Arkadaşlar...iyi günler...benim bir sorunum var..umarım bana yardımcı olabilirsiniz...konuyu yanlış yere açtıysam gerçekten kusura bakmayın...sorun biraz üniversiteye hazırlanma sürecinde askerlik sorununu içeriyor....1986 doğumluyum..liseden tam hatırlamamakla birlikte 2004 yılında mezun oldum....ilk senemde açıköğretime girdim....2.senem de ise 4 yıllık bir örgün üniversite kazandım..ancak her 2 okuldanda(açıköğretim,örgün üniversite)maalesef çeşitli sebeplerle kaldım ve halen 2 sindede 1.sınıfı okuyorum....üst üste 4.senede halen her 2 okuldada 1.sınıfta olmamda dolayı mezun olacak gibi gözükmüyor.çünkü zaten bu okuduğum örgün öğretimde 7 yılda mezun olma zorunluluğu var 4 yıllık bölümde...açık öğretimdede bildiğim kadarıyla 1 sene kalırsan hemen askere alıyorlar ama bugüne kadar benim aynı zamanda örgün öğretimdede okumamdan dolayı askerlik sorunu işlemedi....neyse olayın can alıcı kısmına girmek istiyorum arkadaşlar...ben örgün öğretimdeki bölümümü bu sene noktalamak istiyorum yeni kayıt döneminde arkadaşlar...(zaten devam etsemde mezun olamayacağım kesin)...ve bu sene yeniden üniversiteye hazırlanmak istiyorum...Ama aklımda bir kuşku var ya askerlikten çağırırlarsa hazırlanırken bi anda ne yaparım? yani acaba böyle hemen askere çağırabilmeleri gibi bir sorun olabilirmi?yani şu an halen öğrencisi olarak gözüktüğüm örgün üniversitedeki bölümdeki kaydımı dondursam acaba,1 yıl benim sorunsuz bir şekilde öss ye hazırlanma durumum olabilirmi?dersaneye gitme durumumda bu sene herhangi bir yardımı dokunurmu askerliği tecil ettirmede dersanenin?yada bu sene kazanamadım diyelim benim kaç sene daha bu şekilde askerlik sorunu olmadan össye hazırlanmam mümkün?

artı ben lisedeyken yabancı dil bölümünden mezun oldum ve yabancı dil bölümünden üniversitede bir bölüme girdim,ancak bu sene sözel den girilen bir bölüme hazırlanmak istiyorum ...acaba herhangi bir sorun olurmu sözelden sınava girersem herhangi bir puan kaybı yaşarmıyım?....

arkadaşlar sorularımı zaman ayırıpta cevaplayabilirseniz bana her türlü anlamda kafa olarak rahatlama getireceksiniz...çünkü kafayı yemek üzereyim ne yapacağımı bilemiyorum....saygılar...