Bu durumda en uygun boşanma davasını nasıl açabilirim?
01.09.2007 tarihinde evlenmiş bulunmaktayım ve çocuğum yoktur.Evlendiğim günden buyana bir gün dahi olsa evimde aile tartışmaları sona ermedi. Aile tartışmalarının en büyük problemi eşimin ailesinin ( Annesi,Babası,Ablaları,Enişteleri vb..) evimizdeki her şeye ( nereye gidip nereye gitmeyeceğimiz , evimize giren paranın hesabı vb.. ) konulara karışmaları. En basitinden bir örnek verecek olursam her türlü aktivitelerde eşimin de bulunmasını istemeleri,her zaman evlerine çağırmaları vb.. gibi meseleler. En son eşimin babası yani kayınbabam tarafından aileme ve bana karşı çok aşağılayıcı sözler , cümleler kullandığından dolayı tartışma yaşadım ve tartışma anında herhangi bir güvenliğim olmadığından ( tek başıma olduğumdan ) dolayı bırakıp evime gelmek zorunda kaldım. Ben kendim orda tek başımaydım ve eşimin ailesi ise eşim dahil 4 kişilerdi ( Annesi , Babası , Oğlan Kardeşi ve eşim ) Eşimin babası eşime boşanmasını ve ailesine yeniden dönmesini bizzat söylemiş ve eşim de bunu kabul etmemiş. Bu konuda elimde herhangi bir yazılı , sözlü delil bulunmamaktadır. Bu konuyu da eşim bizzat bana söylemiş bulunmaktadır. Tartışmanın olduğu gün eşimin babası beni bizzat evinden kovdu ve eşimde benden yana olmadığından dolayı birkaç gün orda kaldı ve ileri tarihte benimle irtibata geçerek kendisini gelip babasının evinden almamı istedi ve akrabalarımdan 2 kişiyle giderek eşimi alıp evimize getirdim. Babasının kovduğu an eşime bizzat kendi ağzımla düzgün bir şekilde benimle bu hayatı devam ettirmek isteyip istemediğini sordum ve ettirmeyecek olsam en başında etmezdim cevabını aldım. Bu soruyu eşime sormamdaki diğer bir amaç ise daha önceden eşimin babamın evine gidecem işte ama ah keşke babam bana bir kerede olsa bırak çık gel buraya demesini beklemem cümlesini çok kez kullanmış olmasıdır. Bu cümleye istinaden bende eşim e ailesinin yanında bu soruyu sormuş bulunmaktayım. Benim mantığım gereğince ve yasalar gereğince eşimin ailesinin her türlü meseleye karışmaları , aileme aşağılayıcı,küfür içeren kelimeler ve cümleler kullanmaları yanlıştır. Eşim ailesinin demiş olduğu hiçbir şeye hayır diyemediğinden dolayı ailesinden tarafına herhangi bir istek geldiğinde ve tarafımca da olumsuz olarak karşılandığında benimle sözlü, argo kelimeler içeren tartışmalar yapmaktadır. Daha önceki tartışmalarımızda elimde telefon ile kaydetmiş olduğum ses kayıtları mevcuttur. 01.09.2007 tarihinden buyana evli olan erkek olarak bu konuların devam etmesi durumunda bu evliliğin fazla sürmeyeceği kanaatindeyim. Eşim ise tarafımca boşanma davası açılmasını beklemektedir. Kendisine ben seni istiyorum ama senin ailen ve sen beni istemiyorsunuz benden önce bu durumda asıl davayı açacak olan sizlersiniz diye eşim bizzat bunu söylediğimde neden ben açıyormuşum sen aç cevabını aldım. Açmam durumundaysa hiçbir nafaka vb.. istek de bulunmayacağım korkma cevabını aldım. Bu durumda eşimin bu cümleyi sürekli kullanmasının sebebini anlamış değilim. Sürekli olarak daha önceki hayatından daha çok memnun olduğunu,benden bıktığını,evlendiğine çok pişman olduğunu bana söylemekte ve asıl evinin babasının evi olduğu ve oraya gitmek istediğini sürekli söylemekte. Her insan özgürdür ve evliliği 1 ömür boyu sürdürmek durumunda değildir.
Ben evin erkeği olarak bu durumda boşanma davasını ne şekilde açabilirim? Eşim en başta benim açmamı beklemekte.Ailesiyle beni istemediğini ve boşanmak istediğini son kez görüştükden sonra kendisininde gidip dilekçesini vereceğini söylemektedir.Benim mantığım gereğince kendi kararını verdikten sonra ailesinin kararı hiç önemli olmayan bir konu gözüküyor.Bu durumda erkek olarak davayı ben açarsam haksız taraf benmi olurum?Ve de ne şekilde bir dava açmam gereklidir?
Re: bu durumda en uygun nasıl boşanma davası açabilirim?
incsoft rumuzlu üyeden alıntı
01.09.2007 tarihinde evlenmiş bulunmaktayım ve çocuğum yoktur.Evlendiğim günden buyana bir gün dahi olsa evimde aile tartışmaları sona ermedi. Aile tartışmalarının en büyük problemi eşimin ailesinin ( Annesi,Babası,Ablaları,Enişteleri vb..) evimizdeki her şeye ( nereye gidip nereye gitmeyeceğimiz , evimize giren paranın hesabı vb.. ) konulara karışmaları. En basitinden bir örnek verecek olursam her türlü aktivitelerde eşimin de bulunmasını istemeleri,her zaman evlerine çağırmaları vb.. gibi meseleler. En son eşimin babası yani kayınbabam tarafından aileme ve bana karşı çok aşağılayıcı sözler , cümleler kullandığından dolayı tartışma yaşadım ve tartışma anında herhangi bir güvenliğim olmadığından ( tek başıma olduğumdan ) dolayı bırakıp evime gelmek zorunda kaldım. Ben kendim orda tek başımaydım ve eşimin ailesi ise eşim dahil 4 kişilerdi ( Annesi , Babası , Oğlan Kardeşi ve eşim ) Eşimin babası eşime boşanmasını ve ailesine yeniden dönmesini bizzat söylemiş ve eşim de bunu kabul etmemiş. Bu konuda elimde herhangi bir yazılı , sözlü delil bulunmamaktadır. Bu konuyu da eşim bizzat bana söylemiş bulunmaktadır. Tartışmanın olduğu gün eşimin babası beni bizzat evinden kovdu ve eşimde benden yana olmadığından dolayı birkaç gün orda kaldı ve ileri tarihte benimle irtibata geçerek kendisini gelip babasının evinden almamı istedi ve akrabalarımdan 2 kişiyle giderek eşimi alıp evimize getirdim. Babasının kovduğu an eşime bizzat kendi ağzımla düzgün bir şekilde benimle bu hayatı devam ettirmek isteyip istemediğini sordum ve ettirmeyecek olsam en başında etmezdim cevabını aldım. Bu soruyu eşime sormamdaki diğer bir amaç ise daha önceden eşimin babamın evine gidecem işte ama ah keşke babam bana bir kerede olsa bırak çık gel buraya demesini beklemem cümlesini çok kez kullanmış olmasıdır. Bu cümleye istinaden bende eşim e ailesinin yanında bu soruyu sormuş bulunmaktayım. Benim mantığım gereğince ve yasalar gereğince eşimin ailesinin her türlü meseleye karışmaları , aileme aşağılayıcı,küfür içeren kelimeler ve cümleler kullanmaları yanlıştır. Eşim ailesinin demiş olduğu hiçbir şeye hayır diyemediğinden dolayı ailesinden tarafına herhangi bir istek geldiğinde ve tarafımca da olumsuz olarak karşılandığında benimle sözlü, argo kelimeler içeren tartışmalar yapmaktadır. Daha önceki tartışmalarımızda elimde telefon ile kaydetmiş olduğum ses kayıtları mevcuttur. 01.09.2007 tarihinden buyana evli olan erkek olarak bu konuların devam etmesi durumunda bu evliliğin fazla sürmeyeceği kanaatindeyim. Eşim ise tarafımca boşanma davası açılmasını beklemektedir. Kendisine ben seni istiyorum ama senin ailen ve sen beni istemiyorsunuz benden önce bu durumda asıl davayı açacak olan sizlersiniz diye eşim bizzat bunu söylediğimde neden ben açıyormuşum sen aç cevabını aldım. Açmam durumundaysa hiçbir nafaka vb.. istek de bulunmayacağım korkma cevabını aldım. Bu durumda eşimin bu cümleyi sürekli kullanmasının sebebini anlamış değilim. Sürekli olarak daha önceki hayatından daha çok memnun olduğunu,benden bıktığını,evlendiğine çok pişman olduğunu bana söylemekte ve asıl evinin babasının evi olduğu ve oraya gitmek istediğini sürekli söylemekte. Her insan özgürdür ve evliliği 1 ömür boyu sürdürmek durumunda değildir.
Ben evin erkeği olarak bu durumda boşanma davasını ne şekilde açabilirim? Eşim en başta benim açmamı beklemekte.Ailesiyle beni istemediğini ve boşanmak istediğini son kez görüştükden sonra kendisininde gidip dilekçesini vereceğini söylemektedir.Benim mantığım gereğince kendi kararını verdikten sonra ailesinin kararı hiç önemli olmayan bir konu gözüküyor.Bu durumda erkek olarak davayı ben açarsam haksız taraf benmi olurum?Ve de ne şekilde bir dava açmam gereklidir?
Madem karşılıklı bir birinizden talep yok,birlikte anlaşmalı boşanma davası aca bilirsiniz tek celsede biter,yanlız 01.09.2008 tarihinde bir yılınız doluyor. bundan önce anlaşmalı boşanma hakkınız bir yılınızı doldurmadığı nız icin bu mümkün değil.
ayrıca şiddetli gecimsizlik nedeni ile,dava aca bilirsiniz tanıklar hazır olur karşılıklı uzamadan biter,yanlız şu aşamada aranızda,tekrardan konu alevlene bileceği düşüncesiile bu uzar gibime geliyor.
Re: Bu durumda en uygun boşanma davasını nasıl açabilirim?
Boşanma davası açan taraf karşı tarafın boşanmaya neden olacak kusurunu tanık ifadeleri ve diğer kanıtlarla ispatlamalıdır. Bunun istisnası anlaşmalı boşanmadır. Anlaşmalı boşanma başvurusu evlilik 1 yılı doldurduktan sonra yapılabilir.
Şu anda zaten adli tatil. 8 eylülden önce hiçbir boşanma davası görülmez.
8 eylül günü veya daha sonra bir nafaka, tazminat, mal paylaşımı vs. gibi konularda anlaştığınızı belirten bir protokolle başvurursanız tek celsede biter.
Aksi takdirde her iki taraf için de yıpratıcı bir süreç başlar ve karşı tarafın boşanmaya neden olacak kusuru ispatlanamazsa dava reddedilir.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku