Dedem aslında henüz vefat etmedi fakat çok yaşlı ve alzheimmer hastası.Dayım da bu durumu değerlendirerek vekalet almış,ne zaman aldığını yani dedem hasta olmadan önce mi sonra mı aldığını bilmiyorum,ayrıca dedemin aklî dengesinin yerinde olmadığı hakkında bir belgesi var mı bunu da bilmiyorum.Herneyse konuya geleyim; dedemin yaklaşık 500.000 YTL değerinde taşınmaz malı vardı.Bundan 3 yıl kadar önce başka bir akrabamızdan dayımın 150.000 YTL değerinde arsa sattığını öğrendik,orada ipler koptu zaten.Satışı da şöyle kılıfına uydurmuş; önce eşine satımış,hemen ardından eşinin üzerinden satacağı kişiye satmış.Biz bunu satıştan 1,5 ay sonra başka bir akrabadan öğrendik,çok tartışmalar oldu,baktık ki o şartlarda yapılabilecek en mantıklı şey ne kadar alabilirsek kârdır dedik.Biz o zaman 80.000 YTL aldık.Şu şekilde bir kağıt imzaladık; dedem bütün mallarını dayımın üzerine verdi,biz 80.000 YTL karşılığında dedem vefat ettikten sonra bu mallar üzerinde hiçbir hak iddia etmeyeceğimiz konusunda annem imza attı.Yani aslında her iki taraf da razı gibi görünen bir anlaşma olsa da aslında biz bu imzayı zorla attık,çünkü adam vekaleti almış,o parayı da almasak herşeyi satacak belki de biz hiçbirşey alamayacaktık.Mecburen imzaladık ve şu anda bu durum hiç içime sinmiyor.Yaklaşık 100.000 YTL - 150.000 YTL kadar bir parayı dayımdan almamız gerekiyor.Benim sormak istediğim; şu durumda hukuken birşeyler yapabilir miyiz ? yoksa o imza herşeyi bitiriyor mu ? Eğer % 1 ihtimal bile varsa bu işin hukuken üzerine gitmeyi düşünüyorum.Bu konuda beni bilgilendirirseniz çok büyük iyilik yapmış olacaksınız,çünkü dünyada en kötü şey insanın hakkının yenmesidir bence.Bu konuda Bursa'da bize yardımcı olabilecek olan avukatlar da benimle özel mesajdan veya buradan irtibata geçebilirler.Vereceğiniz öneriler için şimdiden herkese çok teşekkür ediyorum.