Çocuğumu Alıp Giderim, Göstermem Diye Tehdit Edince Boşanamıyorum - Ne Yapabilirim?
Dört senedir evliyim bir yaşında bir kızım var.Eşim mersinli,ailesi orada yaşamakta.Evlenince birlikte istanbulda yaşamaya başladık.
evlendiğimizden beri tartışmalarımız bitmedi.Ailemlede arası oldukça açık.
Sadece evde huzur olsun diye her istediğini yapmaya çalışıyorum.
bir sene önce küçük bir kızım oldu.ama bu sürede bizim tartışmalarımızda daha fazla arttı.
çocuğumuz olduğundan beri sürekli boşanırsak çocuğumu alır giderim mersine sanada göstermem diye tehdit ediyor.Özellikle bu bir sene içinde tartışmalarımız arttığında boşanırım çocuğumu alır giderim diyor.
Çocuğum benim herşeyim ondan ayrı kalmayı düşünemiyorum bile.Ama evliliğimde hiç mutlu değilim.Eşime karşı artık sevgi hissetmiyorum.Evdede sürekli tartışma yaşıyorum.Ama çocuğumdan ayrı kalmayı düşünemem bile.
Çocuğum küçük olduğu için annesine verilir ,annesinden ayırmayıda istemiyorumda.Ancak bu durumda mersine giderse babası olarak çocuğu görme hakkım ne olur?
Arkadaşım eşimin boşanmayı istemesi durumunda nafaka bağlanacağını ve aile burada kurulduğu için çocuğu alıp mersine gidemeyeceğini söyledi.
Böyle bir durum var mı?
Ben onun burda kalması için evimizi verebilirim ona.Kendisi homeofice olarak komisyon işleri yapıyor ama bunu ispat edemem.Nafakada veririm.
Yeterki çocuğumu benden uzağa götürmesine engel olabileyim.
Lütfen yardımcı olun.Annesinin çocuğumu benden uzağa götürmesine nasıl engel olabilirim.Boşanma şekli veya benim yasal haklarım önemlimi bu konuda ne yapmam gerekiyor.
Kızımdan ayrılmamak için yardımınıza ihtiyacım var.
teşekkürler
Re: çocuğumu Alip Giderim Göstermem Diye Tehdit Edince Boşanamiyorum Ne Yapabilirim
cekiski rumuzlu üyeden alıntı
Dört senedir evliyim bir yaşında bir kızım var.Eşim mersinli,ailesi orada yaşamakta.Evlenince birlikte istanbulda yaşamaya başladık.
evlendiğimizden beri tartışmalarımız bitmedi.Ailemlede arası oldukça açık.
Sadece evde huzur olsun diye her istediğini yapmaya çalışıyorum.
bir sene önce küçük bir kızım oldu.ama bu sürede bizim tartışmalarımızda daha fazla arttı.
çocuğumuz olduğundan beri sürekli boşanırsak çocuğumu alır giderim mersine sanada göstermem diye tehdit ediyor.Özellikle bu bir sene içinde tartışmalarımız arttığında boşanırım çocuğumu alır giderim diyor.
Çocuğum benim herşeyim ondan ayrı kalmayı düşünemiyorum bile.Ama evliliğimde hiç mutlu değilim.Eşime karşı artık sevgi hissetmiyorum.Evdede sürekli tartışma yaşıyorum.Ama çocuğumdan ayrı kalmayı düşünemem bile.
Çocuğum küçük olduğu için annesine verilir ,annesinden ayırmayıda istemiyorumda.Ancak bu durumda mersine giderse babası olarak çocuğu görme hakkım ne olur?
Arkadaşım eşimin boşanmayı istemesi durumunda nafaka bağlanacağını ve aile burada kurulduğu için çocuğu alıp mersine gidemeyeceğini söyledi.
Böyle bir durum var mı?
Ben onun burda kalması için evimizi verebilirim ona.Kendisi homeofice olarak komisyon işleri yapıyor ama bunu ispat edemem.Nafakada veririm.
Yeterki çocuğumu benden uzağa götürmesine engel olabileyim.
Lütfen yardımcı olun.Annesinin çocuğumu benden uzağa götürmesine nasıl engel olabilirim.Boşanma şekli veya benim yasal haklarım önemlimi bu konuda ne yapmam gerekiyor.
Kızımdan ayrılmamak için yardımınıza ihtiyacım var.
teşekkürler
özür dilerim sizin sorununuz ne.. ağrımayan başınızı ağrıtmak için özel çaba sarfediyorsunuz sanki.. maceramı arıyorsunuz evliliğinizi bitirerek. madem bu kadar duyarlısınız bu kadar özverilisiniz gidin bir aile danışmanına profesyonel destek alın.. ailenizi kurtarın.. bir yandan aileyi dağıtmak için ne yapsam diyorsunuz. diğer yandan çocuğumu özlerim onsuz yapamam diyorsunuz. kadın yada erkek bu bencilce beklentilerinizden kurtulun.. çocuk annede yada babada iken diğer ebeveyne ne kadar ihtiyaç duyacak düşündünüzmü.. bir yanı hep eksik büyüyecek biliyormusunuz.. anlarım; tamamen çareler tükenir de biter evlilikler.. ama şu anlattıklarınız kendi aranızda 15 dakika konuşsanız çözülecek şeyler gibi geldi bana.. haddimi aştım özür dilerim.. ama lütfen bitirmeden önce bir uzmandan destek alın.. ama bu uzman hukukçu değil psikolog olsun...allah yardımcınız olsun..
Re: çocuğumu Alip Giderim Göstermem Diye Tehdit Edince Boşanamiyorum Ne Yapabilirim
Çocuğum küçük olduğu için annesine verilir, annesinden ayırmayı da istemiyorum da.
Güzel bir düşünce. Ama dahi anlamındaki de bağlacını ve mi soru ekini önceki kelimelerden ayırın. :o
Ancak bu durumda mersine giderse babası olarak çocuğu görme hakkım ne olur?
Aranızda anlaşma olmazsa hakim tarafından belirlenir. Senenin belli günlerinde görebilirsiniz. Anlaşmak en iyisi.
Böyle bir durum var mı?
Eşinizin boşanmayı istemesi halinde her zaman eşinize nafaka bağlanmaz.
Eşinizin kendisine yetecek kadar gelirini ispatlarsanız eşinize dava süresince tedbir nafakası ödemezsiniz.
Sizin boşanmaya neden olan kusurunuz bulunmazsa boşanmadan sonra eşinize yoksulluk nafakası ödemezsiniz.
Yine anlaşmalı boşanma yoluyla eşinize nafaka ödemeden boşanmak mümkün.
Ama velayeti eşinize verilen çocuğunuz için dava boyunca tedbir, dava sonuçlanınca iştirak nafakası ödersiniz.
Velayete sahip olan kişi çocuğu dilediği yere götürür. Buna engel olan bir durum yok.
Ben onun burda kalması için evimizi verebilirim ona.Kendisi homeofice olarak komisyon işleri yapıyor ama bunu ispat edemem.Nafaka da veririm.
Yeter ki çocuğumu benden uzağa götürmesine engel olabileyim.
İşte bunlar anlaşmanıza bağlı. Anlaşmalı boşanma konusunda ikna edin.
Anlaşmayı bir protokole bağlayıp anlaşmalı boşanma olmasını sağlayın.
Önceden herhangi bir şey vermeyin, eşiniz mahkemede anlaşmadan cayarsa verdiklerinizi geri alamazsınız.
Annesinin çocuğumu benden uzağa götürmesine nasıl engel olabilirim.Boşanma şekli veya benim yasal haklarım önemli mi bu konuda ne yapmam gerekiyor.
Engel olamazsınız. Ama hakimin kişisel ilişki kurulmasına karar verildiği günlerde sizin çocuğunuzu görmenize de o engel olamaz. Eşinizin yaşayacağı şehirde oturursanız daha uzun görüşme zamanlarına sahip olabilirsiniz.
Re: Çocuğumu Alip Giderim, Göstermem Diye Tehdit Edince Boşanamıyorum Ne Yapabilirim
Bana bu evliliği 4 senedir neden yürüttüğümü soran arkadaşım;
insan boşanmak için evlenmiyor ve bende öncelikle eşimi sevdiğimi hissederek anlaşmazlığa rağmen yürütmeyi denedim.ayrıca ailemde boşanmış birinin bulunmamasıda etkendi.ancak bu gün gelinen noktada bu evliliği daha fazla yürütebileceğimi hissetmiyorum.
kaldı ki tehditle yürütülen bir evlilik sizce ne kadar iyi bir evliliktir.
bu bir sene içinde iyice çıkılmaz bir duruma gelen evliliğimi hala devam ettirmem ise sadece çocuğum içindir.ancak bu gün sürekli çocuğumu kaybetme tehditi alan bir baba olarak düşünmek zorundayım ve boşanma noktasına gelirse neler yaşayabileceğimi hukuki haklarımı bilmek istiyorum.
eşime saygım sonsuz ancak sevgim artık yok.eşim sonuçta çocuğumun annesi.onu çocuğundan da ayırmak istemememde sanırım bu düşüncemin göstergesidir.ancak bir baba olarak çocuğumdan ayrılmak istememem neden bu kadar tuhaf karşılandı.
ben hala umutsuzca bir hukukçudan akıl almak isteyen bir babayım.
Re: Çocuğumu Alip Giderim, Göstermem Diye Tehdit Edince Boşanamıyorum Ne Yapabilirim
Bana bu evliliği 4 senedir neden yürüttüğümü soran arkadaşım;
insan boşanmak için evlenmiyor ve bende öncelikle eşimi sevdiğimi hissederek anlaşmazlığa rağmen yürütmeyi denedim.ayrıca ailemde boşanmış birinin bulunmamasıda etkendi.ancak bu gün gelinen noktada bu evliliği daha fazla yürütebileceğimi hissetmiyorum.
kaldı ki tehditle yürütülen bir evlilik sizce ne kadar iyi bir evliliktir.
bu bir sene içinde iyice çıkılmaz bir duruma gelen evliliğimi hala devam ettirmem ise sadece çocuğum içindir.ancak bu gün sürekli çocuğumu kaybetme tehditi alan bir baba olarak düşünmek zorundayım ve boşanma noktasına gelirse neler yaşayabileceğimi hukuki haklarımı bilmek istiyorum.
eşime saygım sonsuz ancak sevgim artık yok.eşim sonuçta çocuğumun annesi.onu çocuğundan da ayırmak istemememde sanırım bu düşüncemin göstergesidir.ancak bir baba olarak çocuğumdan ayrılmak istememem neden bu kadar tuhaf karşılandı.
ben hala umutsuzca bir hukukçudan akıl almak isteyen bir babayım.
Merhaba;
Sayın Std23 size hukuki olarak gerekli cevapları tüm şartlarıyla vermiş. Bunların dışında başka yapılacak birşey de yok zaten. Yani hukuki bilgilendirmeyi almışsınız. Duygusal pencereden bakıldığında ise neler hissettiğinizi çok iyi anlıyorum. Ancak her ne kadar temenni etmesem de şayet boşanma gerçekleşirse, eşinizle uzlaşmadığınız sürece çocuğunuzu maalesef her an görebilmeniz, onun yanında olmanız, sevgiyi paylaşmanız zor olacaktır. Boşandıktan sonra kim ne yapabilir, ne yapamaz, kimin ne hak talep etmeye hakkı var onları zaten artık biliyorsunuzdur. Önemli olan boşandıktan sonrasını düşünmeniz. Arada çocuk varsa hem de küçükse işiniz bu yönden gerçekten zor. Neticede aynı çatı altında hayatı paylaşmadıktan sonra siz ne kadar iyi bir baba olup sorumluluklarınızı yerine getirseniz de, çocuğunuzla gerektiği şekilde ilgilenmiş olsanız da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ve çocuğun bir yanı hep eksik kalacaktır. Çocuk anne ve babayı beraber, mutlu görmek ister. Ben çok iyi düşünün derim ve eşinizle mutlaka malum konularda uzlaşmanızı tavsiye ederim. Hatta ilişkinizi bile yeniden gözden geçirebilirsiniz. Aşk denilen belki biter, heyecan mutlaka azalır ama sevgi dediğiniz şey o kadar kolay bitmez diye düşünüyorum. Tabi saygı olduğu sürece!
Madem çocuğunuzu bu kadar çok seviyor ve onsuz olamam diyorsunuz, o halde bir kez daha düşünün!
Konu hksvr tarafından (14-10-2008 Saat 10:51:20 ) de değiştirilmiştir.
Mahkemenin çocuğu annesine verecek diye bir kati kural yok.Hakim tarafları dinler eldeki delil ve oluşa bakar ondan sonra hüküm verir.Annesin de dahi kalsa da kızınız onu görebilmeniz için hakim gerekli kararı ve tedbiri verir.ve ileriki safhalarda kızınızın velayetini almak için dava açabilirsiniz.Siz eşinizin tehditlerine kulak asmayın sakince evliliğinizi ve ne yapmak istediğinizi tam vijdani kanaat ile düşünün eşiniz ile sorunlarınızı tekrar medenice konuşup çözüm yoluna gitmeyi deneyin en azından ki harekete geçtiğiniz zaman vijdanınız daha rahat olsun.Ancak sizin mutlak surette boşanma ile alakalı konularda yoğunlaşmış bir avukattan hukuki yardım almanızı öneriririm.Saygılarımla.
arkadaşım oncelikle geçmiş olsun diyorum eger aile birliği artık çekilmez duruma geldiise bunu uzatmanın ne kadar yararı olacağını düşünmen gerekiyor.Mahkeme boşanma kararını verdikten sonra cocuğu büyük ihtimal annesinin velayetinne verecektir(anne bakımına cocugun ihtiyacı olacagı için yaş küçüklügü nedeniyle) ve bir miktar da iştirak nafakası na karar verecektir ama bu kesinlikle senin çocuğunu görmeyecegin anlamına gelmez sen onun babasısın ve verilecek mahkeme ilamında da sana cocuğunu görebilme imkanı kesinlikle verilecektir,bundan korkun olmasın ve ileride cocuğunu velayetinne almak için tekrardan mahkemeye başvuruu yapabilirsin.
Kolaygelsin.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku