Merhabalar.Bu akşam başımdan geçen anlam veremediğim bir olay yüzünden aklımda oluşan bazı sorular var.Bu konudaki yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...
Bu akşam arkadaşlarımla bir kafeye çay içmeye gittik.Kafeye giden yolda dik bir yokuşu çıkıyorduk.yokuşun sonuna yaklaşmışken bir polis arabası ve arkasında 2 araba daha vardı.yokuşun başında oldukları için çok rahatlıkla geri gelip yol geçişi mümkün.polis arabasının arkasındaki 2 araba geri çıktığı halde "nedense" kibar "trafik polisimiz" bana megafonla aşağıya doğru sallan dedi.ben de neyse diyerekten geri geri gittim.polisimiz sağolsun çok kibardı zifiri karanlık ve dar bir yokuşta geri giderken selektör çakıp durması ve geçerken bir teşekkür bile etmemesi cabasıydı..yanımızdan geçerken merak ettim ve haksızlığa uğradığımı düşünerek "Trafik polisisiniz daha iyi bilirsiniz yokuş çıkana mı inene mi yol verilir.?." dedim.bunun üzerine arabadan inip benden ehliyet ruhsat istedi.Ben vermek istemedim çünkü buna hakkı olduğunu düşünmüyordum,araştırdığım kadarıyla polis kafasına göre istediği kişiye çok rahat bir şekilde kimlik sorgulaması yapabiliyormuş.!.Ehliyetimde T.C. kimlik numarası bulunmadığından ötürü benden nüfus cüzdanımı istedi ve ehliyetin kimlik yerine geçmediğini söyledi.!.daha sonra arkadaşını arayıp görev başında olup olmadığını kimlik sorgulamamı yaptırdı ve sicilimi sordurdu.!.sonra öğrendiğime göre bu şahıs emniyet müdürünün şöförüymüş..bir de üniformalıydı ve görev başındaymış,anlamadığım görev başındayken arkadaşlarıyla kafeye gelip vakit geçirmesi..

Merak ettiğim,bana böyle bir sorgulama yetkisi var mı.?.Ehliyet T.C. kimlik numarası bulunmadığından dolayı kimlik yerine geçmez mi.?.Görev başındayken arkadaşlarıyla bir yerlerde oturup bir şeyler içme gibi bir lüksü var mı.?.

Zannedersem şahıs üniformasına güvenerek kendi egosunu tatmin etme içerisindeydi,ben de yaka numarasını alarak hakkında herhangi bir suç duyurusunda bulunabilir imiym.?.