bunu göz önüne alarak dava açamazmıyım aileme beni neden alman vatandası yapmadınız diye ben alman vatandaşlıgımı istiyorum diyerek alman vatandaslıgını kazanma hakkım olmaz mı?
Bu konuyla bilgili bir avukatla görüsmenizi öneririm. Ben sadece kanunda koyulan kurali size aktardim. Ilgili yasa dogrultusunda Almanya ile hic baglantisi olmayan bir Türk Vatandasindan farkiniz yok. Almanya'da Türk avukatlar var, internette biraz arastirin, bulursunuz.
Sahsi fikrim, dava acabilirsiniz elbette. Bu dava tabii ki Almanya'da acilmali. Türk Mahkemelerinin bu konuda baglayici bir karar almasi olanaksizdir.
Ailenize dava acmak size bir sey kazandirmaz, ailenizi kaybedebilirsiniz. Siz davayi "kendi iradeniz disinda, size söz hakki taninmadan bir karar alindigina istinaden" acarsaniz belki sonuc alirsiniz diye düsünüyorum.
Salpyilmaz tesekkur edrim bana verdiğin bilgilerden dolayı.
bende davayı zaten ailem karsı derken pek acıklık getirmemişim sizin dediğiniz gibi "kendi iradem disinda, bana söz hakki taninmadan bir karar alindigina istinaden" açmayı düşünmüştüm. tekrar tesekkür ederim.
bende davayı zaten ailem karsı derken pek acıklık getirmemişim sizin dediğiniz gibi "kendi iradem disinda, bana söz hakki taninmadan bir karar alindigina istinaden" açmayı düşünmüştüm. tekrar tesekkür ederim.
Merhabalar ben 1991 yılında berlin/almanyada doğdum. 1995 yılında ise Türkiye'ye babamın zoruyla kesin dönüş yaptık. Anne ve babam yaklaşık 25'er yıl orada çalıştılar. Yeni öğrendiğim 2000 yılında çıkan bir yasaya göre yabancı anne ve ya babadan doğan çocukların 1990'dan sonra almanyada dünyaya gelmişler vede anne ve babaları en az 8 yıl orada çalışmış ise Almanya Vatandaşı olmanın doğum hakkı olduğu dair bu çıkan yasa beni kapsar mı? bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim
,
almanya dogumlu alman vatandasi olabilir mi,
https:www.hukuki.netshowthread.php46844-Almanya-dogumluyum-ama-ailem-T-C-vatandasligina-beni-sokmuslar,
almanya doğumluyum vatandaşlık alabilir miyim,
almanya dogumluyum vatandaslik istiyorum,
almanya doğumlulara vatandaşlık hakkı,
almanya do,
almanyadan kesin donus yapanlarin haklari,
alman vatandasi olmak icin soru sormak icin avukat,
Almanya doğumluyum,
almanya doğumlular alman vatandaşı olabilir mi,
almanya doğumluyum çifte vatandaşlık,
almanya doğumlular,
almanya doğumluyum almanyaya gidebilirmiyim,
Almanyada dogmak,
cifte vatandaslik 1974 dogumlu,
almanyada türk vatandasliga geri dönmek,
çifte vatandaşlık avantajları
27 Ekim 2000 Almanya doğumluyum. 10 yıl orada yaşadıktan sonra Türkiye'ye dönüş yaptık. Bu süre zarfında (Türkiye'ye döndükten sonra) annem beni Türk...
Merhaba,
Ben 55 yaşındayım, sigortam yok ve 22 yıldır ailemle aynı evde yaşıyorum. 20 yaşında bir kızım var liseden mezun oldu ikinci kez üniversite...
merhabalar ben google den buldum sizi ve yeni üye oldum
öncelikle böyle harika bi site hazirladiginiz icin sizlere ve forumdaki yardimci olan avukat...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku