Merhabalar,
Az once siteye uye oldum. 2 senedir ABD de yasiyorum. Burada kurmus oldugum sirket uzerinden online satis yapmaktayim.
Simdi Ise Turkiyedeki online satis sitelerinde de satis yapmak istiyorum fakat sorum su:
Gittigidiyor isimli sitede satis yapmak istiyorum. Yapacagim satislara da buradaki sirketim uzerinden fatura kesecegim.Yani yabanci bir sirket olacak. Yine burada kazandigim paranin da vergisini odeyecegim.fakat bu site kazanilan parayi ancak Turkiye hesabima aktarabiliyor, dolayisiyle bu kazanilan para Turkiye hesabinda birikecegine gore Turkiye de vergi odemem gerekiyor mu? Bu durumda Turkiye de ayrica sirket mi acmam gerekecek.fakat ben Turkiye de yasamadigim icin buradaki sirketim uzerinden satis yapabilirim.
Turkiye de hesabima gelecek olan kazanc sagladigim paranin vergisini Amerika da odedikten sonra Turkiye de ayrica vergi mi odemem gerekecek?
Umarim cok karisik olmadi anlatimim.
Saygilarimla...
Arkadaşım dediğin karışık olmamışta, sorması ayıptır sen bu malları nereden satacaksın? ABD den kargo ile yollayacaksan zaten önce ithalat belgen olması lazım, vergi numarası alman, fatura kesmen gerekecek. Ve evet, Türkiye'ye yapmış olduğun satışlar için elde ettiğin gelirden dolayı vergi ödemen gerekecek. Türkiye ile ABD arasında yapılmış olan çifte vergiyi önleme anlaşmaları varsa onlardfan yararlanabilirsin. Bu durumda T.C. de elde ettiğin kazancın vergisini ödedikten sonra ABD hükümetine de düşük oranda bir gelir vergisi ödemen söz konusu olacak. Bırakta ülke ekonomileri kendilerini ithal ürünlerre karşı o kadar korusunlar.
Oncelikle cevabiniz icin cok tesekkur ediyorum.Saat farkindan dolayi su an okuyabiliyorum ancak.
Belirttigim gibi Amerika da yasiyorum. Satislari buradan yapacagim.Gittigidiyor sitesi uzerinde urunlerimi ilana verip, musteriler alimi yapinca buradan kargoya verecegim.Urunler tekli olarak musterilerin adreslerine gonderilecek. Bu satilsari Amerika dan yaptigim icin de burdaki sirketim uzerinden faturayi kesebilecegim.Yani Amerika dan Turkiye ye ihracat yapmis olacagim. Dolayisyle sirketimin vergisini de Amerika da odeyecegim. Su anda Amerika icinde satis yaptigim ve kazandigim parayi Amerika daki hesabimda biriktirdigim icin bi problem yok. Ama Amerika dan Turkiye ye satarken, satis yapmak istegim internet sitesi(Gittigidiyor) musterilerden alinan odemeleri, yani benim kazanacagim parayi Turkiye deki bir hesaba aktarabiliyor. Yurtdisindaki bir hesaba aktarmiyorlar maaleef.Bu durumda ben Turkiye de para kazaniyor gorunecegim.Ama Turkiye de olmadigim icin de sirket kurmam ve oradan fatura kesmem olanaksiz. Yani internetten yurtdisindan alim yaptiginizi dusunun, bu durumda Turkiye yabanci saticidan herhangi bir vergi almiyor, fakat benim gelirim Amerika da ki bir hesapta degil de Turkiye hesabinda birikecek. Ben Amerika da %40 a yakin bir vergi oduyorum satislarimdan elde ettigim kar uzerinden. Turkiye de biriken paramin hesabi soruldugunda ben her turlu belgelerimle bunu Amerika da sirketim uzerinden yaptigimi ve vergimi odedigimi ispatlamam halinde Turkiye yine de Turk hesabimda biriken paradan tekrar vergi alir mi?
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku