sayın avukatlarım!
vereceğiniz cevaplar,yapacağınız yorumlar böyle bir platformda farklı açılardan bakan siz değerli avukatların ,yaklaşık 50 bin civarında kpss mağduru bir kitleye, son derece güçlü bir ışık tutma,alternatif yollar gösterme açısından önemli bir hizmeti olacaktır...yardımlarınızı bekliyoruz..son kez sizden bilgi almak isterim mümkünse..pazartesi davamı açacağım..danıştay sitesinden emsal karar ararken şöyle bir karar buldum ama beni haksız çıkaracak cinsten..aceba benim dilekçemde belirttiğim savunma işe yarar mı? karar şu:
OLAYLAR : 28–29 Haziran 2008 Tarihinde Yapılan KPSS (Lisans) sınavının ;28 Haziran Cumartesi Öğleden önce yapılan ve birinci oturum olan Genel kültür ve Genel yetenek sınavına , aynı gün Öğleden sonra yapılan ve ikinci oturum olan Eğitim Bilimleri sınavına katıldım.
30 Haziran 2008 Pazartesi günü soruları ve cevap anahtarlarını davalı kurum Öğrenci Seçme Ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, kendi internet sitesinde yayınlandı. Soruların ve cevap anahtarlarının yayınlanması üzerine gerekli araştırmayı ve incelemeyi yaptım.Beklediğim doğru / yanlış sayılarının , bunun sonucu oluşan net sayılarımın ve dolayısıyla puanımın yanlış hesaplandığını fark ettim.
Yaptığım incelemeye göre:
Eğitim Bilimleri Testi (120 soru) : 98 Doğru Cevap, 22 Yanlış Cevap
Genel Yetenek Testi ( 60 soru ) : 49 Doğru Cevap, 5 Yanlış Cevap , 6 boş
Genel Kültür Testi ( 60 soru ) : 56 Doğru Cevap, 3 Yanlış Cevap , 1 boş
Davalı Kurumun Açıkladığı Sınav Sonucuna göre ise:
Eğitim Bilimleri Testi (120 soru) : 88 Doğru Cevap, 32 Yanlış Cevap
Genel Yetenek Testi ( 60 soru ) : 46 Doğru Cevap, 7 Yanlış Cevap , 7 boş
Genel Kültür Testi ( 60 soru ) : 54 Doğru Cevap, 5 Yanlış Cevap , 1 boş
Görüldüğü üzere almam gereken sonuç ile davalı kurumun açıkladığı sınav sonucu arasında doğru / yanlış farklılığından dolayı 18.5 net eksiklik ve işaretlenen toplam soru sayısı arasında da çelişki mevcuttur.(Ek-1) . Bu farkın ve çelişkinin, sınav sonuçlarının değerlendirilmesi aşamasında yapılan teknik bir hatadan kaynaklanmış olabileceğini düşünmekteyim. Bu hata Optik okuyucu işlemleri sırasında veya bilgisayar işlemleri sırasında yapılmış olabilir.Ösym, geçmiş yıllarda bazı sınav ve yerleştirmelerde kendilerinin de kabul ettiği buna benzer hatalar yapmıştır.Bununla ilgili haber ve belgeler ,ek olarak takdirinize sunulmuştur.(Ek-6).Söz konusu hata,Optik okuyucunun cevap kağıdı üzerinde yapılan silip düzeltme işlemini yetersiz görmesi ise;Cevap kağıdı üzerinde kurşun kalem ve silgi kullanılmasına izin veren Ösym, verdiğimiz cevapların yanlış kabul edilmemesi için en az hangi oranda silme işlemi yapılacağına dair ;2008 Kpss Sınav Klavuzu’nda ,2008 Kpss Sınav kitapçığı üzerindeki “sınavda uyulacak kurallar” bölümünde(Ek-7) veya optik form üzerinde somut bir açıklama yapmamış,bir standart belirtmemiştir. Dolayısıyla optik okuyucunun renk tonu ayarının derecesi bilinmemektedir.Bu da titizlikle silinip düzeltilen doğru cevaplarımızın yanlış olarak değerlendirilmesine yol açmış olabilir.Bu durumun göz önüne alınarak aynı yanlış sonucun ortaya çıkmaması için cevap kağıdımın bilirkişilerce aslının ,elde incelenmesi gerekmektedir.
Ayrıca ;Davalı kurum Öğrenci Seçme Ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı"nın yayınlamış olduğu 2008 KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (KPSS) LİSANS KILAVUZU"NUN 1.18 “…Merkezimizde bulunan her türlü sınav evrakının aslı ya da fotokopisi, yargı organlarının aksi kararı olmadıkça, aday dahil hiçbir kişi ya da kuruma gösterilmez veya verilmez. Sınav evrakı ÖSYM"de sınav tarihinden itibaren 100 takvim günü saklandıktan sonra imha edilir.” (Ek-2)uyarısı ; 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’nun 10.maddesinde belirtilen “Kurum ve
kuruluşlar, başvuru sahibine istenen belgenin onaylı bir kopyasını verirler.” maddesine ; yine aynı kanunun 3. maddesinin “e” bendinde belirtilen “Bilgi veya belgeye erişim: İstenen bilgi veya belgenin niteliğine göre, kurum ve kuruluşlarca, başvuru sahibine söz konusu bilgi veya belgenin bir kopyasının verilmesini, kopya verilmesinin mümkün olmadığı hâllerde, başvuru sahibinin bilgi veya belgenin aslını inceleyerek not almasına veya içeriğini görmesine veya işitmesine izin verilmesini...” maddesine muhalif yargılar içermektedir.
Böylece Ösym, kendilerine Bilgi Edinme Hakkı Kanunu dâhilinde verilecek dilekçelerin ve istenecek evrakların gönderilmesinin, incelenmesinin yargı kararına bağlanarak önünü kesmiştir. Buna rağmen Ösym ‘den cevap kağıdımın onaylı örneğini bir dilekçe ile talep ettim ve olumsuz sonuç aldım.(Ek-3).Yine Ösym sınav sonucumun yeniden incelenmesi ile ilgili başvurduğum dilekçeme,sınav evrakımın incelendiğini ve bir hataya rastlanmadığını belirterek olumsuz cevap verdi.(Ek-4).Söz konusu cevap yazısında Ösym, “ ...2008 KPSS Lisans Kılavuzu sayfa 10,3.7’de belirtilen kurallar doğrultusunda yapılan değerlendirmede herhangi bir hatanın olmadığı ” nı iddia etmektedir. Belirtilen 3.7 başlığı kılavuzda PUANLAMA başlığıdır.(Ek-5). Yani Öğrenci Seçme Ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı PUANLAMA yönteminde yanlışlık olmadığını iddia etmektedir. Oysa ben Öğrenci Seçme Ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’na gönderdiğim ve ekte fotokopisini sunmuş olduğum dilekçelerimde de görüldüğü üzere öncelikle doğru-yanlış sayılarımın yanlış hesaplandığını ,puanlama yönteminde değil,esasta hata yapıldığını ve dolayısıyla puanlamamda da buna bağlı olarak bir yanlışlığın olduğunu iddia etmekteyim.Bu sebeple Ösym, hem Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’na uymamış ve hem de bulunmuş olduğum dilekçe talebime de yetersiz bir cevap vermiştir.
Sınav kılavuzunun 1.18 Maddesinin üçüncü paragrafında bulunan “Sınav evrakı ÖSYM"de sınav tarihinden itibaren 100 takvim günü saklandıktan sonra imha edilir.” uyarısı sebebiyle 28 Haziran 2008 tarihinde yapılan sınavlara ait tüm belgeler ve evraklar en geç 3 Ekim 2008 tarihinde Davalı Kurum Öğrenci Seçme Ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafında imha edileceği bildirilmiştir. Davalı kurumun sınav evraklarını imha etmesinden önce kurumdan yargı kararıyla gerekli evrakların Yüce Mahkemenizce istenmesi, yargılama sürecinde bu tarihlerin göz önünde tutulması gerekmektedir.
Sonuç itibari ile 2008 KPSS Sınav sonuçları açıklandığı günden bu yana kamuoyunda tartışılmaktadır. Sadece ben değil binlerce kişi sınav sonuçlarının yanlışlığını ifade etmektedir. Bu nedenle 2008 KPSS sınav sonuçlarının şaibeli olduğu açıktır.İdarenin işlemi hukuka aykırı olup; gecikmesi halinde telafisi güç ve imkansız zararlar doğacaktır.
anlattığım gerekçeler yukardaki danıştay kararı ile karşılaştırılırsa haklı çıkma şansım nedir?ya da eksiklik,fazlalık var mı? öneriniz nedir bikaç cümlecik de olsa?
bu sizi son meşgul edişim olacak söz..anlayışınızdan ötürü teşekkürler..
Dilekçeniz olayları açık bir şekilde anlatmış, ancak, hukuki nedenler, deliller, talep kısımları eksik. Bu gibi eksikliklerin, ayrıca sınav kağıdının imhasından önce sınav kağıdının mahkemeye ibrazı için çok önemli olan ihtiyati tedbir talebi gibi eksikliklerin de tamamlanabilmesi için bir avukattan hukuki yardım almanızda fayda var diye düşünüyorum. Dava dilekçesinin tam ve olaya uygun olarak hazırlanması, herhangi bir hak kaybına uğramamanız için bu husus önemlidir.
Dava sonucunuzun bu konuda emsal olabileceğini düşünüyorum, bu nedenle gelişmeleri ve sonucu paylaşmanızı isterim.
başak hocam!
davamın en son şekli bu şimdi nasıl hocam)
“ Yürütmeyi durdurma istemlidir “
ANKARA İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI’NA
Gönderilmek Üzere
………………................ MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI’NA
DAVACI : ....... tc kimlik:.......
DAVALI : Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM)- 06538 Bilkent /ANKARA
DAVA : Yürütmeyi durdurma istemli İptal Davası
KONU : 28–29 Haziran 2008 tarihinde yapılan KPSS (Lisans) Sınavında sınav sonuç belgemin hatalı olması nedeni ile sınav kağıdımın aslının bilirkişilerce elde incelenerek ÖSYM işleminin iptaline, yapılan hatanın düzeltilmesi ve sonuç belgelerinin imha olması ve de sınav sonuçlarının açıklanarak tebliğ edilmesi sonucu uğrayacağım hak kaybı ihtimaline binaen öncelikle yürütmenin durdurulması ayrıca davalı savunma süresinin 15 gün ile sınırlı tutulması istemidir.
TEBLİĞ TARİHİ : 29.07.2008 tarihinde KPSS sınav sonuçlarının internet ortamında açıklanması üzerine öğrendiğimden davam süresi içinde açılmıştır. Davalı ÖSYM ‘nin cevap kağıdımın yeniden incelenmesi ve sınav evraklarımın verilmesi ile ilgili yaptığım başvuruya cevap olarak gönderdiği yazıların (Ek-3 ve Ek-4) tarafıma tebliğ tarihi :20.08.2008 dir.
OLAYLAR : 28–29 Haziran 2008 Tarihinde Yapılan KPSS (Lisans) sınavının ;28 Haziran Cumartesi Öğleden önce yapılan ve birinci oturum olan Genel kültür ve Genel yetenek sınavına , aynı gün Öğleden sonra yapılan ve ikinci oturum olan Eğitim Bilimleri sınavına katıldım.
30 Haziran 2008 Pazartesi günü soruları ve cevap anahtarlarını davalı kurum Öğrenci Seçme Ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, kendi internet sitesinde yayınlandı. Soruların ve cevap anahtarlarının yayınlanması üzerine gerekli araştırmayı ve incelemeyi yaptım.Beklediğim doğru / yanlış sayılarının , bunun sonucu oluşan net sayılarımın ve dolayısıyla puanımın yanlış hesaplandığını fark ettim.
Yaptığım incelemeye göre:
Eğitim Bilimleri Testi (120 soru) : 98 Doğru Cevap, 22 Yanlış Cevap
Genel Yetenek Testi ( 60 soru ) : 49 Doğru Cevap, 5 Yanlış Cevap , 6 boş
Genel Kültür Testi ( 60 soru ) : 56 Doğru Cevap, 3 Yanlış Cevap , 1 boş
Davalı Kurumun Açıkladığı Sınav Sonucuna göre ise:
Eğitim Bilimleri Testi (120 soru) : 88 Doğru Cevap, 32 Yanlış Cevap
Genel Yetenek Testi ( 60 soru ) : 46 Doğru Cevap, 7 Yanlış Cevap , 7 boş
Genel Kültür Testi ( 60 soru ) : 54 Doğru Cevap, 5 Yanlış Cevap , 1 boş
Görüldüğü üzere almam gereken sonuç ile davalı kurumun açıkladığı sınav sonucu arasında doğru / yanlış farklılığından dolayı 18.5 net eksiklik ve işaretlenen toplam soru sayısı arasında da çelişki mevcuttur.(Ek-1) . Bu farkın ve çelişkinin, sınav sonuçlarının değerlendirilmesi aşamasında yapılan teknik bir hatadan kaynaklanmış olabileceğini düşünmekteyim. Bu hata optik okuyucunun bizzat kendisinden kaynaklanan bir hata olmayıp ,optik okuyucuya teknik personel tarafından verilerin yüklenmesi veya renk tonu ayarının yapılması sırasında ya da bilgisayar işlemleri sırasında yapılmış olabilir.Ösym, geçmiş yıllarda bazı sınav ve yerleştirmelerde kendilerinin de kabul ettiği buna benzer hatalar yapmıştır.Bununla ilgili haber ve belgeler ,ek olarak takdirinize sunulmuştur.(Ek-6).Söz konusu hata,Optik okuyucunun cevap kağıdı üzerinde yapılan silip düzeltme işlemini yetersiz görüp, üzerinde silme işlemi yapılmış soruları “yanlış” olarak değerlendirmesinden kaynaklanıyor ise;Cevap kağıdı üzerinde kurşun kalem ve silgi kullanılmasına izin veren Ösym, verdiğimiz cevapların yanlış kabul edilmemesi için en az hangi oranda silme işlemi yapılacağına dair ;2008 Kpss Sınav Klavuzu’nda ,2008 Kpss Sınav Kitapçığı üzerindeki “Sınavda Uyulacak Kurallar” bölümünde(Ek-7) veya optik form üzerinde somut bir açıklama yapmamış,bir standart belirtmemiştir. Optik form üzerinde sadece nasıl kodlama yapılacağı belirtilmiş,ancak silme işlemi üzerinde durulmamış, hangi renk tonunda yaptığımız silme işleminin cevabımızın “yanlış” olarak değerlendirilmesine neden olacağına dair bir uyarı yapılmamıştır.Dolayısıyla optik okuyucunun renk tonu ayarının derecesini bilmem mümkün değildir.Bu da yumuşak uçlu kalem ve kaliteli silgi kullanmama rağmen doğru cevabını sonradan değiştirdiğim ve elimden geldiğince titiz bir şekilde silip düzelttiğim doğru cevaplarımın yanlış olarak değerlendirilmesine yol açmış olabilir.Bu durumun göz önüne alınarak aynı yanlış sonucun ortaya çıkmaması için cevap kağıdımın aslının ,elde incelenmesi gerekmektedir.
Ayrıca ;Davalı kurum Öğrenci Seçme Ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı"nın yayınlamış olduğu 2008 KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (KPSS) LİSANS KILAVUZU"NUN 1.18 “…Merkezimizde bulunan her türlü sınav evrakının aslı ya da fotokopisi, yargı organlarının aksi kararı olmadıkça, aday dahil hiçbir kişi ya da kuruma gösterilmez veya verilmez. Sınav evrakı ÖSYM"de sınav tarihinden itibaren 100 takvim günü saklandıktan sonra imha edilir.” (Ek-2)uyarısı ; 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’nun 10.maddesinde belirtilen “Kurum ve kuruluşlar, başvuru sahibine istenen belgenin onaylı bir kopyasını verirler.” maddesine ; yine aynı kanunun 3. maddesinin “e” bendinde belirtilen “Bilgi veya belgeye erişim: İstenen bilgi veya belgenin niteliğine göre, kurum ve kuruluşlarca, başvuru sahibine söz konusu bilgi veya belgenin bir kopyasının verilmesini, kopya verilmesinin mümkün olmadığı hâllerde, başvuru sahibinin bilgi veya belgenin aslını inceleyerek not almasına veya içeriğini görmesine veya işitmesine izin verilmesini...” maddesine muhalif yargılar içermektedir.
Böylece Ösym, kendilerine Bilgi Edinme Hakkı Kanunu dâhilinde verilecek dilekçelerin ve istenecek evrakların gönderilmesinin, incelenmesinin yargı kararına bağlanarak önünü kesmiştir. Buna rağmen Ösym ‘den cevap kağıdımın onaylı örneğini bir dilekçe ile talep ettim ve olumsuz sonuç aldım.(Ek-3).Yine Ösym sınav sonucumun yeniden incelenmesi ile ilgili başvurduğum dilekçeme,sınav evrakımın incelendiğini ve bir hataya rastlanmadığını belirterek olumsuz cevap verdi.(Ek-4).Söz konusu cevap yazısında Ösym, “ ...2008 KPSS Lisans Kılavuzu sayfa 10,3.7’de belirtilen kurallar doğrultusunda yapılan değerlendirmede herhangi bir hatanın olmadığı ” nı iddia etmektedir. Belirtilen 3.7 başlığı kılavuzda PUANLAMA başlığıdır.(Ek-5). Yani Öğrenci Seçme Ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı PUANLAMA yönteminde yanlışlık olmadığını iddia etmektedir. Oysa ben Öğrenci Seçme Ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’na gönderdiğim ve ekte fotokopisini sunmuş olduğum dilekçelerimde de görüldüğü üzere öncelikle doğru-yanlış sayılarımın yanlış hesaplandığını ,puanlama yönteminde değil,esasta hata yapıldığını ve dolayısıyla puanlamamda da buna bağlı olarak bir yanlışlığın olduğunu iddia etmekteyim.Bu sebeple Ösym, hem Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’na uymamış ve hem de bulunmuş olduğum dilekçe talebime de yetersiz bir cevap vermiştir.
Sınav kılavuzunun 1.18 Maddesinin üçüncü paragrafında bulunan “Sınav evrakı ÖSYM"de sınav tarihinden itibaren 100 takvim günü saklandıktan sonra imha edilir.” uyarısı sebebiyle 28 Haziran 2008 tarihinde yapılan sınavlara ait tüm belgeler ve evraklar en geç 3 Ekim 2008 tarihinde Davalı Kurum Öğrenci Seçme Ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafında imha edileceği bildirilmiştir. Davalı kurumun sınav evraklarını imha etmesinden önce kurumdan yargı kararıyla gerekli evrakların Yüce Mahkemenizce istenmesi, yargılama sürecinde bu tarihlerin göz önünde tutulması gerekmektedir.
Sonuç itibari ile 2008 KPSS Sınav sonuçları açıklandığı günden bu yana kamuoyunda tartışılmaktadır. Sadece ben değil binlerce kişi sınav sonuçlarının yanlışlığını ifade etmektedir. Bu nedenle 2008 KPSS sınav sonuçlarının şaibeli olduğu açıktır.İdarenin işlemi hukuka aykırı olup; gecikmesi halinde telafisi güç ve imkansız zararlar doğacaktır.
KANITLAR : 2008/ 2 Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzu, Bilirkişi incelemesi, KPSS Sonuç Belgesi, ÖSYM kayıtları ve her tür kanıt.
HUKUKSAL NEDENLER: Anayasa, 2577 sayılı Kanun, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik, ilgili diğer mevzuat hükümleri
SONUÇ VE İSTEM : Ösym’nin yaptığı bu hata sonucu 2008/2 öğretmenlik atamasına başvurmama rağmen hesaplanan puanım, atanabilmem için yeterli gelmemiştir.Bu durum mağdur olmama sebep olmuştur.Yukarıda açıklanan ve resen nazara alınacak nedenlerden dolayı,
Davalı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından 28–29 Haziran 2008 Tarihinde yapılmış olan KPSS sınavında, adıma düzenlenmiş olan Eğitim Bilimleri, Genel Kültür, Genel Yetenek Optik Cevap Kağıtlarının ve Soru kitapçıklarının aslının, kitapçık türüne göre ÖSYM Tarafından hazırlanmış cevap anahtarlarının ve gerekli her türlü evrakın onaylı birer örneklerinin, Davalı kurumun Sınav evraklarını imha edeceği tarih olan 3 Ekim 2008 tarihinden önce istenmesini, cevap kağıdımın aslının Yüce Mahkemenizce takdir edilirse bilirkişilerce hatta kriminal inceleme ile elde okunup değerlendirilmesini (Ek-8) ,
Davalı kurumun 28–29 Haziran 2008 tarihinde yapılan KPSS (Lisans) Sınavının sonuç işleminin hatalı olması nedeni ile öncelikle Yürütmesinin durdurulmasını, yapılacak yargılama sonucunda da iptaline karar verilmesini, gerekli düzeltme yapıldıktan sonraki sınav sonucuna göre kanunen doğan haklarımın sınavın açıklandığı tarih olan 29 Temmuz 2008 tarihi temel alınarak haklarımın iadesini, ayrıca davalı savunma süresinin 15 gün ile sınırlı tutulmasını, Yargılama giderlerinin davalıya yükletilmesine karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.
DAVACI
....
Eki :
1. Dava konusu sınav sonuç belgesi.
2. 2008 Kpss Sınav Klavuzu 2.sayfa fotokopisi
3. Ösym’nin cevap yazısı fotokopisi
4. Ösym’nin cevap yazısı fotokopisi
5. 2008 Kpss Sınav Klavuzu 10.sayfa fotokopisi
6. Basın duyuruları ve haberler
7. 2008 Kpss Sınav kitapçığı arka kapak fotokopisi
SONUÇ VE İSTEM : .....
Davalı kurumun 28–29 Haziran 2008 tarihinde yapılan KPSS (Lisans) Sınavının sonuç işleminin hatalı olması nedeni ile öncelikle Yürütmesinin durdurulmasını, yapılacak yargılama sonucunda da iptaline karar verilmesini, gerekli düzeltme yapıldıktan sonraki sınav sonucuna göre kanunen doğan haklarımın sınavın açıklandığı tarih olan 29 Temmuz 2008 tarihi temel alınarak haklarımın iadesini,...
Sayın kararxy,
Ben bilirkişi değilim, bu nedenle dilekçeniz doğru yada yanlış diyemem. Sadece bir avukattan hukuki yardım almanızda fayda olduğunu, bunun nedenlerini somut örneklerle anlatmaya çalıştım, dikkat etmediğiniz hususlardan dolayı hak kayıplarınızın olabileceğini söyledim. Keza hala dilekçenizde ihtiyati tedbir talebi göremedim.
ilginizden dolayı teşekkürler hocam...dilekçemde "yürütmeyi durdurma istemlidir" diye ibare koydum..aceba konu kısmına "yürütmeyi durdurma ve ihtiyati tedbir istemli iptal davası" diye mi yazsam,yoksa en sondaki sonuç ve istem kısmına alıntı yaptığınız cümlenin sonuna "sınav evraklarıma ihtiyati tedbir uygulanmasını.." diye mi belirtsem...?
sayın avukatlar!
aceba bu dilekçeme ihtiyati tedbir talebini hangi bölüme ve ne şekilde bir cümle ile ekleyebilirim..avukat tutma konusunda sıkıntım var..o sebeble sizden yardım istiyorum..davamı pazartesi,yarın açıyorum.bu dilekçemi düzenlemem için son gün..saygılar.
aynı dava dilekçesinde hem yürütmeyi durdurma hem de ihtiyati tedbir istemi!
sayın avukatlar!
Sınav sonucuma itiraz edeceğim.forumlarda bir avukat ,"..evraklarına ihtiyati tedbir talebi de eklemelisin" dedi.aceba ihtiyati tedbir talebini dava dilekçemin hangi bölüme ve ne şekilde bir cümle ile ekleyebilirim..en baştaki kısma "yürütmeyi durdurma ve ihtiyati tedbir istemlidir" diye mi eklemeliyim..yoksa sonuç ve istem kısmına "sınav evraklarıma ihtiyati tedbir uygulanmasını taleb ediyorum.." şerklinde mi ekleme yapayım..
ihtiyati tedbir istemi için sunulacak delillerin dışında hangi özellikte ve farklı boyutta delil istenir..yoksa zaten sunulacak olan delillere bir ek gerekir mi?
Re: aynı dava dilekçesinde hem yürütmeyi durdurma hem de ihtiyati tedbir istemi!
Kaydolurken kabul ettiğiniz kuralları hatırlayın:
1. Aynı konu için yeni başlık açmayın, ilk başladığınız yerden devam edin: https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=43434
2. Burası genel hukuki bilgi edinmek için başvurabileceğiniz bir sitedir. Dilekçenizi baştan aşağı bir avukata yazdırmak istiyorsanız bürosuna gidin. Detaylar için avukatınızla görüşün.
Merhaba arkadaşlar. Bir madencilik firmasında yaklaşık 3 senedir mühendis olarak çalışmaktayım. Normalde fabrikada çalışıyorum ama sigortam başka bir...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku