Nisan 1999 tarihindeki evliliğim, Nisan 2003 tarihinde evi terketmem suretiyle fiilen son bulmuştur. Aradan 3 ay geçtikten sonra eşim tarafından boşanma amaçlı dava açıldı. O zamanlar psikiyatrist'e gidildiği için ne ben ne de eşim, sözkonusu dava için duruşmalara katılmadığımızdan dava düştü.
2004 temmuz tarihinde, şiddetli geçimsizlik nedeniyle Avukat tutarak dava açtım.
Yapılan ilk duruşmada, eşim "beni istemeyeni ben de istemiyorum" diyerek (tutanaklarda bu ifadesi vardır) ayrılmaya razı oldu. Hakim tarafından USULEN dinlenen tanığın vermiş olduğu ifadeye de itirazı olmadığını söyleyerek imza atmıştır.
Daha sonra, "anlamadan imzaladığını, kafasının karışık olduğunu" gerekçe göstererek temyize gitti. Bunun üzerine Yargıtay'da yapılan duruşmada Mahkemenin vermiş olduğu karar bozuldu (bozulma gerekçesi: şahitlerin anlatımının yetersiz olduğu şeklinde).
Karar düzeltme talebim de reddedilerek, mahkemede yapılan son duruşmada, hakim tarafından "evliliğin devamı" yönünde karar çıktı.Ben de bu karar için avukatım tarafından temyiz edilmek üzere Yargıtay’a başvurdum.
Ayrıca; çocuğumuz bulunmamakta ve eşim benim kadar maaş almaktadır.
Yapılan ilk duruşmada eşim, ayrılmayı hemen kabul ettiğinden şiddetli geçimsizliğe konu olan ve aşağıda ana başlıklarıyla verilen hiçbir konu mahkemede konuşulmamıştır
a) Ciddi bir rahatsızlık geçirip evde 4 ay gibi bir sürede raporlu olmam ve bakım gerektiren bir durumum sözonusu olmasına karşın, eşimin beni bu halde evde tek bırakıp tatile çıkması
b) Ailemle konuşmuyor olması ve bu durumun bende psikolojik olarak rahatsızlık uyandırması
c) Cinsel uyumsuzluk olması (eşimden kaynaklı)
d) Sürekli tartışır durumda olmamız, kavgasız günümüzün olmaması
gibi
Evi terkettiğim süre ile mahkemeye verdiğim süre içinde eşimle beraber 2 farklı psikiyatriste gittik (psikiyatriste gitme düşüncesi benim tarafımdan oluşturulmuştu)ve bir sonuç alınamadı. Cinsel uyumsuzluk başta olmak üzere her konuyu psikiyatrisylerle konuştum.
Bu açıklamaların ışığı altında sorularım şunlardır:
1) Eşim tarafından 2003 yılında ilk mahkemenin açılmasına ve de benim tarafımdan 2004 yılında yeni bir dava açılmış olması; evlilik birliğinin temelden sarsıldığı anlamına gelmez mi?
2) 2004 yılında tarafımca açılan davanın ilk duruşmasında eşimin de ayrılmayı kabul ederek imzalamasına karşın nasıl bir mantıkla Yargıtay'a yapmış olduğu temyiz başvurusu haklı görüldü? (okumadan, anlamadan mahkemenin kararını imzalamış olmasının hukukta bir geçerli bir mazeret anlamında bir yeri var mıdır?)
3) 45 yaşında bir kişi olarak evlenip çocuk sahibi olmak istiyorum. Ancak, Yargıtay’ın kararı sonrası önümüzdeki 3 yıl içerisinde bu mümkün olamayacağı için bir anlamda geleceğime ipotek konulmuş olmuyor mu? Bir haksızlık söz konusu mu?
4) Şu an yaşamımda özel bir arkadaşım var ve bu durum eşim ve kardeşleri tarafından bilinmekte. Kayınbiraderim ve ayrılmak istediğim eşim tarafından cep telefonuma, bana ve bayan arkadaşıma tehdit ve hakaretler içeren mesaj yollanmıştır. Bu durumda yasal haklarım nedir.? Bu durumu yargıtayda görüşülecek olan ve tarafımdan temyiz edilen dava için kullanmak bana bir yarar sağlar mı?
5) Protokol yapmaya yanaşmayan eşimden ayrılmanın hukuksal zeminde kesin bir prosedürü var mıdır? Ne yapabilirim?
1- Hangi sebeplerle olduğunu belirtmediğiniz boşanma davalarının taraflarca açılması şiddetli geçimsizlik olduğunun karinesi olabilir ancak tanık anlatımları çok daha fazla etkilidir. Ki bu davalarınızda da tanıkların birlikteliğin devam etmesinin mümkün olamayacağı istikametinde ifadelerinin de olmadığı anlaşılmaktadır.
2- Eşinizin okumadan v.s sebeplerle karara itiraz etmesi yargıtayca kabul görülmez. Zaten yargıtayın kararı bozmasının sebebi eşinizin temyiz sebebi değil şiddetli geçimsizliğin mevcudiyeti istikametinde tanıkların ifadelerinin yetersiz bulunması.
3- Açtığınız boşanma davası reddedilip kesinleşmesinden itibaren tekrar dava açılamama şartı aynı sebeple açılacak davaları önlemek maksatlıdır. Bir başka sebebe dayanarak boşanma davasını bu 3 yıl süreyi beklemeden açabilirsiniz.
4- Telefonunuza gelen hakaret-tehdit içerikli mesaj ve aramalardan dolayı savcılığa şikayet etme ve cezalandırılmasını talep etme hakkınız bulunmaktadır. Şikayet dilekçenizde aramaların ya da mesajların tarih ve saatini, kendi telefon numaranızı ve karşı tarafın numarasını bildirmeniz yeterli olacaktır. Davanızın bu aşamasında söz konusu olan bu hakaret ve tehditlerin yargıtaydaki dosyaya faidesi olacağını tahmin etmiyorum.
34 yaşında bir erkeğim.5 yıllık evliyim. 25 aylık bi oğlum var. eşimle sürekli tartışıyoruz, söylediğimiz herşey birbirimize batıyor artık. ikimizde...
2.eşim olan hanımla bir kez anlaşmalı boşandık.Hamile olduğunu sonra öğrenince boşanma gerçekleştikten sonra tekrar evlendik.Ama çocuk sorunları bir...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku