+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 14 ileti bulundu.

Konu: Ev sahibi ile ilgili anlaşmazlığımız

Ev sahibi ile ilgili anlaşmazlığımız Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    antalya
    İletiler
    37
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Ev sahibi ile ilgili anlaşmazlığımız

Merhabalar,
    Ben 1999 yılında oturmaya başladığımız evin sahibi ile sorun yaşamaya başladım.Sorunum ise ev sahibinin 2 evinin karşı karşıya olması ve bizim tuttuğumuz evi diğer kiracı emlakçı olarak kiralamasıyla başladı.Biz ev sahibinden kiraladık emlakçıyı yani diğer kiracıyı ev sahibi ben hallederim dedi.Sonra diğer kiracı biraz uyanık çıktı ve ev sahibini bize karşı kışkırtmaya başladı.İlk sene kontrat yaptık sorun yoktu.Sonraki sene ev sahibinin isteği üzerine bir artış yaptık yine bir sorun yoktu.3. sene baktık adam kontrat hazırlamış kafasına göre gelmiş.%30'LARDA ZAM KOYMUŞ RESMES.yoksada çıkın dedi.Biz zorlada olsa yeniden kontrat yaptık.Meğerse diğer kiracıyla yapmışlar.4.sene bize çıkın diye gelmeye başladı.Bizde 3. sene sonunda kontrat yapmadan oturmaya başladık.Bu döneme kadar da hiç yapmıyoruz.Bize her sene çıkın diyor.Bir kere o kadar ileri gitti ki oğlunu kapımıza dayandırdı, yiğeniyim diye başka bir adamıda kapıya dayandırdı.Biz kirayı her ayın en geç altısında bankaya yatırıyoruz hiç aksatmadan.Bize diyor sizden memnunum günü gününe yatırıyorsunuz deyip sonra da çıkın diyor.Bizim bu evde oturma nedenimiz ise mevkisi iyi, işimize, okullara yakın oluşuydu.Sorunu ise diğer kiracıyla biz oturduğumuz senelerde kira kontratını 5 senelik yapmış hiç zamsız ve bitmesine 1 sene old. sorun yaşamıyormuş ve onları dinliyormuş.Komşuyla sözleşme doldu onlarla da problem yaşadı.Onlar tekrar 5 sene hiç artırmadan oturmak istemiş bu yüzden kendine çok koymuş bizi de bu yüzden çıkarmak istiyormuş.Onlar 1 sene sonrada ev aldı çıktı zaten.Anlıyacağınız 1 sene uturtup kurulu düzenlerini bozmak çıkarmakmış.Yeni 3 kiracısı oldu şimdi onların dediğini yapıp bizim üzerimize gelmeye çalışıyor.Diğer 2 sinide anlaşmazlıtla çıkardı.3.yeni kiracıya panjur ve gün ısı taktırdı.Bizin de pencere altı duvar çatlamış yağmur sıza sıza bunu yaptır diyoruz, gün ısı onlara yaptırdın bize de yaptır diyoruz siz çıkın yaptırırım diyor.Şimdi biz 9 sene oldu oturalı yeni kiracı ile aynı kirayı ödüyoruz.Düşünün iyi niyetimizi aynı apt. başka bir daire 380ytl'ye gitti biz 420 veriyoruz.Bizim panjurlar yok ve gün ısısı yok.Bir de pahalı oturuyoruz.Şimdi çıkın başka bir yer tutun diyeceksiniz fakat düzen oturtmuşuz ve yakınlarımızda boş yer yok.Uzaklarda 500ytl'ye evler var bizde veremiyoruz, artı eşya nakliye ücretleri var ve bizde para yok.Sorum ise bizi dava etse bizi çıkarta bilir mi?Biz iyi niyetli olduğumuz açık.Günü gününe banka hesabına parası yatıyor.Hiç bir tadilat parası diye kesinti yapmıyoruz.3 sene dışında (KENDİ İSTEDİĞİ GİBİ ARTIRMA OLDU) faiş fiyat artırımı yapmıyoruz.Kanuna göre atırım oluyor.Komşular memnun tek ev sahibi değil.Şimdi dava açsa kazanırmıyız/kaybedermiyiz?Kaybetti diyelim masrafları o karşılar değil mi? Biz dediğim gibi burada mevkinin iyi olması, iş ve okula yakın olması, kurulu düzenden ve maddi güçlükten dolayı taşınamiyoruz (yeni evin peşinatı+depozitolar+nakliye ücreti+taşımacı adam ücreti bel büküyor).

Hukuki NET Güncel Haber

Ev sahibi ile ilgili anlaşmazlığımız konulu yargıtay kararı ara
    Ev sahibi ile ilgili anlaşmazlığımız konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    ankara
    İletiler
    1.107
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: ev sahibi ile ilgili anlaşmazlığımız

Alıntı emred07 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Merhabalar,
    Ben 1999 yılında oturmaya başladığımız evin sahibi ile sorun yaşamaya başladım.Sorunum ise ev sahibinin 2 evinin karşı karşıya olması ve bizim tuttuğumuz evi diğer kiracı emlakçı olarak kiralamasıyla başladı.Biz ev sahibinden kiraladık emlakçıyı yani diğer kiracıyı ev sahibi ben hallederim dedi.Sonra diğer kiracı biraz uyanık çıktı ve ev sahibini bize karşı kışkırtmaya başladı.İlk sene kontrat yaptık sorun yoktu.Sonraki sene ev sahibinin isteği üzerine bir artış yaptık yine bir sorun yoktu.3. sene baktık adam kontrat hazırlamış kafasına göre gelmiş.%30'LARDA ZAM KOYMUŞ RESMES.yoksada çıkın dedi.Biz zorlada olsa yeniden kontrat yaptık.Meğerse diğer kiracıyla yapmışlar.4.sene bize çıkın diye gelmeye başladı.Bizde 3. sene sonunda kontrat yapmadan oturmaya başladık.Bu döneme kadar da hiç yapmıyoruz.Bize her sene çıkın diyor.Bir kere o kadar ileri gitti ki oğlunu kapımıza dayandırdı, yiğeniyim diye başka bir adamıda kapıya dayandırdı.Biz kirayı her ayın en geç altısında bankaya yatırıyoruz hiç aksatmadan.Bize diyor sizden memnunum günü gününe yatırıyorsunuz deyip sonra da çıkın diyor.Bizim bu evde oturma nedenimiz ise mevkisi iyi, işimize, okullara yakın oluşuydu.Sorunu ise diğer kiracıyla biz oturduğumuz senelerde kira kontratını 5 senelik yapmış hiç zamsız ve bitmesine 1 sene old. sorun yaşamıyormuş ve onları dinliyormuş.Komşuyla sözleşme doldu onlarla da problem yaşadı.Onlar tekrar 5 sene hiç artırmadan oturmak istemiş bu yüzden kendine çok koymuş bizi de bu yüzden çıkarmak istiyormuş.Onlar 1 sene sonrada ev aldı çıktı zaten.Anlıyacağınız 1 sene uturtup kurulu düzenlerini bozmak çıkarmakmış.Yeni 3 kiracısı oldu şimdi onların dediğini yapıp bizim üzerimize gelmeye çalışıyor.Diğer 2 sinide anlaşmazlıtla çıkardı.3.yeni kiracıya panjur ve gün ısı taktırdı.Bizin de pencere altı duvar çatlamış yağmur sıza sıza bunu yaptır diyoruz, gün ısı onlara yaptırdın bize de yaptır diyoruz siz çıkın yaptırırım diyor.Şimdi biz 9 sene oldu oturalı yeni kiracı ile aynı kirayı ödüyoruz.Düşünün iyi niyetimizi aynı apt. başka bir daire 380ytl'ye gitti biz 420 veriyoruz.Bizim panjurlar yok ve gün ısısı yok.Bir de pahalı oturuyoruz.Şimdi çıkın başka bir yer tutun diyeceksiniz fakat düzen oturtmuşuz ve yakınlarımızda boş yer yok.Uzaklarda 500ytl'ye evler var bizde veremiyoruz, artı eşya nakliye ücretleri var ve bizde para yok.Sorum ise bizi dava etse bizi çıkarta bilir mi?Biz iyi niyetli olduğumuz açık.Günü gününe banka hesabına parası yatıyor.Hiç bir tadilat parası diye kesinti yapmıyoruz.3 sene dışında (KENDİ İSTEDİĞİ GİBİ ARTIRMA OLDU) faiş fiyat artırımı yapmıyoruz.Kanuna göre atırım oluyor.Komşular memnun tek ev sahibi değil.Şimdi dava açsa kazanırmıyız/kaybedermiyiz?Kaybetti diyelim masrafları o karşılar değil mi? Biz dediğim gibi burada mevkinin iyi olması, iş ve okula yakın olması, kurulu düzenden ve maddi güçlükten dolayı taşınamiyoruz (yeni evin peşinatı+depozitolar+nakliye ücreti+taşımacı adam ücreti bel büküyor).

Önceden yapmış olduğunuz kontrat, aynı şartlardadevam eder.Her yıl yeni kontrat tazelenmeye bilir,yapılan kontrat gecerli,ayrıca Tahliye Tahüt namesi yaptınızmı? eve giriş tariğiniz nasıl onu belirtmemişiniz? Tahliye tahüt nameniz yoksa,yapmak isterse yapmayın.

Kontrat bitim tarihinde ancak sizi elinde tahliye tahütnamesi yok ise,ihtiyacdan dava acmak suretiile cıkara bilir,buda cok zor gözüküyor,cünkü başka daireleri var ve bunları kiraya veriyor.bu şekil cıkarması cok zor.
    Birde Temerrütten diyecektim onuda bankaya günü gününe yatırıyormuşunuz,ondanda birşey tutturamaz,yanlız dekontlarınızı saklayın ve bankayada dekontlara hangi aylara ait olduğunu yazdırın.

dairede esaslı tadillattan ve tamirattan ev sahibiniz sorumlu,ondan izin almadan yazılı olarak,tadilata girişmeyin. eyer bu camlaın kasalarından su alıyor ev icersinde badanayı bozuyor ve rutubet yapıyorsa,ev sahibide bunu yaptırmaya yanaşmıyorsa ,dava acıp tespit yaptırdıktan sonra bu masrafı ev sahibinden tahsil ede bilirsiniz.
    gün ısı taktırıp sakın kiradan kesmeye kalkmayın.

Ayrıca ; oturduğunuz daire emsallerine nazaran kirası yüksekse,kira tespit davası acarak,kirayı düşürme şansınız var,bu hususa dikkat edin.

Nerede
    ankara
    İletiler
    1.107
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: ev sahibi ile ilgili anlaşmazlığımız

Alıntı esmerman rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Önceden yapmış olduğunuz kontrat, aynı şartlardadevam eder.Her yıl yeni kontrat tazelenmeye bilir,yapılan kontrat gecerli,ayrıca Tahliye Tahüt namesi yaptınızmı? eve giriş tariğiniz nasıl onu belirtmemişiniz? Tahliye tahüt nameniz yoksa,yapmak isterse yapmayın.

Kontrat bitim tarihinde ancak sizi elinde tahliye tahütnamesi yok ise,ihtiyacdan dava acmak suretiile cıkara bilir,buda cok zor gözüküyor,cünkü başka daireleri var ve bunları kiraya veriyor.bu şekil cıkarması cok zor.
    Birde Temerrütten diyecektim onuda bankaya günü gününe yatırıyormuşunuz,ondanda birşey tutturamaz,yanlız dekontlarınızı saklayın ve bankayada dekontlara hangi aylara ait olduğunu yazdırın.

dairede esaslı tadillattan ve tamirattan ev sahibiniz sorumlu,ondan izin almadan yazılı olarak,tadilata girişmeyin. eyer bu camlaın kasalarından su alıyor ev icersinde badanayı bozuyor ve rutubet yapıyorsa,ev sahibide bunu yaptırmaya yanaşmıyorsa ,dava acıp tespit yaptırdıktan sonra bu masrafı ev sahibinden tahsil ede bilirsiniz.
    gün ısı taktırıp sakın kiradan kesmeye kalkmayın.

Ayrıca ; oturduğunuz daire emsallerine nazaran kirası yüksekse,kira tespit davası acarak,kirayı düşürme şansınız var,bu hususa dikkat edin.
    Şuandan itibaren ev sahibinizin sözlü anlaşmalarına sakın güvenmeyin,işi yazılı sözleşmeye dökün.gün ısı taktırın kiradan kesin der,yapın yazılı sözleşmeyi. cünkü sizi temerrüte düşürmek ister.

Eyer banka hesabını kapar kirayı almak istemesse,adresine posta ile gönderin,bosta evraklarını kaybetmeyin yine almassa,hukuk mahkemesinden tespit mahaliisteyin,yani mahkeme kirayı yatıracahınız yer gösterecek.
    Kapınıza kirayı elden almak icin gelirlerse sakın vermeyin bankaya yatırıldı deyin,elden verirsiniz imzada almassınız sonra ,bida ödersiniz ve temerrüte düşürmek ister.

Nerede
    antalya
    İletiler
    37
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Ev sahibi ile ilgili anlaşmazlığımız

Beni bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.Ev sahibi bugün geldi 2 yıllık kontrat yapın oturum diyor cazip duruma getirmeye çalışıyor.Sonra da anlaşırsak oturursunuz diyor.Kontratı yapmamak en mantıklısı heralde.Bunu heralde biliyor.Bize tadilat yaptıracağım eve adam getiririm sokarım sizi öyle çıkarırım diyor.Biz adam getirse içeri almayalım değilmi?Bizi tadilat yaptıracam deyip dava açıp çıkarabilme ihtimali var mı?
    Tahütnamede yapılmadı.

Nerede
    ankara
    İletiler
    1.107
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

[QUOTE=emred07;203475]Beni bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.Ev sahibi bugün geldi 2 yıllık kontrat yapın oturum diyor cazip duruma getirmeye çalışıyor.Sonra da anlaşırsak oturursunuz diyor.Kontratı yapmamak en mantıklısı heralde.Bunu heralde biliyor.Bize tadilat yaptıracağım eve adam getiririm sokarım sizi öyle çıkarırım diyor.Biz adam getirse içeri almayalım değilmi?Bizi tadilat yaptıracam deyip dava açıp çıkarabilme ihtimali var mı?
    Tahütnamede yapılmadı.[/QUOTE

1-Kontrat,ve buna bağlı Tahliye Tahüt namesi yapmayın.
    2-Ancak evin yeniden inşa veya imar maksadı ile esaslı bir surette tamir,tevsi ve tadilat icin ve ameliye esnasında içnde ikamet çalışmanın mümkün olmadığı fennen anlaşıldığı taktirde; ev sahibi kira sözleş mesenin bitiminde tahliye davası aca bilir. Öyle evin icine işci sokarım tamir yaparım,tatilat yaparım sizi cıkartırım kelimeleri bülöften öte birşey değildir, böyle bir esaslı tadilat yapa bilmesi icin fennen izin alması lazım öyle lafla olmuyor bu iş,önce yapacağını ispat edecek mahkemede.
    3-Evin durumu anlatımlarınıza göre icersinde oturulacak durumda,nerden yapıyormuş etraflı tadilatı. Ayrıca velevki böyle bir şey olsada,o tadilatı bitirdikten sonra, yine eli mahkum bu tadilattan dolayı,öncelikle kiraya verecekse size verecek, eyer bu öncelik hakkını bertaraf etmesse,bu evi 3 yıl kıraya veremez,size gelin oturun öncelik sizin diye tebliğ gönderirse,sizde 1 ay icersinde buraya girmesseniz bu hakkınız ölür.
    Yani kısacası siz icerdeyken tadilata tamirata kalkamaz gelenide iceri sokmayın,yanlız akan kokan basit yerleride,ana yapıya zarar vermemesi icin ufak caplı tamirat ola bilir. mesela camın kasasından su alıp iceri akması gibi şeyde tamir ettirilir,buna izin verin. Yoksa tabanları değiştirecem,yok duvarları karton biyer yaptıracam derse,buna izin vermiye bilirsiniz.

Şimdi ev sahibiniz sizi dünden cıkaracakta,lehinde olan birşey yok.
    Konu esmerman tarafından (07-08-2008 Saat 10:59:23 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    antalya
    İletiler
    37
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Çok teşekkür ederim.Bütün gerekli bilgileri edindim sayenizde.Bütün haklarımı öğrendim.

Nerede
    ankara
    İletiler
    1.107
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

[QUOTE=emred07;203492]Çok teşekkür ederim.Bütün gerekli bilgileri edindim sayenizde.Bütün haklarımı öğrendim.[/QUOT

Ayrıca kanuni raic neyse devletin belirlediği ondan artışınızı yapın hesabına yatırın. onun dediği fiyatıda kabul etmeyin,kiratyı almassa yaz buraya onunda yolunu gösterelim.

Nerede
    antalya
    İletiler
    37
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

[QUOTE=esmerman;203497]
    Çok teşekkür ederim.Bütün gerekli bilgileri edindim sayenizde.Bütün haklarımı öğrendim.[/QUOT

Ayrıca kanuni raic neyse devletin belirlediği ondan artışınızı yapın hesabına yatırın. onun dediği fiyatıda kabul etmeyin,kiratyı almassa yaz buraya onunda yolunu gösterelim.
    Kirayı almamak gibi bir oyun yapmaya kalkarsa sizin dediğiniz aklımın bir köşesinde olacak ve size danışırım.Benim aklıma bir şey daha takıldı.Ev sahibi bilir kişi getirdi diyelim tadilatın gerekip gerekmemesi konusunda.Ben bu adamın görevli kişi olup olmadığını nasıl anlarım.Çünkü kapımıza yiğeniyim diye adamlar yollamıştı.Bu adam nerden, ne ünvanla gelir?Fen işlerinden felanmı?

Esmerman bana 2 gün önce mesaj atmışsınız.Forum kuralı gereği yanıtlayamıyorum.Onun için burada yazayım dedim.İsmimdeki 07 antalyayı temsilen koydum.Antalyada oturuyorum.
    Konu emred07 tarafından (08-08-2008 Saat 14:25:45 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    ankara
    İletiler
    1.107
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

[QUOTE=emred07;203636]
    Alıntı esmerman rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster

Kirayı almamak gibi bir oyun yapmaya kalkarsa sizin dediğiniz aklımın bir köşesinde olacak ve size danışırım.Benim aklıma bir şey daha takıldı.Ev sahibi bilir kişi getirdi diyelim tadilatın gerekip gerekmemesi konusunda.Ben bu adamın görevli kişi olup olmadığını nasıl anlarım.Çünkü kapımıza yiğeniyim diye adamlar yollamıştı.Bu adam nerden, ne ünvanla gelir?Fen işlerinden felanmı?

Esmerman bana 2 gün önce mesaj atmışsınız.Forum kuralı gereği yanıtlayamıyorum.Onun için burada yazayım dedim.İsmimdeki 07 antalyayı temsilen koydum.Antalyada oturuyorum.
    Gelen kişinin bilirkişi diye kimliği olmaz,Ev sahibi öyle elinle tuttuğu kişiyi bilirkişi diye getiremez.ve böylebirşeydede evinize kimseyi almaya bilirsiniz,yanlız yazılarımda belirtiğim gibi akan,kokan yer olur onu göstermek ufak tamirleri yapmak icin göstermek üzere ustada getire bilir.bunuda ayırt ede bilirsiniz sanırım.hergünde birini evinize usta diye getirmeside abes olur tabi.
    Tabiki etraflıca tadilata girişmesi durumunda fen işlerinden,izin alması gerekir.

Nerede
    ankara
    İletiler
    1.107
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

[QUOTE=esmerman;203889]

Gelen kişinin bilirkişi diye kimliği olmaz,Ev sahibi öyle elinle tuttuğu kişiyi bilirkişi diye getiremez.ve böylebirşeydede evinize kimseyi almaya bilirsiniz,yanlız yazılarımda belirtiğim gibi akan,kokan yer olur onu göstermek ufak tamirleri yapmak icin göstermek üzere ustada getire bilir.bunuda ayırt ede bilirsiniz sanırım.hergünde birini evinize usta diye getirmeside abes olur tabi.
    Tabiki etraflıca tadilata girişmesi durumunda fen işlerinden,izin alması gerekir.
    Antalyada moda galba,hep evsahipleri nedense tadilatla tamirata girişiyor,kiracı cıkarmak icin.)))

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar: