Merhaba,

2001 senesinde eşimin açtığı boşanma davası sonucunda boşandık. Boşanma sonucunda mahkeme 90 ytl nafakaya hükmetti. o dönemde işim olmadığından nafaka ödeyemedim ve 2002 kasım ayında askere gittim. 15 ay askerlik yaptim. askerlik yaparken birliğime yazı gelmiş ve askerliğimim bittiği gün nafaka şerhini ihlal suçundan 10 gün hapis yattım. memleketime geldiğimde karsi tarafın avukatı ile görüştüm. 2000 ytl tazminat ve nafakayı ödeyeceğimi ama taksitlendirmesini istedim. avukat taksitlendirmeyi yapti ve nafa ile beraber tazminat için aylik 400 ytl ödemeye basladim. sonra nafaka artirimi için dava actilar. 90 ytl den 135 e çıktı. onlarıda avukata ödemeye basladım. bazen zamanında bazen 2 yada 3 ay toplu şekilde ödemelerimi yapiyordum. bu arada evlendim. geçen pazartesi evime apar topar icra memuru ve avukat gelmişler. yeni eşim telefon etti ben avukatla görüştüm. 2002 - 2004 arası nafaka borcun var. eski eşin ihtiyati haciz kararı aldirmis. sabah aldım dosyanın vekaletini illaki malları kaldirin diye talimat verdi dedi. bende avukat bey ben bir iki gün içinde bulur öderim yapmayin yeni bir yuva kurdum ve haberim yoktu dedim. ama dinlemediler. bu arada yeni eşim sinir krizi geçirdi. bu olay neticesinde avukat paranın yarisini bugün yarisini yarin getir yedemin olarak birakacaz mallari dedi. eşim imzalamis. ben avukata ertesi gün parasinin 3000 ytl sini ödedim ve geri kalanı için iki ayda kapat diye sözleştik. şimdi benim sormak istediğim konu şu.. ben bu haciz işlemine konu olan dönemin 15 ayında askerdeydim. bu ayların tutarları ve faizleri tutarın büyük bi kısmını teşkil ediyor. bu konuda dava acabilirmiyim. izlemem gereken yol nedir. Teşekkürler