2004 yılndan kalma 4 ayrı bankaya borcum var.adresimi değiştirdiğim için beni bulamıyorlar.sigorta kayıtlarımdan çalıştığım yeri bulup beni yakalayabilirlermi ?
2004 yılndan kalma 4 ayrı bankaya borcum var.adresimi değiştirdiğim için beni bulamıyorlar.sigorta kayıtlarımdan çalıştığım yeri bulup beni yakalayabilirlermi ?
Evet, ama isterseniz buna "yakalama" demeyelim! Sorunuzun içerisinde cevabınıda vermişsiniz zaten. www.ssk.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaranız ile siz dahi sorgulama yapabiliyorken onlar neden yapmasın! Sigorta kayıtlarınızdan işyerinizi kolayca tespit ederler ve işyerinize icra kanalıyla bir müzekkere gönderirler. Bu müzekkerede işyerinizden hakkınızda bilgi talebinde de bulunurlar. Son ikametgah adresiniz, kimlik ve ücret bilgilerinizi talep ederler ki işyeri de bunları vermekle yükümlüdür. Ayrıca maaşınıza 1/4 oranında haciz de uygulanır. Yani kaçmak da bir yere kadar. Bu yöntemle ikamet ettiğiniz yeri bile tespit etmeleri mümkündür.
Evet, ama isterseniz buna "yakalama" demeyelim! Sorunuzun içerisinde cevabınıda vermişsiniz zaten. www.ssk.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaranız ile siz dahi sorgulama yapabiliyorken onlar neden yapmasın! Sigorta kayıtlarınızdan işyerinizi kolayca tespit ederler ve işyerinize icra kanalıyla bir müzekkere gönderirler. Bu müzekkerede işyerinizden hakkınızda bilgi talebinde de bulunurlar. Son ikametgah adresiniz, kimlik ve ücret bilgilerinizi talep ederler ki işyeri de bunları vermekle yükümlüdür. Ayrıca maaşınıza 1/4 oranında haciz de uygulanır. Yani kaçmak da bir yere kadar. Bu yöntemle ikamet ettiğiniz yeri bile tespit etmeleri mümkündür.
merhaba hukuksever size bir şey soracağım arkadaşımız sormuş gerçi ama bende onun gibi muzdaribim benimde 3 ayrı bankaya kredi kartı borcum var ve korkuyorum şehir dışına felan çıksm polis tutular mı beni grçi biraz ödedim ama tamamen ödeyemdim ana yardımcı olur musunuz saygılar
Daha önce sorduğunuz aynı soruya verilen bir cevapta eğer bir ödeme taahhüdünde bulundunuz ve bu taahhüdünüze uymadı iseniz böyle bir ihtimal var.yok sadece kredi kartı borcunuzu ödemediğiniz için yakalanmaktan bahsediyorsanız,polis sizi alıkoymaz,tutuklamaz.Polisin işi bankaların alacaklı olduğu kişileri takip edip yakalamak değil.
Daha önce sorduğunuz aynı soruya verilen bir cevapta eğer bir ödeme taahhüdünde bulundunuz ve bu taahhüdünüze uymadı iseniz böyle bir ihtimal var.yok sadece kredi kartı borcunuzu ödemediğiniz için yakalanmaktan bahsediyorsanız,polis sizi alıkoymaz,tutuklamaz.Polisin işi bankaların alacaklı olduğu kişileri takip edip yakalamak değil.
Erdoğan bey siz benim soruma mı cevap yazdınız ben bu sitede yeniyim mesaj atamıyorum henüz o yüzden alıntılara yazmak durumunda kalıyorum benim sadece kredi kartı borcum var ve şehir dışına çıkma engel olmaz değil mi yani polis bundan dolayı beni alıkoymaz onu anladım yazdıklarınızdan yani bir yere kayıt olsa polis arama kayıtlarından çıkmaz doğru mu anlıyorum çünkü hiç bir tebligat bana ulaşmadı adresimi bilmedikleri için toplamda 3000 ytl civarı olduğunu düşünüyorum ödediklerimi çıkınca ama bir karta son 6 aydır diğer ikisine 1 yuldan fazladır ödeme yapamadım ama yapıcam inş ve kurtulmak istiyorum iyiyce stres oldum yani yapana kadar beni polis yakalar mı diye endişe etmiştim ama sadece haciz gelir yazdıklarınızdan bunu anladım tşk ederim yanıtlarsanız çok sevinirim saygılarımla
eğer bir ödeme taahhüdünde bulundunuz ve bu taahhüdünüze uymadı iseniz böyle bir ihtimal var.
Erdoğan bey benim anlıyamadığım konu şu : Bir ödeme taahhüdünde bulunupta ödenmeyince Polis ne amaçla arıyor ? Bir disiplin suçumu işlenmiş oluyor ? Eğer işlenmiş oluyor ise cezası nedir ?
Kişi taahhüd yerine ben burayı ödeyecek durumda değilim şuan işsizim der ise her hangi bir hukuki yaptırım uygulanıyormu ? Cevaplar iseniz sevinirim. Saygılar.
Evet sizi bulabilirler. Kaçmak yerine konuşmak ve ödeme planı sunmak daha akılcı yoldur.
Benim de borcum var yardım edebilir misiniz? Ben üniversite öğrencisiyim ve bi bankaya kredi kartı borcum var. 3 aydan beri asgari tutarı da ödeyemiyorum. şubeden aradılar ve pazartesi ödeme yapmazsam haciz geleceğini söylediler.Acaba bu 400 YTL(Asgarisi 256 YTL)lik borcumu taksitlere böldürerek ödemeye devam edebilir miyim haciz gelmeden?
Eğer bankanız borcunuzu tebliğ edemediyse (Siz verdiğiniz adres/adreslerden ayrılıp bankaya adres değişikliği bildirmediyseniz)banka büyük ihtimalle hakkınızda suç duyurusunda bulunacak ve savcılık yakalatma çıkaracaktır.Polis GBT sine gireceksiniz ve Türkiye'nin neresinde olursanız olun Polis ilk kimlik sorgulamanızda sizi tutuklayacak ve ilgili savcılığa teslim edecek..GBT kayıtlarında aranan kişinin kaydını polis bilgisayara girdiği anda görürse o kişiyi teslim etmek zorunda...
Erdoğan bey siz benim soruma mı cevap yazdınız ben bu sitede yeniyim mesaj atamıyorum henüz o yüzden alıntılara yazmak durumunda kalıyorum benim sadece kredi kartı borcum var ve şehir dışına çıkma engel olmaz değil mi yani polis bundan dolayı beni alıkoymaz onu anladım yazdıklarınızdan yani bir yere kayıt olsa polis arama kayıtlarından çıkmaz doğru mu anlıyorum çünkü hiç bir tebligat bana ulaşmadı adresimi bilmedikleri için toplamda 3000 ytl civarı olduğunu düşünüyorum ödediklerimi çıkınca ama bir karta son 6 aydır diğer ikisine 1 yuldan fazladır ödeme yapamadım ama yapıcam inş ve kurtulmak istiyorum iyiyce stres oldum yani yapana kadar beni polis yakalar mı diye endişe etmiştim ama sadece haciz gelir yazdıklarınızdan bunu anladım tşk ederim yanıtlarsanız çok sevinirim saygılarımla
Siz zannedersem,tahütte falan bulunmamışınız,Polis kayıtlarında olmaz merak etmeyin istersen ülkeden bile cıka bilirsin.
Selam arkadaşlar, benim bir sorunum var; bir bankadan tüketici kredisi çektim ve bana kredi kartı gönderdiler ancak kredi kartı borcumu ödeyemedim ve...
Yazan: mehmetersoy78 Forum: Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Kripto Transferi Nedeniyle 7258...
18-06-2025, 09:12:38 in Ceza Hukuku