Merhaba
Babam 1988 yılında senet yoluyla sultanbeyli'de 300 metrekare bir arsa satın aldı.Üzerine de temel atıp bir kaç kolon dikti.20 yıldır da emlak vergisi ödüyoruz.Bir kaç sene önce belediyeden tapu dağıtımına başlanacağını öğrendik.Kadastro ölçümleri yapılmaya başlandı.Bizim arsamızın da kadatsro ölçümü yapılıp 278 metrekare olarak tespit edildi."Çalışmalar tamamlandıktan sonra size haber verilecek siz de tapunuzu gelip alacaksınız" dendi.Sık aralıklarla belediyeye telefon edip durumun ne olduğu hakkında bilgi aldım."Henüz 2B arazileri sorunu çözülemediği için tapu işlemlerinin tamamlanamadığı" söylendi.Bizim arsamızın 2B arazisi olmadığını öğrendim.Daha sonra çevredeki bir emlakçı arayıp tapu dağıtım işlemlerinin iptal olduğunu yargıtay'ın işlemi durdurduğunu söyledi ve "gelin tapunuzu dışarıdan alalım" şeklinde bir ifade kullandı."Dışarıdan tapu alma" kavramının ne demek olduğunu açıklamadı yaklaşık 20 milyara mal olacağından bahsetti.Belediyeye gittik oradaki yetkili de durumun doğru olduğunu söyledi ve bir devlet görevlisi olarak bizi emlakçılara yönlendirdi.

Kısaca şunları öğrenmek istiyorum:
1)Yargıtay kararından sonra tapu dağıtım işlemi artık olamayacak mı?
2)Dışarıdan tapu almak ne demek?
3)Arsamızın başka birine satılma riski var mıdır?
4)Ne yapmalıyım?

Yardımcı olursanız çok sevinirim.