merhaba arkadaşlar. öncelikle bu çok önemli sorumu yanıtladığınız için çok teşekkür ederim. ben bundan yaklaşık 6 ay önce çalıştığım otomobil servisinde müşterinin aracını teslim ederken arkadan çarpmak suretiyle kaza yaptım. sigorta şirketi kaza yaptığım aracın masraflarını karşıladı fakat bu masrafı benden istiyor. şimdi bu ücreti ben mi ödemeliyim yoksa iş veren mi? ben aracı patronun söylediği güzergahta giderken çarptım. şu an işten ayrıldım ve işten çıkarken bu parayı ödemeyeceğini söyledi.
sorularım ise:
sigorta şirketi 1500 ytl yi 20/05/05 tarihine kadar benden istiyor. bu parayı dükkan sahibine ödetebilirmiyim? ( sonuçta o araçtan kazandığı parayı ben almıyacaktım kazayı da onun ödemesi gerekir)
sigortadan gelen tebligat kağıdı benim üstüme geldi ama kazayı dükkanın işi için yaptığıma dair şahitlerim var. ayrıca çalıştığım süre içerisinde sigortam yoktu.
en kısa sürede değerli cevaplarınızı bekliyorum yoksa bu parayı ödemek zorunda kalacağım. şimdiden teşekkürler.
YÖNETİCİDEN UYARI:
Konu başlığınızda kullanmış olduğunuz "çok acil lütfen yardım" ifadesi Forum Kurallarına aykırılık teşkil ettiği için konu başlığı değiştirilmiştir.Forum Kurallarına riayet ediniz.
Kaza yapımını anyalamadım. Kazada arkadan çarpmaktan başka bir kusurum yoktu. benim hatam değildi, normal şartlara giderken bendeki jip kolay bir şekilde durmadı ve çarptım. Ayrıca bir cevap verebilirseniz büyük bir dertten kurtulacağım. Okulum yüzünden işi bırakmak zorunda kaldım ama daha beter oldum
Bugün öğrendiğime göre ben 3. şahıs olduğum için bu parayı benden istiyorlar. şimdi tek sorunum ben bu parayı iş verene ödetebilir miyim? önümde 4 günüm kaldı dava açsam ödetirler mi? eğer dava açıpta kaybedersem bakiye 3 milyarı bayağı aşacak. benim ifadem böyle:
Ben adresini verdiğim olcayto bosch car service de muhasebe elemanı olarak çalışırım. 25/10/2004 günü saat 15:30 sıralarında müşteriye ait ------ plaka sayılı 97 modelkum grisi rekli chrysler grand chrokee marka aracı boyacıya teslim etmek için siteye çıktım. 2.kısım 21. sokak üzerinde 30 km/h hızla seyir halinde idim. sola dönmek için sinyal verdim. bu esnada önümde plakasını -------- olarak aldığım vw polo marka araç aniden fren yaptı. bende frene Bastım. Ama bu araca çarptım. araçta maddi hasar meydana geldi. araç sahibine bu konuda bilgi verdim. kasko olduğu için müracaatta bulunduk. benim bu konuda görgüm ve bilgim bu kadardır.
şu an derslerimde aksıyor bu yüzden. şu ana kadarki yardımlarınız için teşekkür ederim. inşallah bir çözüme kavuşur.
Sigorta mesleğinin içinde olan bir insanım .
Sorularıma cevap verirseniz size yardımcı olabilirim.
1- Kullandığınız aracın kasko poliçesi varmı ?
2- Hasar tutarı ne kadar?
Pazartesi bir mahkemem var ve sızden çok rica ediyorm lutfen benı bılgılendırırmısınız...
Gecen sene Kasım ayında kendı arabamla bır kaza yaptım, arabam pert oldu. Kasko şirketimde olayı redetti. Alkol almıstım. Alkol oranım %44 idi. Ama olayın aldığım alkolle hiç bir ilişkisi yoktu. Karşıdan gelen bır aracın farlarının uzun olması ve gozumu almasından dolayı duran bır araca çarptım. Gerekçe olarakta kasko şirketi olayın alkolden dolayı gerçekleşmiş oldugunu beyan etti. Sizce mahkeme ne olur, gerçekten ben bir hak telep edebılır mıyım kasko şirketinden?
Pazartesi bir mahkemem var ve sızden çok rica ediyorm lutfen benı bılgılendırırmısınız...
Gecen sene Kasım ayında kendı arabamla bır kaza yaptım, arabam pert oldu. Kasko şirketimde olayı redetti. Alkol almıstım. Alkol oranım %44 idi. Ama olayın aldığım alkolle hiç bir ilişkisi yoktu. Karşıdan gelen bır aracın farlarının uzun olması ve gozumu almasından dolayı duran bır araca çarptım. Gerekçe olarakta kasko şirketi olayın alkolden dolayı gerçekleşmiş oldugunu beyan etti. Sizce mahkeme ne olur, gerçekten ben bir hak telep edebılır mıyım kasko şirketinden?
İlginize teşekkür ederim.
İyi çalışmalar...
Karayolu Trafik Kanunu kapsamında zamanaşımı;
Madde 109 - Motorlu araç kazalarından doğan maddi zararların tazminine ilişkin talepler, zarar görenin, zararı ve tazminat yükümlüsünü öğrendiği tarihten başlayarak iki yıl ve herhalde, kaza gününden başlayarak on yıl içinde zamanaşımına uğrar.
Dava, cezayı gerektiren bir fiilden doğar ve ceza kanunu bu fiil için daha uzun bir zaman aşımı süresi öngörmüş bulunursa, bu süre, maddi tazminat talepleri için de geçerlidir.
Zamanaşımı, tazminat yükümlüsüne karşı kesilirse, sigortacıya karşı da kesilmiş olur. Sigortacı bakımından kesilen zamanaşımı, tazminat yükümlüsü bakımından da kesilmiş sayılır.
Motorlu araç kazalarında tazminat yükümlülerinin birbirlerine karşı rücu hakları, kendi yükümlülüklerini tam olarak yerine getirdikleri ve rücu edilecek kimseyi öğrendikleri günden başlayarak iki yılda zamanaşımına uğrar.
Diğer hususlarda, genel hükümler uygulanır.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku