Ben 657 say. Yasaya tabi olarak bir kamu kuruluşunda grev yapmaktayım.2006 yılında yapılan bir soruşturma sonucunda bazı idari cezalar ile görevi kötüye kullanma suçlarından hakkımda dava açıldı.
Soruşturma konusu 2005 yılında yapılan bir ihale sonucu ihaleye katılan bir firmanın ihaleyi kazanmaması sonucu siyasi çevresini de kullanarak bize gözdağı vermek bahanesiyle bakanlık müfettişlerini devreye sokmasıydı. Ancak gelen müfettiş ihale konusu işte KİK.'in uygun görüşüne rağmen soruşturma yaptı ve doğal olarak kurumda bulunan diğer hususlarla ilgili araştırmalarda yaptı. İhale konusu işle ilgili bir sonuç elde edememesine rağmen bir sürü ceza yazdı gitti şükür ki mahkeme sonucu aklandık ama müfettiş görevi kötüye kullanma ihaleye fesat davaları açtırdı ve yememiş gibi bir sürü asılsız iddialara göre soruşturma yapmış gibi işlem yaparak grevi kötüye kullanma suçlarından 3 tane daha dava açtı.
Öğrenmek istediğim; Ben Bakanlığa bağlı bir kuruluşun taşra teşkilatında görevliyim ve bu bağlı kuruluşun kendi kuruluş yasası var. Ayrıca bu kurumda atamaya yetkili amir ne bakan ne genel müdür ne de vali. Kuruluş yasasının ilgili hükümleri gereği atamaya yetkili amir de taşra teşkilatının başında bulunan müdür. Böyle bir durumda soruşturmayı yapan bakanlık teftiş kurulu müfettişleri ne kadar yetkilidir. Bu müfettişler sadece bağlı bulunan kurumun genel müdürünü denetlemekle sınırlı değiller mi. bu soruşturma sonucunda kaç dava açılabilir. Müfettişin açmış olduğu davalara göre en yüksekten ceza almamız durumunda 9 yıl yapar ki bu nekadar hukuksal. Ayrıca müfettişin bunları garez ve kin nedeniyle yapmış olduğunu ispatlayamıyoruz ama garez ve kini var. Siyasi tavrı da ayrıca bir konu.
Asıl soruşturmayı yapan müfettiş görevini tamamladıktan sonra bir yere genel müdür olarak atandı ve elinde bulunan soruşturma evraklarını sonraki kişiye devretti. Çalıştığımız kuruma hiç gelmedikleri adresini ve yerini dahi bilmedikleri bir yerde soruşturma yapmış gibi işlem yaparak hakkımızda ceza verdiler bu ne kadar hukuki ve yasalarda buna engel olacak ya da bir soruşturma sonucu kaç dava açılır ya da açılmaz bu konuda yasal düzenleme var mı?
Bakanlığın eski teftiş denetleme yönetmeliği göre görevlendirilen müfettiş grevini bitirdikten sonra tekrar değişen yeni teftiş yönetmeliğine göre işlem yapabilir mi?
Özel yasayla kurulmuş ancak bağlı kuruluş durumunda olan genel müdürlüğümüzün ayrı sicil amirleri ve disiplin yönetmeliği olmasına rağmen bakanlığın bu teftiş ve denetlemeyi kendisini yapması yasal mı?
Yardımlarınız için şimdiden çok çok teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar dileğimle....
Hukuki NET Güncel Haber
Konu tatar07 tarafından (17-09-2008 Saat 12:31:51 ) de değiştirilmiştir.
3-Müfettişler, yetkili makamın kendilerine görev tevdii etmesinden sonra soruşturma yapabilirler. Soruşturma görevinin bir müfettişten alınıp bir başkasına verilmesi de yetkili makamın onayı ile olur.
4- Soruşturma izni verme yetkisi ile atamaya yetkili amir arasında bir bağ yoktur. İlde ve merkez ilçede görevli memurların yargılanmasına izin verme yetkisi Vali'dedir.
3-Müfettişler, yetkili makamın kendilerine görev tevdii etmesinden sonra soruşturma yapabilirler. Soruşturma görevinin bir müfettişten alınıp bir başkasına verilmesi de yetkili makamın onayı ile olur.
4- Soruşturma izni verme yetkisi ile atamaya yetkili amir arasında bir bağ yoktur. İlde ve merkez ilçede görevli memurların yargılanmasına izin verme yetkisi Vali'dedir.
ilginize teşekkür ederim. Ancak anlatamadığım birşey var galiba...
Ben bakanlık personeli değilim... bakanlığa bağlı özel yasası olan bir kurumun taşra teşkilatındayım ve atamaya yetkili amirim de ne bakanlık ne genel müdür..direkt taşra müdürü..4483 de soruşturma yetkisi illerde valiye verilmiş ancak vali devrede değil davayı açanda savcı değil...teştişi yapan bakanlık müfettişi...bir soruşturma sonucu kaç dava açar...bu adamın dava açma konusuna göre ben adam öldürsem acılan davaların üst sınırından bile az ceza alırım...bu adalet mi oluyor yoksa avukatlık geçmişi olan ve bakanlık danışmanlığından müfettişliğe geçmiş olan birisinin adaleti de yanılttarak nasıl olsa farklı savcı ve mahkemelere düşer düşüncesiyle hareket ederek davaları parçalaması ve ayrı ayrı soruşturma istemesi uyanıklığı mı oluyor.
danıştay kararlarına baktım...ama mevzuatı tam bilmediğim için içeriklerini tam bulamadım...bir müfettiş kaç kez soruşturma isteyebilir bir araştırma konusuyla..
kaç kez dava açtırabilir...
Malumlarınız belediye seçimleri yaklaşıyor. Tüm partiler istisnasız yalanlarını ve vaatşerini sıralıyor. Politikacının iyisi destekli atanıdır bence....
Yazan: commodore1tr Forum: Güncel - Siyaset - Tarih - Tartışma
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
eşlerde cocuk yoksa miras durumu...
13-05-2025, 13:01:29 in Miras Hukuku