sayın hukukçu arkadaşlar

ben TSK nın bir hastanesinde hemşire olarak görev yapmaktayım.TSK biz sivil memurlar için özellikli bir kurum olduğundan bir takım sorunlar yaşıyoruz.
çünkü bizlerin TSK daki konumumuz ve pozisyonumuz belli değil.şöyleki;bizler bu kurumda özlük hakları bakımından 657 sayılı devlet memurları kanununa tabiyiz.çalışma şartları,çalışma saatleri,cezalar ve yargılama usulü bakımındanda askeri ceza kanununun 3 cü maddesine göre askeri şahıs sayıldığımızdan askerlerlerle aynı şartlara haiziz.yani bizler sivil idare mahkemelerine dava açamıyoruz.sadece AYİM e dava açabiliyoruz.
Ben sicillerim konusunda sorun yaşadım.Bilgi Edinme Hakkı Kanunundan yaralanarak sicil raporlarımı mahkeme kanalıyla kendi çabalarımla aldım.sonra idareye(GEN_KUR) dilekçe vererek sicillerimin iptal edilip yeniden düzenlenmesini istedim.

bu isteği 27 HAZİRAN 2008de yapmama rağmen hala bir yanıt gelmedi.60 günlük yasal süre 25 ağustosta bitiyor.bende AYİM'de tekrar dava açmak istiyorum.dilekçemide hazırladım.ama sonucunu bir türlü bağlayamadım.

çünkü bu konuda duruşmalı ve maddi manevi tazminat davasıda açmak istiyorum.şimdi şunu sormak istiyorum:ben bu dilekçemde maddi manevi tazminat davası hakkım saklı kalma üzere mi demeliyim,yoksabirliktemi açmalıyım?
şayet tazminat davalarını şimdi açarsam bu konuda ne kadar para yatırmalıyım?( AYİM kanununda 14 ytl gibi bir miktar yazıyor ,emin olamadım)
bu konuda beni aydılatırsanız çok sevinirim.ilgilerinize şimdiden teşekkürlerimi iletirim.saygılar