Lisansı bitirdiğimde (1999 yılında) son yoklamamı yaptırıp karar aldırmıştım, sonra yüksek lisansa (ve sonra doktoraya) girince şimdiye kadar hep okul tarafından askerliğim tecil edildi. Şu an 31 yaşındayım ve 23 ağustos 2008 tarihinde askerlik tecilim doldu. Bu durumda aralık celbine tabi olduğumu öğrendim. Yapmam gerekenler hakkında bazı sorularım var. Cevaplayabilirseniz sevinirim.

1) Eve henüz hiçbir çağrı, belge vs. gelmedi, gelecek mi? Askerlik şubeme (kendi şubeme gideceğim, yabancı şubeye değil) neler götürmem gerekiyor?

2) Aralık celbi için hangi tarihler arasında şubeme gitmem gerekiyor? Doktora diplomamı ekim sonu gibi alabiliyorum ama şu an tecilim bitmiş durumda.

3) 1999'da karar aldırırken muayene olmuştum, askerliğe elverişli bulunmuştum. Şimdi tekrar muayene olacak mıyım?

4) 35 kilo fazlam var ama vücudum bunu pek göstermiyor. Bu durumda bir sene tecil alabilmem için özel bir şey yapmam gerekir mi? Bir sene tecil verseler bu arada yurtdışına çalışmak için çıkabilir miyim? Yurtdışında alabileceğim bir kadro var ve bunu kaybetmek istemiyorum. Askerlik kanununda geçen, doğrudan tecil talep edebileceğim bir kadro değil. Bazı arkadaşların zannedeceği gibi askerden kaçmak için ayarladığım uydurma bir iş değil, geleceğime çok olumlu etkide bulunacak bir kadroya alınmam söz konusu. Bunun dışında askere gitmemeyi hiç anlamıyorum zaten... Sahte rapor almak gibi sahtekarlıklar da asla yapmam.

Sorularımın cevaplarını ve aklınıza gelen konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum.