Öncelikle iyi çalışmalar...Sorum kefillikle ilgili olmasına karşın forumlarda benzer bir soru bulamadığım için yardımlarınızı bekliyorum saygılarımla...
30,000 ytl banka kredisiyle bir daire satın aldım ve daireme dogal olarak ipotek konuldu.Aynı zamanda bir yakınıma 20,000 ytl kredi için kefil oldum bu kefalet sırasında banka üst sınır ipoteği koymuş(200,00 ytl doğmuş doğacak ibaresi eklenmiş)bu yakınımın borcunu kapatmak istediğimizde yakınımın kredi çekilmeden önce birine kefil olduğu ve bu kişinin öldüğü dolayısıyla bu borçtanda bizim sorumlu olduğumuz ve dairemin üzerindeki ipotegin kaldırılmayacagı söylendi.
Sormak istediğim bankanın bu uygulamasının yasal olup olmadığı
Teşekkür ederim saygılarımla..
sayın üyeler ...
geçen sene 30,000 ytl kredi kullanarak banka ipotekli bir daire satın aldım.daire üzerine 30,000 ytl değerinde birinci dereceden ipotek konuldu.daha sonra bir yakınım aynı bankadan kullandığı 20,000 ytl kredi için kefil oldum ve daireme ikinci dereceden bir ipoıtek daha konuldu. fakat daha sonra krediyi çeken yakınımla borcu kapatmak üzere bankaya gittiğimizde konulan ipoteğin anladığım kadarıyla üst sınır ipoteği olduğu ve sözleşmede doğmuş ve doğacak ibaresinin eklendigini tapudada ikinci derece bu ipotek için 200,00 ytl ipotek konulduğunu öğrendim.
Banka benim bu yakınıma kefil olmadan önce kefil olduğum yakınımın bir başka kişiye kefil olduğunu bu kişinin ölümünden dolayı kalan borçtan benimde sorumlu olduğumu ve benim kefil olduğum 20,000 ytl yi ödememiz durumunda bile ipoteği kaldırmayacağını bildirdi.
Sayın üyeler benim sorum bankanın benim hiçbir ilgim olmayan geçmişten kaynaklanan bu kefillik için dairem üzerinde bu borcu arayıp arayamayacağı ve varsa yasal haklarım.
yardımlarınız için şimdiden sonsuz teşekkürler..
Sayın üyeler;
Konut kredisi kullanarak bir daire satın aldım.daire üzerinde 1.dereceden banka ipoteği konuldu.
Aynı bankadan kredi kullanan bir yakınıma kullandığı krediğe karşılık kefil oldum ve bu kefillikten dolayı daire üzerine ikinci bir ipotek daha konuldu.
Kefil olduğum yakınımla borcu kapatmaya gittiğimde bankanın tapuda koyduğu1.derece ipoteğin benim kullandığım kredi tutarı kadar;2.yani benim kefil olduğum kredi ipoteğinin üst sınır ipoteği olduğunu ve sözleşmeye`doğmuş doğacak tüm borçları' maddesinin yazıldığını öğrendik.
Borcu kapatıp ipoteğin kaldırılmasını talep ettiğimizde banka kefil olduğum miktarın yatırılması durumunda bile ipoteğin kaldırılmayacağını bildirdi. Gerekçe olarak kefil olduğum yakınımın daha önce yine aynı bankadan kredi çeken bir kişiye kefil olduğunu ve bu kişinin yaşamını yitirdiğini kalan borçtan kefil olduğu için yakınımın sorumlu olduğunu ve benimde yakınıma kefil olduğum için bu borçtan benimde sorumlu olduğumu ve gerekirse bu borcu daire üzerindeki ipoteği kullanarak tahsil edeceklerini söylediler.bankanın böyle bir yaptırım hakkı varmı?izlemem gereken yol konusunda yardımcı olurmusunuz. Teşekkürler...
İşte bu gibi durumlarda bankalar kendilerini garantiye almak için hazırladıkları upuzun sözleşmelerde buna imkan tanıyan bir madde sıkıştırabiliyorlar.
İmzaladığınız sözleşmenin bir örneğiyle avukatınıza başvurun.
değerli bebd.
banka nın böyle bir uygulaması yasal değil.siz ancak kefil olduğunuz miktardan sorumlusunuz.olayı size yıkmaya çalışıyorlar.koydukları madde tüketici haklarının suıstimalı böyle bir madde koyamazlar .
lutfen bir avukata danışın.bu kanun değişti diye biliyorum.
Selamlar bir yakınımın çektiği ticari krediye kefil oldum...
ve bu kefalet için evimi ipotek ettirdim.
sorum.:
bu yakınımın aynı bankadan kredi çekilmeden önceki bir tarihte başka bir şahsa kefiilliği varmış ve bu kredi ödenmiyormuş. banka bu miktardan benimde sorumlu olduğumu söyluyor.daire üzerinde icra yoluyla bunu tahsile gideceklerini belirtiyorlar.
benim kefilliğim geçmişte bankayla borçlu arasındaki borç ilişkisinide kapsarmı
saygılarımla...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku