öncelikle şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum cevaplayan arkadaşlara.

15/07/2006 tarihinde 800 ytl maaşla işe alındım, 1 yıl sonra 1000 ytl oldu ve aralıksız (yıllık izin, hastalık izni vb.) kullanmadan 30/05/2008 tarihinde işime son verildi.

08/01/2006 tarihinde sigortam asgari ücretten başlatılmış, 11 ay sonra giriş çıkış yapılmış, sonra tekrar tekrar aynı işlem yapılmış (4-5 defa, arada başka firma yok tabi) toplam 209 gün kesinti yapılarak 02/02/2008 tarihinde çıkış verilmiş.

1- ben de sigortam yatırılmadığı süreye ait resmi evraklar (tarafımca imzalı ve firma tarafından kaşeli ve üçüncü şahız kaşeli) buldum. sigortasız çalıştırıldığıma kanıt olur mu?

2-2007 yılı sonunda birikmiş alacağım 1600 ytl idi. mayıs ayı sonunda (işten çıkarılış tarihi) 2500 ytl oldu ve ben buna karşılık herhangi bir belge almadım ama, kendimin aylık olarak tuttuğum yıllık içerden aldığım ücretleri gösteren bir belgem var.
bunu kanıt olarak kullanabilirmiyim.?
bu arada çalıştığım süre içerisinde maaş bordrosu ve buna benzer maaş alırken bir belge imzalamadım.

3- ocak 2007 de firma sahipleri 5-7 çalışan olan bizlerden başka bir firmaya verilmek üzere 5000 ytl lik senetler verip veremeyeceğimizi hatta vermeyenin işine son verileceğini bildirdi. senetlerin sorumluluğu işverene ait olacaktı. işverenin evinde kiracıyım bu arada. işten ayrılınca senedi almak istediğimi belirttim kendisi de senedi yırtıp attığını belirtti. daha sonra alacağımı alamayınca, avukata başvurdum. Kendisine içerden alacağımı vermesi ve diğer tazminat, ihbar vs. gibi alacaklarımı vermesi için avukat aracılığıyla noterden ihtarname çektim. İşveren de çektiğim ihtarnamenin fotokopisi ve senedin fotokopisi ( senette, ödeme ve düzenlenme tarihleri yok, el yazısı benim. adres yok, tc kimlik no yok, 5000 ytl) ile ve sonrabir yakınımı çağırarak tehdit etmiş, davayı açmasın icraya veririm diye? Boş olan Senedin fotokopisini kanıt olarak kullanabilir miyim? Senedin hatır senedi olduğunu arkadaşlarım şahitlik yapacaklarını söylediler. nasıl yapabilirim.

4- ihtarname bedeli 25000 ytl civarında hesaplandı avukatım tarafından. bu senet için ve tehdit için herhangi bir ihtarname daha çeksem faydalı olurmu? icrayı durdurma şansım varmı?

5- sabah 8.00 akşam 20.00 çalışıyordum bu nedenle miktar yüksek çıktı.
mahkeme bu konuda nasıl bir yol izler.
Benimle aynı zamanlarda çalışan mühendis arkadaşım her zaman şahitlik yapacağını belirtti. bir şahit yeter mi?

6-eksik sigorta primlerim gerçek maaşım üzerinden geriye dönük yatırılırmı?

daha doğrusu davayı kazanabilirmiyim? ve dava ne kadar sürer

şimdiden cevaplayacak arkadaşlara çok teşekkürler...