Vefat eden velimin key ödemelerini almak için Ziraat bankasına veraset ilamı ile gittiğim halde bilgisayarın hisse oranında paylaştırma izin vermediğini ve tümünün birden verileceğini bunun için de diğer mirasçıların da beraber gelmesi gerektiğini söylediler. Beraber gelmemizin mümkün olmadığını irtibatımızın koptuğunu söylediğimde bana bir dilekçe verip bunu Veraset İntikal vergi dairesine vermemi söylediler. ( Eğer o belgeyi getirirsem key ödemesinin yarısını vereceklermiş. Halbuki yarısından fazlası olması gerek )

Dilekçede Key ödemesinin mirasçılara verilebilmesi için veraset intikal vergisinin araştırılması isteniyor.

Vergi dairesine gittiğimde beyanneme vermem gerektiğini söylediler ben de beyannamenin önceden verildiğini hatta taupların bile çıktığını söyledim o zaman ek beyanname verirsin dediler. Bir beyanname verip doldurdum. Ve 25 gün sonraya randevu verdiler.

İnternette araştırma yaptım ve duydum ki bu nakit paranın (KEY) zamanında bildirilmemesi ve veraset intikal vergisinin ödenmemesi sebebiyle bazı vergi dairelerinin kişi başına usulsuzlük cezası + beyanname verme ücreti kesiyorlar.

Böyle bir şey mümkün müdür? Mümkünse demek ki keyi alamadığımız gibi borçlu çıkacağız.