Evlenmek istediğim insan şuan bir başkasıyla resmi nikahlı. Ancak düğün olmadı ve aynı evde hiç yaşamadılar. Evlilik üzerinden bir yılı aşkın bir süre geçti. Biz ( yani kız) boşanma davası açtığımızda karşı taraf kabul etmeyecektir boşanmayı.
Boşanma davası açıp beraber yaşamayı düşünyoruz.
Bu durumda;
- İzleyeceğimiz yol ne olmalıdır,
- Herhangi bir cezayı gerektirecek suç işlemiş olurmuyuz,
- Boşanma işlemleri ne kadar zamanda tamamlanır,
- Herhangi bir cezayla karşı karşıya kalırmıyız.
Yorumlarınız ve cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Saygılarımla
Onur
Re: Evli Ama Beraber Yaşamıyorlar (Lütfen Yardı Edin)
onur8390 rumuzlu üyeden alıntı
Evlenmek istediğim insan şuan bir başkasıyla resmi nikahlı. Ancak düğün olmadı ve aynı evde hiç yaşamadılar. Evlilik üzerinden bir yılı aşkın bir süre geçti. Biz ( yani kız) boşanma davası açtığımızda karşı taraf kabul etmeyecektir boşanmayı.
Boşanma davası açıp beraber yaşamayı düşünyoruz.
Bu durumda;
- İzleyeceğimiz yol ne olmalıdır,
- Herhangi bir cezayı gerektirecek suç işlemiş olurmuyuz,
- Boşanma işlemleri ne kadar zamanda tamamlanır,
- Herhangi bir cezayla karşı karşıya kalırmıyız.
Yorumlarınız ve cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Saygılarımla
Onur
resmi nikahlı birisi ile boşanmadan evlenemezsiniz. o nedenle önce boşanması gerekir, düğün geleneksel bir törendir evliliğe engel teşkil etmez, aynı evde yaşamasalarda karı - koca konumundalar. bu durumdan bir edinim çıkmaz. boşanmayı karşı taraf ta kabul ederse anlaşmalı olur, kolay olur, karşı taraf kabul etmezse çekişmeli olur, evlilik 1 yılı doldurmamış ise uzarda uzar.
boşanma davası açmak birlikte yaşamanıza kapı açmaz.. sonuçta resmen evli olan birisi ile beraber yaşamak zina yapıldığına kanaat doğurur. zina suç değil kusur olması nedeni ile cezai bir yaptırımı yok ancak kusur niteliği nedeni ile boşanma nedenidir. boşanma davasında taraflar evlilik birliğinin bitişine dair nedenleri iddiaları delil ve tanık ifadeleri ile ispatlama durumundadır. hakimin bu bilgi belge ve delilleri incelemesi karar aşamasına gelmesi bulunduğunuz ildeki aile mahkemesindeki yoğunluğa bağlı olarak 4-6 ay ile 2 sene arasında bir süre tutar. sonra karşı taraf temyize giderse bir 8-9 ayda bunu koyun üzerine..iki kez herhangi bir cezayı gerektirecek suç işlemiş olurmuyuz demişsiniz.. erişkin iki insanın birlikte yaşama tecihleri kendilerini ilgilendirir bunda sorun yok. ancak toplumsal teammüler, evli olan diğer şahsın ve yakınlarının tepkisi ve etik değerler göz önüne alındığında hoş bir durum olmasa gerek.. en azından ben bu düşüncedeyim.. geçmiş olsun .. iyi geceler..
dardayım rumuzlu üyeden alıntı
resmi nikahlı birisi ile boşanmadan evlenemezsiniz. o nedenle önce boşanması gerekir, düğün geleneksel bir törendir evliliğe engel teşkil etmez, aynı evde yaşamasalarda karı - koca konumundalar. bu durumdan bir edinim çıkmaz. boşanmayı karşı taraf ta kabul ederse anlaşmalı olur, kolay olur, karşı taraf kabul etmezse çekişmeli olur, evlilik 1 yılı doldurmamış ise uzarda uzar.
boşanma davası açmak birlikte yaşamanıza kapı açmaz.. sonuçta resmen evli olan birisi ile beraber yaşamak zina yapıldığına kanaat doğurur. zina suç değil kusur olması nedeni ile cezai bir yaptırımı yok ancak kusur niteliği nedeni ile boşanma nedenidir. boşanma davasında taraflar evlilik birliğinin bitişine dair nedenleri iddiaları delil ve tanık ifadeleri ile ispatlama durumundadır. hakimin bu bilgi belge ve delilleri incelemesi karar aşamasına gelmesi bulunduğunuz ildeki aile mahkemesindeki yoğunluğa bağlı olarak 4-6 ay ile 2 sene arasında bir süre tutar. sonra karşı taraf temyize giderse bir 8-9 ayda bunu koyun üzerine..iki kez herhangi bir cezayı gerektirecek suç işlemiş olurmuyuz demişsiniz.. erişkin iki insanın birlikte yaşama tecihleri kendilerini ilgilendirir bunda sorun yok. ancak toplumsal teammüler, evli olan diğer şahsın ve yakınlarının tepkisi ve etik değerler göz önüne alındığında hoş bir durum olmasa gerek.. en azından ben bu düşüncedeyim.. geçmiş olsun .. iyi geceler..
madalyonun öbür yüzünden bakınca boşanmak isteyen bayan ben zaten şu an başka biriyle birlikte aynı evi paylaşıyorum diye ifade verirse, daha çabuk boşanabilirler sanırım öyle değil mi? Sonuçta evlilik birliği temelden sarsılmış oluyor. Nafaka falan istemeye niyet yok galiba. O zaman bayanın kusurlu olmasınında bir sakıncası yok gibi duruyor.
Tabi bu sadece yorum. Hukukçu arkadaşlar net cevap vereceklerdir.
greyder rumuzlu üyeden alıntı
madalyonun öbür yüzünden bakınca boşanmak isteyen bayan ben zaten şu an başka biriyle birlikte aynı evi paylaşıyorum diye ifade verirse, daha çabuk boşanabilirler sanırım öyle değil mi? Sonuçta evlilik birliği temelden sarsılmış oluyor. Nafaka falan istemeye niyet yok galiba. O zaman bayanın kusurlu olmasınında bir sakıncası yok gibi duruyor.
Tabi bu sadece yorum. Hukukçu arkadaşlar net cevap vereceklerdir.
onur8390 rumuzlu üyeden alıntı
evet nafaka veya mal paylaşımı istemiyoruz.
Hukukta ana kurallardan birtanesi... Hiç kimse kendi kusurunu ileri sürerek haklı olamaz.. Kişinin itirafta bulunması yasal eşe tazminat hakkı doğurur..
Önemli olan konu bu:
dardayım rumuzlu üyeden alıntı
Hiç kimse kendi kusurunu ileri sürerek haklı olamaz..
Eğer bir kişi
"Ben kocamı sevmiyorum. Başka birisiyle birlikte yaşıyorum. Boşanmak istiyorum."
şeklinde bir boşanma davası açarsa bu boşanma davası %100 ihtimalle reddedilir.
Boşanmak isteyen kişi eşinin boşanmaya neden olacak kusurunu ispatlamalı, bu boşanma sürecinde zina, sadakatsizlik, aldatma olarak nitelenecek davranışlardan kaçınmalı.
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Önemli olan konu bu:
Eğer bir kişi
"Ben kocamı sevmiyorum. Başka birisiyle birlikte yaşıyorum. Boşanmak istiyorum."
şeklinde bir boşanma davası açarsa bu boşanma davası %100 ihtimalle reddedilir.
Boşanmak isteyen kişi eşinin boşanmaya neden olacak kusurunu ispatlamalı, bu boşanma sürecinde zina, sadakatsizlik, aldatma olarak nitelenecek davranışlardan kaçınmalı.
Sayın hocam bu deyim sanırım tam olarak şöyleydi... "Hiç kimse kendi kusurlu eyleminin sonucunda kendi lehine bir sonuç elde edemez"
Selamlar bende BİR soru sormak istiyorum
Bayan arkadasım 1 yıldan az suredır resmı nikahlı. cocuk askerde. bayan ünıversıtede ögrencı .beraber aynı evde yasama dıe bı durum olmadı ve bunlar karı kocada olmadılar arada sadece resmı bır nıkah var kız ayrılmak istıyor ve aynı evde kesınlıkle yasamak ıstemıyor bırazda aıle baskısından nıkah yapıldı.
1)cocukta ayrılmayı kabul ederse hemen bosanabılırlermı
2)cocuk askerdeyken kız dava acabılırmı ve hangı mahkemeye dava acacak nıkah mersınde yapıldı cocuk kayserılı mersınde calısıo ıkamet edıo kız muglada ogrencı kız davayı nerede acacak muglada acabılırmı
3)dava anlasma durumunda hemen bıtermı
4)anlasamadıklarını farzedelım kız hangı sebeplerı belırterek ayrılabılır cunku kız kesınlıkte onunla yasamak ıstemıyor ve bı hata yaptıgını dusunuyor nıkah yaparak. cocukla kafaları uyusmuyor cocuk kızın her hareketınden supe duyuyor ve baskı altında tutuyor bu iş nasıl kolay olur yardımcı olursanız sevınırım amaç sadece ayrılmak
Herkeze merhaba, herkezin iyi ve sorunsuz olması dileğiyle.Bir arkadaşım eşinden boşanmaya karar verdi ve mahkemeye baş vurdu ama şahitleri şahitlik...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku