Hepinize Merhabalar öncelikle ,böyle bir siteyi bizlere sundugunuz ve bizleri aydinlattiginiz icin cok Tesekür ediyorum öncelikle (keske önceden bulsaydim!!)
Söze nerden baslayacagim bilmiyorum fakat biraz caresiz durumdayim ne yapacagimi bilmiyorum Avukatimin istismarina sorumsuzluguna ugradim biraz sitemliyim niye??
Ben Avukatimi tutup 14/06/2000 Yilinda Bosanma davasi actim ve 27/02/2004 Red karari verilmis ben yurtdisinda oldugum icin Türk kanunlarini hic bilmiyorum ve Avukatimda beni dogru dürüst aydinlatmadi ben Avukatima Vekalet veriyorum ki benim icin gerekeni yapsin. ( ve ben karar taninip taninmasini bile bilmiyorum bu konuda Avukatin beni aydinlatmasi lazim Dava bitikten sonra 2 hafta icinde Temyiz olmasi gerekiyormus istenirse bu süre icinde olmazsa Karar onaylatilip 3 sene dolmasi bekleniyormus ben bunlari bile bilmiyorum bizim Avukat karari onaylatmiyor ve benim cevabimi bekliyor 2 sene Temyize gidecekmi diye ben hic anlamiyorum ben 3 sene beklemede diye az kaldi diye seviniyordum ve gercekden bilmiyordum 3 sene icinde dava acilmayacagini ben az kaldi diye Avukatimi aradim ne yapacagiz diye tekrar dava acmak icin ve bana demezmi daha karar onaylatilmadi Temyize mi gönderelim diye ben nasil uygun görüyorsan öyle yap dedim
17/02/2004 karar aliniyor ve 25/02/2004 Yargitaya gönderiliyor .
ve isin garip tarafida bir seneye askin süredir sürekli ariyorum gelmedimi cevap diye yok gelmedi gelmesi 3 aydan 3 seneye kadar sürer dedi artik ben dayanamaz hale geldim ve Ankaradan arastiracaktim dosya numarami sordum ve bana demezmi ya kusura bakma simdi gördüm karar olumsuz geleli 7 ay olmus müsavir arkadas bana bildiri yapmamis ödemeleri yaptigim halde isterseniz hakkinda dava acayim diye kan beynime fiskirdi ,nasil bunca zaman uyumusum ??? VE BENIM GECEN SENELERIM benim su an ne yapmami önerirsiniz ben Avukatima pesin ödeme yaptim ve sonradanda benden para kopartti benim tek sucum bumuydu ??? daha bana bir kere Telefon acip simdiye kadar ne yaptigini davada durumun ne oldugunu bildirmedi ilk karardan sonra bana Telefon acip 2 hafta icinde Temyize gönderelim mi yoksa sizin gün gün zarariniza bu karari onaylatayim mi diye soramazmiydi ve 7 ay önce Temyiz gelirde nasil haberi olmaz ben ömür boyu karar mi bekliyecektim arastirmasam ??
INANINKI CILDIRMAK ÜZEREYIM ne yapacagimi bilmiyorum bu vatandas sizin meslektasiniz böyle durumda sizde aynisinimi yapardiniz?? YADA AYNI SEY SIZIN BASINIZA GELSE SIZ NE TEPKI GÖSTERIRDINIZ LÜTFEN YARDIM EDIN !!
simdiden Tesekürler!!
VE BIR SÜPHEMDE KASITLI YAPILIP BENI OYALADIGI
Tesekür ediyorum cevabiniz icn , gercekden ben Türk kanunlarini bilmiyorum ve bunu Avukatimada söyledim basta siz neyi dogru neyi uygun görürseniz bana danismayin benim icin en uygun neyse onu yapin dedim ve Avukatima güvendim ben kararli olmasam zaten Avukat tutup dava acmam ve ben 7 senedir esimle hicbir iliskim yok , bizim beraber olmamiz imkansiz bunu esimin kendiside biliyor fakat inata kosuyor ve bizim evliligimiz temelden biti ben 7 senedir ayri oturuyorum ve 5 senedir bir baskasiyla beraberim ve cocugum var buradaki makamlarcada ayri yasiyor görünüyorum.
Benim kizdigim noktalar ise niye bana karar bittikden sonra benim anlayacagim sekilde bir aciklama yapmadi 2 sene benimi bekledi Temyiz diye ben beklemede oldugunu saniyordum kararin niye uyarmadi bu kadar zamanim bosa gitti .
ve nasil oluyorda 7 ay oluyor geleli yargitaydan karar niye bana haber verilmiyor Avukatin haberi nasil olmuyor!! aslinda Avukata güzel bir dava acmak istiyorum fakat birsey cikartabilirmiyim
ve farkli yönden bir dava acilirsa bu ne olabilir ,bu nedenleri sebeb gösterip bu karari iptal ettirebilirmiyim kafam karmakarisik bana yol gösterin gercekden magdur durumdayim.
Bayan meslektaşlarımın bu kadar tepki vermesini anlamaya çalışıyorum... Fakat ömi rumuzlu kişinin ÖZELLİKLE ERKEK AVUKATLARIN CEVAP VERMESİNİ İSTEDİĞİ DÜŞÜNCESİNE SAHİP OLDUĞU VARSAYIMIYLA hareket etmesi o kişinin yapmış olduğu hatadan daha vahim bence !! Ki ben hiç bir suiniyet olmadan ''dikkat edilmeden'' foruma atılmış bir başlık olarak görüyorum...
AYRICA; UYGULAMADA BOŞANMA KONUSUNDA BAYANLARIN BAYAN AVUKATI ERKEK AVUKATA ORANLA DAHA FAZLA TERCİH ETMESİ ÇOK SIK GÖRÜLÜYOR. Elbette bayanlar bayan avukatlara daha kolay ve rahat açılabiliyor ve kendisini ifade edebiliyor... Şimdi ben; bayan avukatı tercih edenler cinsel ayırım yapıyolar şiddetle kınıyorum desem haklımı olurum ?
Elbette bu forumda böyle bir başlıkla sadece erkek avukatlardan yardım talep edilmesini tasvip etmiyorum. Ancak, bu maksatlı olduğunu anlamadan ya da bayan avukatların cevap vermesini istemediği maksadıyla yazıldığını düşünüp CEVAP VERMEME protostonun da doğru olmadığı bir gerçektir.
Bayan meslektaşlarımızın başarılarını ve özellikle boşanma hususundaki ekonomik bağımsızlığına kavuşamayan ezilmiş kadınlarımıza katkılarını ve yardımseverliklerini takdir etmemek mümkünmüdür...
Umarım kendimi ifade edebilmişimdir... Bu iletiye cevap vermemin sebebi ERKEK AVUKAT OLDUĞUM İÇİN ASLA DEĞİLDİ. OLAMAZ DA. Bundan önceki bayanların özellikle boşanma hususundaki sorularına verdiğim cevaplardan ve gayretimden düşüncelerim daha iyi anlaşılacaktır...
Yine de verdiğim cevapları sildim... Bayan meslektaşlarımın hakkımda yanlış düşündüğünü ispat edebilme adına sildim...
Merhabalar...
Ben de bir bayan avukat olarak ömi'nin sadece erkek avukatlara seslenisini yadirgadim ama yine de cevap verecegim.
Meslektasim maalesef görevini ihmal etmis gibi görunuyor ancak yine de önce problemin avukatinizdan kaynaklandigina emin olun daha sonra bagli oldugu baroya sikayet etme hakkinizi kullanin derim ben.
İlk önce bu kadar tepki vermenize gercekden üzüldüm cünkü ben bunu gercekden düsünemedim ve kasitli olarakda böyle bir baslik vermedim ,BAYAN AVUKATLARDAN ÖZELLIKLE ÖZÜR DILIYORUM ve konu basliginin da silinmesini istiyorum yargisiz infas diye buna derler cünkü ben gayet medeni bir insanim aklimin ucundan bile gecmedi sadece istemeyerek yanlis bir baslik atmisim .
Artik o sizin insafiniza kalmis inanip inanmamak sok oldum böyle bir tepki alinca ,inanninki kasitli yapailmis bir sey degil zaten öyle bir sey düsünsem özellikle böyle bir sitede böyle bir baslik atmam özelliklede benim simdiki tuttugum Avukat da bayandir.
Sevgiyle kalin gercekden COK ÖZÜR DILIYORUM.
ilk önce bu kadar tepki vermenize gercekden üzüldüm cünkü ben bunu gercekden düsünemedim ve kasitli olarakda böyle bir baslik vermedim ,BAYAN AVUKATLARDAN ÖZELLIKLE ÖZÜR DILIYORUM ve konu basliginin da silinmesini istiyorum yargisiz infas diye buna derler cünkü ben gayet medeni bir insanim aklimin ucundan bile gecmedi sadece istemeyerek yanlis bir baslik atmisim . Artik o sizin insafiniza kalmis inanip inanmamak sok oldum böyle bir tepki alinca ,inanninki kasitli yapailmis bir sey degil zaten öyle bir sey düsünsem özellikle böyle bir sitede böyle bir baslik atmam özelliklede benim simdiki tuttugum Avukat da bayandir. sevgiyle kalin gercekden COK ÖZÜR DILIYORUM.
Ekleyen: ömi - 20/04/2005 : 15:43:12
Sevgili ömi;
Böyle bir açıklama yaparak hiç bir kasıtlı niyetinin olmadığı da ortaya çıkmış oldu... Kendi adıma teşekkür ederim...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku