Arkadaşlar Sendikalar Kanununun 5. maddesine göre yüz kızartıcı suçtan ceza alanlar dernek, sendika vb. yerlerde kurucu ve yönetici olamıyorlar.
yani 15 - 20 yıl öncesinde vuku bulan ve cezası ertelenen veya para cezasına çevrilen yüz kızartıcı bir suç tan hüküm giyen bir kişinin ömür boyu yukarıda saydığım kurum ve örgütlerde görev alamaması bence insan haklarının bir ihlali diye düşünüyor ve Ben de bu maddenin mağdurlarından biri olarak bu konuyu AİHM ye götürmek istiyorum.
Konuyu araştırmaya burada başladığım için ilk buradan yardımcı olacak birilerini aramak istedim. Bilgisi olan Avukat ve diğer arkadaşlarımızın yardımlarını esirgememelerini rica ediyorum.
Benim olayıma gelince 95 yılında TCK. nın 450,448,491,59,31 v 33. maddelerinde ceza aldım 15 sene adam öldürmekten ceza aldım 491 den 1 yıl ceza aldım para cezasına çevrildi. 15 yıl geçen sene haziran ayında tamamlandı ve yıllardır içinde olduğum bir kurumda yönetici olmak için kolları sıvadığım bir anda "acaba engel olurmu" diye sabıka kaydımı araştırdığımda 491 in ömür boyu engel olduğunu öğrendim.
Şimdi ben bu Sendikalar Kanununun 5 maddesine veya TCK nın hangi maddesine nasıl ne şekilde itiraz etmeliyim hatta ve hatta konuyu nasıl AİHM ye götürebilirim?
Uzun ve yorucu olacağını ve belkide yılların alacağı bu yolculukta bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.