İyi günler sayın uzmanlar...
Benim derdim şu...
2004-2006 yılları arasında açmış olduğum ticarethanenin kaşesi ve imzamla yapmış olduğum senetlerden bir kısmı ödenemedi. Kefil olarak da üstünde hiçbir mal varlığı veya kayıtlı bir malı mülkü olmayan bir arkadaşımın imzası da vardı.
2005-2006 yıllarında toplam 8000 ytl olan, senetli (4 adet) borcumun tamamını ödemek istiyorum ... O sıralarda zaten icra dosyası elime geçmişti. Ancak bu durumdan bir süre sonra yurtdışında iş buldum ve oraya gittim ve şu an oradayım... Borcum olan miktarın biraz üzerinde parayı toplayabildim . Ancak icraya veren şirket de mali krize grip el değiştirmiş . Belkide isimde değiştirmiş.( Bu konuda tam bilgi alamıyorum telefonu kapalı). Arkadaşımında bu konuda bilgisi yok. Türkiyede yaşayan anne ve babamın evinde bırakmış olduğum dosyada sadece bir senet için icra vardı (benim düşüncem diğerleride icra olmuştur diye toplam 8000 ytl demiştim .) tutarı 2000 ytl . Bu dosya numarasınla evdekiler ne kadar borcum olduğunu ve diğer senetlerin akıbetini öğrenebilirler mi ? Evdekiler bu sorguyu yaptırınca borcu kabul etmiş anlamına gelir mi?(Çünkü yaşadığım yer ile anne babamın yaşadığı o dönemdeki yer farklı .) Birde benim bu icra dosyasının karşılığında bildirdiğim mal beyanı , diğer senetler devreye girdi ise kabul görür mü ? Yurtdışından hiç Türkiyeye gelmedim yaklaşık 2 yıldır .. Eğer dönmek istersem ve bu borcum ödenmezse bana gümrükde ne gibi bir durum çıkabilir,cezam ne olur(hapis vs. gibi.). En son da net 8000 ytl olan borcum (tam tarihleri kasım.05, ocak06, şubat 06,mart 06) şimdi net olarak ne kadardır ?
Her ilgilenen ve okuyana şimdiden teşekkürler...