Kiracımızın kira bedelini ödememesinden dolayı mahkem kararı ile dükkandan tahliye edildi ve mallarına haciz işlemi yaptırıldı, fakat yediemin olarak kiracının üzerine icra memurlarınca mallar kaydettirilmiş ve yeddiemin tayin edilmiştir.Ancak bir gece yarısı dükkandaki malları alarak kiracı kaçmış ve bu esnada da kontratta yazılan ev adresinden de taşınmış, bu arada da kiracımız babası adına kaydettirdiği elektrik faturasını da (3 milyara yakın-Tedaş görevlileri bu borç olana kadar neden elektriği kesmediler o da bir muamma.) ödememiştir.(Su faturasını da saymıyorum) Sorular:
1.Kiracı hacizli malları kaçırdığı için ne gibi yaptırım yapılabilir?
2.Kiracının ödemediği (3) kira bedelini nasıl tahsil ederim?
3.Elekrtik faturası babasının üzerine ve bu fatura bedeli nasıl tahsil edilebilir?
4.TEDAŞ görevlilerinin elektrik faturasının 3 milyar olana kadar elektriği kesmemesinden ve beni madur etmesinden dolayı nasıl hakkımı arayabilirim?
Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama.. Şimdiden teşekkür ediyorum yardım edeceklere.
elektrik idaresi senelerdir böyle bvir uygulamayı devam ettiriyor.sebebi basit kullanım bedelini faiziyle almak .bahaneleri ise avrupa insan hakları derneği elektrik kesintisine karşıymış insanları elektrikten mahrum bırakmak doğru değilmiş.
(çoluk çocuk okuyor ders çalışma hakları ,oturma hakları iş,aş yemek pişirme ve vs insani gereksinimler vs...
kabul edilebilir.peki ya ödenmeyen elektrik faturası için ev sahibini muhatap alabilirler mi?almamaları lazım .elektrik faturası kimin adına ise muhatabı onlar olacak.
tabi ikinci sorunuz kira bedelini tahsil olayını da bence unutun bu kadar para vermemek için evini barkını ,ve hatta yaşamını komple değiştiren ailesinin de şerefini düşürecek pozisyonda davranışlar içindeyse ne yapabilirsiniz.
hacize gitseniz ne yazar bir buzdolabı yediemin deyse değeri 50 ytl keza tv de aynen öyle.
ama kiracıyı yani borçluyu yediemin olarak tayin eden de yanlış yapmış ama kanatim odurki o da ailenin böyle bir parayı ödeyemeyeceğini düşündüğü için bence kaçması için bir fırsat vermiş.
kedinin önüne ciğer koymuş sonra da yeme demiş.
değerli dostum siz boşalan dairenizi tekrar süratle kiraya verin vede diğer olaylarlarıda sineye çekmenizi tavsiye ederim.
evi barkı boşaltan ,elektrik ödeyemeyecek durumda olan ,ve kanatim haczedilecek malıda olmıyan bir insandan ne alabilirsiniz.
diğer taraftan elektrik idaresi ödenmeyen para için zaten adlı takibat yaptıracak.ve bir daha adına elektrik saati açtırmayacaktırTürkiyenin neresine giderse gitsin.
icra daiğresini uygulamassı hakkında avukat arkadaşların düşüncesini bende öğrenmek isterim yani borçlu ya yedi emin olarak mal teslim edilmesi varit olan bir uygulamamıdır?bana çok mantıklı gelmedi ama.
soruya cevap alamazsanızda şaşmayın zira bu konu kiraci ev sahibi ilişkileri gayrımenkul hukukunda değerlendirilmesi gereki diye düşünebilirler.yani yanlış yerdesiniz gibi
Haziran 2014 tarihinde Görev süresi biten yönetimden, karar defterinde belirtilmek şartıyla kat maliklerinden birinin 2125 TL Anapara 2000 TL faizden...
Kiracımızın kira bedelini ödememesinden dolayı mahkem kararı ile dükkandan tahliye edildi ve mallarına haciz işlemi yaptırıldı, fakat yediemin olarak...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku