Merhaba sayın avukatlar şu an elim kolum bağlı ve nasıl hareket edeceğimi bilemiyorum bir kaç sendika avukatıyla konuştum atamalarla ilgili daha fazla bilgiye sahiptirler diye ama hepsi farklı cevap verdi. Sizden öğrenmek istediğim dava açılması gereken yer yada davayı kazanma şansın kısaca durumu anlarayım.
1997 İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı Bölümüne kayıt oldum bu bölüme kayıt olduğum yıl edebiyat fakültesi mezunları formasyon alarak sınıf öğretmnei olabiliyorlardı. Ben tam 3. sınıfa geçtiğimde 2000 yılında edebiyat fakültesi mezunlarının sınıf öğretmeni olma hakkı ellerinden alındı daha sonra üniversite bize yüksek lisans oalrak Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünü okursak Alan öğretmeni olabilecğeimiz söyledi ki talim ve terbiye kurulununda böyle bir kararı vardı. 2002 Yılında Lisansn Mezunu olarak Tezsiz Yüksek Lisansa başladım üst üste dersleri veremeyince okuldan atıldım ve 2006 yılında af la tekrar bölüme geri döndüm 2007 yılında mezun oldum 2008 KPSS ye hazırlanıp sınava girdim tam atama için başvuru yapacakken bana 119 sayılı ttk kararı kapsamında başvuramayağımı söylediler. Ve artık başvuru şansım da kalmadı. 1997 yılında bu yana öğretmen olmak için uğraşıyorum yıl 2008 ve 11 yılımın boşa gittiğini öğrendim.

Dava açmamın bir yararı olurmu açarsam kime açacağım diplomamı kabul etmediği için meb mi yok sa bana devletin tanımadığı bir dioplama veridği için istanbul üniversitesini mi yardımlarınızı bekliyorum