Ev sahibi evden çıkmama izin vermiyor, dava açmakla tehdit ediyor!
Merhabalar
01.06.07 tarihinde *aceleden* 700 ytl'ye tuttuğum 40m2 dolaylarındaki evden, ev sahibinin %20 artış istemesi üzerine Haziran ayında çıkmaya karar verdim. Fakat bu kararımı telefonla bildirdiğim andan itibaren ev sahibi ve emlakçı tarafından psikolojik baskı altına alındım. Evden "kafama göre" çıkamazmışım. Çıktığım anda mahkemeye verirlermiş vs. Apartman 20 senelik, daire giriş katı, küçücük ve oldukça basık. Tek artısı merkezi bir yerde olması. Zaten evi tutmamızın tek sebebi de buydu. Kiranın 840 ytl olması gündeme gelince oturduğum çevredeki kiralık dairelere baktım ve de 100 m2 üzeri dairelerin 800-850 ytl arasında kiraya verildiğini gördüm. Daha sonra apartman yöneticisiyle konuşunca apartmanımızda benimkinden büyük dairelerin kira bedelinin 500-550 ytl civarı olduğunu öğrendim.).
Hayatımda hiç kiracılık yapmamış ve de taşındığım bölgeyi tanımayan biri olarak resmen dolandırıldığımı düşünüyorum.
Bu kadar uzun bir girişten sonra soruma geliyorum. Sözleşme sürerken evden çıkmak istersem 45 gün önceden kontratın üzerindeki adrese yazılı tebligat yapmam gerektiği yazıyor. Ama kontratın üzerinde ev sahibinin adresi yok! Haziran başından beri emlakçıdan istememe rağmen inatla adresi bana vermediler. Sizce bu yasal bir durum mu? Ayrıca beni mahkemeye vermekle tehdit ettiler ve emlakçı evimin anahtarının bir kopyasını istedi, istediği zaman müşteri getirip gösterecekmiş..Bu gibi cümlelerle beni sindirmeye çalıştılar. Evi tuttuğumuzdan beri sadece emlakçıyla muhatap olmuş olmamıza rağmen Haziran ayında "sayın" ev sahibini arayıp çıkma isteğimi dile getirdim ve de sadece bağırtı ve dava tehdidiyle karşılaştım. Hanımefendinin adres bilgisine yine ulaşamadım.. Özet olarak 2 gün önce ağustos kirasını da yatırarak *adres bilgisi eksikliğinden dolayı tebligat yapmaksızın* bu evden çıktım. Anahtarı teslim edip depozitimi geri almak istiyorum, ama ben içinde otururken "müşterilere göstermek için" dairenin anahtarının bir kopyasını isteyen emlakçı, şimdi anahtarı kabul etmiyor! Ev sahibinin de tatilde olduğunu söylüyor. Tahminimce daha fazla oyalayıp (en azından)bir sonraki ayın kirasını da isteyecekler...
Ben oturduğum süre boyunca kiramı hep zamanında ve eksiksiz yatırdım, apartman aidatlarımı ve tüm faturalarımı düzenli ödedim. Kısacası örnek bir kiracıydım, herhangi bir dava halinde bunların bir artısı olabilir mi? Sonuç olarak beni mahkemeye verebilirler mi? Üstünde adres olmayan bir kontrat geçerli midir? Ne yapmalıyım?
Aşağıya kontrattaki özel maddeleri kopyalıyorum, 11 numaralı maddeden birşeyler çıkar diye umuyorum.
Bu uzun soruyla vaktinizi aldığım için özür diler ve de cevap verme nezaketini gösteren herkese şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla.
KONTRAT ÖZEL MADDELERİ
1. Kiralanan gayri menkul sadece ikametgah olarak kullanılacaktır , iş yeri ve benzeri işler için kullanılamaz başkasına devir edilemez veya üçüncü şahısların istifadesine arz edilemez. Bu hükümlere uyulmaması halinde akde aykırılık şartları gerçekleşeceğinden ve tahliye sonucunu doğuracağından kiracı ,bunu şimdiden kabul ve taahhüt eder.
2. Kiralanan yere ait elektrik ,doğalgaz, su ,yakıt,elektrik tesisatı,sıhhi tesisat , kalorifer tesisatının ve diğer tesisat ve demirbaşların kullanımından doğacak bakım ve onarım giderleri ile tesise iştirak payı , güvence bedelleri yönetim tarafından tahakkuk ettirilen aidat ve yönetim giderleri ve kat mülkiyetinden kaynaklanan benzeri giderler kiracıya aittir. Bu hususlarda T.C. kurumu belediye v.s. resmi merciler hakiki ve hükmi şahıslar ile yapılması gereken bakım, onarım , abonmanlık sözleşmeleri kiracı tarafından sözleşmeden sonra bir ay içerisinde akdedilir , Demirbaşa ait yapılacak masraflar mal sahibine aittir.
3. Kiracı apartman yönetim planı ve kat malikleri kurulu ile yöneticinin kararlarına uymak zorundadır. Bu kararlara uyulmaması akde muhalefet teşkil eder ve akdin feshini gerektirir.
4. Mal sahibinin yazılı izni olmadan kiralanan yerin bir kısmında veya tamamında her hangi bir tadilat veya ilave yapılamaz . Mal sahibinin yazılı izni ile yapılacak tadilat veya ilavenin masrafı kiracıya ait olup , tahliye sırasında hiçbir hak ve masraf talep edilmeksizin olduğu gibi mal sahibine bırakılacaktır.
5. Kira bedeli her ayın 1(bir) nci günü ile en geç 3 (üç) ‘ncü günü arasında her ay peşin olarak, ……………….. ‘e ait şubesi .numaralı hesabına ödenecektir. Bir aylık kira bedelinin ödenmemesi halinde kira yılının bakiye aylarının tamamı muacceliyet kesbeder ve yapılacak takip yada açılacak davada alacak ve temerrüde esas teşkil eder. Kiracı , bu şarta uymayı ve uymaması halinde akde aykırılıktan ötürü tahliye edeceğini şimdiden kabul ve taahhüt eder.
6. Kiracının ,geçmiş ay yada aylara ait borcu olduğu takdirde sonraki ayların kirasını ödemiş olması önceki ayların kirasının ödendiği anlamına gelmez.
7. Birinci kontrat yılı sonunda kontrat feshedilmeyip ,devam ettiği takdirde kira artış oranı; % 20 den az olmamak kaydı ile İstanbul Ticaret odasının belirlemiş olduğu Tüketici fiyat endeksi oranında arttırarak uygulanacaktır.
8. Kiracı ,muhtemel zarar ve ziyan v.s.s. yükümlülüklerinin teminatı olarak , $500 (BEŞYÜZ AMERİKAN DOLARI)’nı,mal sahibine teslim etmiştir ; tahliye halinde kira sözleşmesindeki bilumum yükümlülüklerinden hiçbir borcu kalmadığının anlaşılması ve belgelenmesi halinde teminat mal sahibi tarafından aynen iade edilecektir. Aynı zamanda bu teminat kira bedeli yerine mahsup edilemez ve faiz istenilemez.
9. Kontrat süresi içerisinde iken kiracı ,mecuru tahliye etmek isterse mal sahibine 45 (kırkbeş) gün evvelinden yazılı olarak ihtarname gönderdiği takdirde ; mecuru tahliye edebilir. Mal sahibi veya kiralayan ise evin tahliyesini isterse 45 (kırkbeş) gün önceden yazılı olarak haber vermek zorundadır. Bu süre içerisinde ,emlak müşaviri veya kiralayan vasıtası ile gelecek yeni kiracı adaylarına mecuru göstermekten imtina edemez .
10. Kefilin kefaleti müteselsilen dairenin tahliyesine , akdin feshine kadar devam edecektir
11. Kontrata yazılı tebligat adresi kanuni olup bu adrese yapılacak tebligat geçerli sayılacaktır.
12. İş bu kontrattaki hususi ve umumi şartların yetersiz kaldığı takdirde T.C. kanunlarının konu ile ilgili maddeleri geçerlidir.
13. İhtilaf halinde Kadıköy Mahkeme ve İcra Daireleri yetkilidir.
14. iş bu kontrat 14 (ondört) özel maddeden ibaret olup ,ekleri ile bir bütün olup taraflarca okunup , imzalanmıştır.
Re: Ev sahibi evden çıkmama izin vermiyor, dava açmakla tehdit ediyor!
bir yıl dolupta sözleşme bitipte oturmaya devam ederseniz ev kirasında %20 artış yapılacağı sözleşmede belirtilmiş ona itiraz etmeniz yersiz. lakin evden sözleşmenizi yenilemezseniz evden çıkar gidersiniz. kimse size mahkemeye veremez. tabi siz bu sözleşmeyi yenilediyseniz mecbur kanuni süre olan 45 günü geçirmek zorundasınız. ayrıca emlakçıya anahtar vermek gibi bir zorunluluğunuz yok o size kalmış ama ben bu beladan kurtulayım bir an önce diyorsanız siz evdeyken eve müşteri getirmesine izin verebilirsiniz.
Re: Ev sahibi evden çıkmama izin vermiyor, dava açmakla tehdit ediyor!
Ne yazık ki 1 yıllık süre dolduğunda (haziran) çıkmadığım için sözleşme yenilendi. *Ama ben zaten haziranda çıkma isteğimi dile getirdim. Adres vermedikleri için yazılı olarak bildiremedim. Elimde hala bir adres yok. O daireden 08.08.08 itibarıyla çıkmış durumdayım ama muhatap bulamadığım için anahtarı teslim edemiyorum. Belirttiğim gibi oturmadığım halde ağustos ayı kirasını da yatırdım.
Daha ne yapabilirim? Mutlaka yazılı tebligat gerekiyorsa, kira kontratında yer almayan ve de defalarca istemiş olmama rağmen bana verilmeyen adresi bilmeden nasıl yazılı tebligatta bulunabilirim?
Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden.
Re: Ev sahibi evden çıkmama izin vermiyor, dava açmakla tehdit ediyor!
kontrat kendi kendine yenilenmez siz yeni bir sözleşme yapıp imzalarsınız. bence hukuki bir sorun yok ödediğiniz makbuzları saklayın. şuan için o evde oturma gibi bir zorunluluğunuz yok. ama depozitoyu almakta sıkıntı çekeceğiniz belli.karşı tarafın size bir dava açacağını sanmıyorum ama siz depozitoyu almak için açabilirsiniz.
Re: Ev sahibi evden çıkmama izin vermiyor, dava açmakla tehdit ediyor!
Bilmediğiniz konular hakkında yanlış bilgi vermeyin.
RaistlinMjr rumuzlu üyeden alıntı
kontrat kendi kendine yenilenmez siz yeni bir sözleşme yapıp imzalarsınız. bence hukuki bir sorun yok.
6570 sayılı kanun
Madde 11 - Kiracı kira müddetinin bitmesinden en az on beş gün evvel mecuru tahliye edeceğini yazı ile bildirmediği takdirde sözleşme aynı şartlarla bir yıl uzatılmış sayılır.
RaistlinMjr rumuzlu üyeden alıntı
ayrıca emlakçıya anahtar vermek gibi bir zorunluluğunuz yok
Kiralayana evi boş teslim edene kadar kiradan sorumlu olursunuz.
Kiralayan evi teslim almakta direniyorsa ihtar çekerek bildirmeniz gerekir.
Sözleşmede kiralayan olarak emlakçı geçiyorsa ona veya mülk sahibine anahtarı vermelisiniz.
Re: Ev sahibi evden çıkmama izin vermiyor, dava açmakla tehdit ediyor!
ymuge rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar
01.06.07 tarihinde *aceleden* 700 ytl'ye tuttuğum 40m2 dolaylarındaki evden, ev sahibinin %20 artış istemesi üzerine Haziran ayında çıkmaya karar verdim. Fakat bu kararımı telefonla bildirdiğim andan itibaren ev sahibi ve emlakçı tarafından psikolojik baskı altına alındım. Evden "kafama göre" çıkamazmışım. Çıktığım anda mahkemeye verirlermiş vs. Apartman 20 senelik, daire giriş katı, küçücük ve oldukça basık. Tek artısı merkezi bir yerde olması. Zaten evi tutmamızın tek sebebi de buydu. Kiranın 840 ytl olması gündeme gelince oturduğum çevredeki kiralık dairelere baktım ve de 100 m2 üzeri dairelerin 800-850 ytl arasında kiraya verildiğini gördüm. Daha sonra apartman yöneticisiyle konuşunca apartmanımızda benimkinden büyük dairelerin kira bedelinin 500-550 ytl civarı olduğunu öğrendim.).
Hayatımda hiç kiracılık yapmamış ve de taşındığım bölgeyi tanımayan biri olarak resmen dolandırıldığımı düşünüyorum.
Bu kadar uzun bir girişten sonra soruma geliyorum. Sözleşme sürerken evden çıkmak istersem 45 gün önceden kontratın üzerindeki adrese yazılı tebligat yapmam gerektiği yazıyor. Ama kontratın üzerinde ev sahibinin adresi yok! Haziran başından beri emlakçıdan istememe rağmen inatla adresi bana vermediler. Sizce bu yasal bir durum mu? Ayrıca beni mahkemeye vermekle tehdit ettiler ve emlakçı evimin anahtarının bir kopyasını istedi, istediği zaman müşteri getirip gösterecekmiş..Bu gibi cümlelerle beni sindirmeye çalıştılar. Evi tuttuğumuzdan beri sadece emlakçıyla muhatap olmuş olmamıza rağmen Haziran ayında "sayın" ev sahibini arayıp çıkma isteğimi dile getirdim ve de sadece bağırtı ve dava tehdidiyle karşılaştım. Hanımefendinin adres bilgisine yine ulaşamadım.. Özet olarak 2 gün önce ağustos kirasını da yatırarak *adres bilgisi eksikliğinden dolayı tebligat yapmaksızın* bu evden çıktım. Anahtarı teslim edip depozitimi geri almak istiyorum, ama ben içinde otururken "müşterilere göstermek için" dairenin anahtarının bir kopyasını isteyen emlakçı, şimdi anahtarı kabul etmiyor! Ev sahibinin de tatilde olduğunu söylüyor. Tahminimce daha fazla oyalayıp (en azından)bir sonraki ayın kirasını da isteyecekler...
Ben oturduğum süre boyunca kiramı hep zamanında ve eksiksiz yatırdım, apartman aidatlarımı ve tüm faturalarımı düzenli ödedim. Kısacası örnek bir kiracıydım, herhangi bir dava halinde bunların bir artısı olabilir mi? Sonuç olarak beni mahkemeye verebilirler mi? Üstünde adres olmayan bir kontrat geçerli midir? Ne yapmalıyım?
Aşağıya kontrattaki özel maddeleri kopyalıyorum, 11 numaralı maddeden birşeyler çıkar diye umuyorum.
Bu uzun soruyla vaktinizi aldığım için özür diler ve de cevap verme nezaketini gösteren herkese şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla.
KONTRAT ÖZEL MADDELERİ
1. Kiralanan gayri menkul sadece ikametgah olarak kullanılacaktır , iş yeri ve benzeri işler için kullanılamaz başkasına devir edilemez veya üçüncü şahısların istifadesine arz edilemez. Bu hükümlere uyulmaması halinde akde aykırılık şartları gerçekleşeceğinden ve tahliye sonucunu doğuracağından kiracı ,bunu şimdiden kabul ve taahhüt eder.
2. Kiralanan yere ait elektrik ,doğalgaz, su ,yakıt,elektrik tesisatı,sıhhi tesisat , kalorifer tesisatının ve diğer tesisat ve demirbaşların kullanımından doğacak bakım ve onarım giderleri ile tesise iştirak payı , güvence bedelleri yönetim tarafından tahakkuk ettirilen aidat ve yönetim giderleri ve kat mülkiyetinden kaynaklanan benzeri giderler kiracıya aittir. Bu hususlarda T.C. kurumu belediye v.s. resmi merciler hakiki ve hükmi şahıslar ile yapılması gereken bakım, onarım , abonmanlık sözleşmeleri kiracı tarafından sözleşmeden sonra bir ay içerisinde akdedilir , Demirbaşa ait yapılacak masraflar mal sahibine aittir.
3. Kiracı apartman yönetim planı ve kat malikleri kurulu ile yöneticinin kararlarına uymak zorundadır. Bu kararlara uyulmaması akde muhalefet teşkil eder ve akdin feshini gerektirir.
4. Mal sahibinin yazılı izni olmadan kiralanan yerin bir kısmında veya tamamında her hangi bir tadilat veya ilave yapılamaz . Mal sahibinin yazılı izni ile yapılacak tadilat veya ilavenin masrafı kiracıya ait olup , tahliye sırasında hiçbir hak ve masraf talep edilmeksizin olduğu gibi mal sahibine bırakılacaktır.
5. Kira bedeli her ayın 1(bir) nci günü ile en geç 3 (üç) ‘ncü günü arasında her ay peşin olarak, ……………….. ‘e ait şubesi .numaralı hesabına ödenecektir. Bir aylık kira bedelinin ödenmemesi halinde kira yılının bakiye aylarının tamamı muacceliyet kesbeder ve yapılacak takip yada açılacak davada alacak ve temerrüde esas teşkil eder. Kiracı , bu şarta uymayı ve uymaması halinde akde aykırılıktan ötürü tahliye edeceğini şimdiden kabul ve taahhüt eder.
6. Kiracının ,geçmiş ay yada aylara ait borcu olduğu takdirde sonraki ayların kirasını ödemiş olması önceki ayların kirasının ödendiği anlamına gelmez.
7. Birinci kontrat yılı sonunda kontrat feshedilmeyip ,devam ettiği takdirde kira artış oranı; % 20 den az olmamak kaydı ile İstanbul Ticaret odasının belirlemiş olduğu Tüketici fiyat endeksi oranında arttırarak uygulanacaktır.
8. Kiracı ,muhtemel zarar ve ziyan v.s.s. yükümlülüklerinin teminatı olarak , $500 (BEŞYÜZ AMERİKAN DOLARI)’nı,mal sahibine teslim etmiştir ; tahliye halinde kira sözleşmesindeki bilumum yükümlülüklerinden hiçbir borcu kalmadığının anlaşılması ve belgelenmesi halinde teminat mal sahibi tarafından aynen iade edilecektir. Aynı zamanda bu teminat kira bedeli yerine mahsup edilemez ve faiz istenilemez.
9. Kontrat süresi içerisinde iken kiracı ,mecuru tahliye etmek isterse mal sahibine 45 (kırkbeş) gün evvelinden yazılı olarak ihtarname gönderdiği takdirde ; mecuru tahliye edebilir. Mal sahibi veya kiralayan ise evin tahliyesini isterse 45 (kırkbeş) gün önceden yazılı olarak haber vermek zorundadır. Bu süre içerisinde ,emlak müşaviri veya kiralayan vasıtası ile gelecek yeni kiracı adaylarına mecuru göstermekten imtina edemez .
10. Kefilin kefaleti müteselsilen dairenin tahliyesine , akdin feshine kadar devam edecektir
11. Kontrata yazılı tebligat adresi kanuni olup bu adrese yapılacak tebligat geçerli sayılacaktır.
12. İş bu kontrattaki hususi ve umumi şartların yetersiz kaldığı takdirde T.C. kanunlarının konu ile ilgili maddeleri geçerlidir.
13. İhtilaf halinde Kadıköy Mahkeme ve İcra Daireleri yetkilidir.
14. iş bu kontrat 14 (ondört) özel maddeden ibaret olup ,ekleri ile bir bütün olup taraflarca okunup , imzalanmıştır.
çıkmak istersem 45 gün önceden kontratın üzerindeki adrese yazılı tebligat yapmam gerektiği yazıyor.
Merhabalar, dükkan sahibim benimle birlikte 3 dükkanı çıkartıp kendi oğluna 3 dükkanı birleştirip market yapmak için 3 dükkanı çıkartmak istiyor. Bir...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku