Merhaba arklar ben yeni mezun bir mühendis olarak bir yazılım firmasında çalışmaya başladım.Eğitim sürecinden sonra 2 yıllık sözleşmeye imza attım.Fakat bazı nedenlerden dolayı 2 ay sonra işten çıkma ihtimalim dogdu.Birde buna ek olarak sözleşmede günlük çalışma saati 7.5 saat fakat biz 45 dk öğle arası dahil günde 9.45 saat çalışıyoruz artı cumartesi de 8.45 saat.Ayrıca sözleşmede buradan çıkınca 2 yıl boyunca benzer görevde çalışmıyacagım yazıyor.Dşyeceksiniz bu kadar negatiflik var niye imzaladın diye ama işte hayat a her zaman yön veremiyoruzBenim size soracaklarım:

1-Sözleşmede işi bırakacağımı 3 ay öncesinden bildirmem lazım yazıyor fakat ben başlayalı daha 3 hafta oldu ve 2 a sonra çıkcamı bildirmek için 3 ayım yok.ne yapabilirim.

2-Sözleşmede işi bırakma halinde eğitim ücretinin alınacagı gibi bir madde yoktu.Eğer çıkmak isteyince isterlerse napabilirim.Belirttikleri mesai saatlerinden fazla çalışılmasını neden gösterebilirmiyim?

3-Bu çalışma saati ile ilgili olarak maaşım 750 ytl agi dahil:S mesai ücreti ödemiyorlar fazladan 8 saat çalıştırmalarına rağmen işten çıkarken bunu neden göstereceğimde mesai olarak bordro ya yansıtıp maaşımı mesai + normal=750 olarak gösterebilirlermi?

tam anlatamadım fakat eğer cvp veren olursa anladıgı kadar çok memnun olurum.Şimdiden teşekkürler