merhabalar sevgili hukuk dostları.. konu şöyle.. kadın ve erkek çekişmeli bir boşanma davası yaşadılar. boşanma gerçekleşti. yine aralarında bir mal davası var.. erkek ve kadın üzerinde tapu sicil kaydında bir er adet ev var.. evler 2002 den sonra edinilmiş..
...................
ancak erkek üzerinde kayıtlı olan ev aslında bankadan kredi almak için belgeleri yetersiz kalan erkek kardeşinin kendi parası ile aldığı bir ev. sadece bankadan rahatça kredi almak adına böyle bir işlem yapılmış. ama krediden dolayı tapu erkek adına tescil edilmiş. kadın bu ev içinde mal davasında beyanda bulunursa hak sahibi olabilir mi?
mal davasından önce ve kredi borcu bittiği için erkek evi tekrar kardeşine satarsa mal kaçırmış durumuna düşer mi?
tanık olarak banka müdürünü gösterse faydası olur mu?
ama işin garip yanı banka müdürü de boşanma davasında erkeğin tanıklarından birisi?
bu ilişki ortaya çıkarsa ne olur?
banka müdürü krediyi böyle hileli şekilde verdiğini mahkemede belirtirse, "ev aslında erkeğin kardeşinin ama kredi alamıyordu bende diğer kardeşine verdim krediyi bu durumu biliyorum ev erkeğin değil kardeşinin" derse nasıl bir yaptırımı olabilir?
bundan dolayı Banka Müdürünün başı derde girermi?
erkeğin diğer kardeşleri de evin gerçek sahibinin erkek kardeşleri olduğu hakkında tanıklık yapabilirmi.. boşanma davası ile mal davası arasında geçen birkaç aylık sürede kadın erkeğin kardşleri tarafından baskı altına alınmaya çalışıldı. telefonla tehdit edildi, sıkıştırıldı, kadında bunları savcılık kanalı ile tespit ettirdi, bu aşamada bir yandan da bu konuda erkeğin kardeşleri ve yeğenleri hakkında da birdava açılmış durumda bu durumda akraba tanıklığı ne kadar geçerlidir..
yoksa hakim herşeyi bir kenara itip "ben tapu kaydına elektrik su aboneliğine bakarım bunlar yeterlidir" mi der ..erkek ve kardeşlerinin bu çabasını mal kaçırma olarakmı nitelendirir...
ilgilene kafa yoran beyin jimnastiği yapan yorum ve bilgileri ilekatkıda bulunan herkese teşekkür ederim..