Öncelikle burada,hiçbir karşılık beklemeden, değerli zamanlarını bizlere harcayan hukukçularımıza teşekkür ediyorum.
Ayıplı hizmet sebebiyle(bu konuda iletilerim oldu)T.Mh.de davam devam ediyor.Bilirkişi aşamasına yakında geleceğiz umarım.Davayı Fiat bayii olan Birmot
aleyhine açtım.Onlardan ikinci el araç aldım,kendilerine boya koruma yaptırttım.Bu boya koruma sonrasında aracımın boyası zarar gördü.Ben de ayıplı hizmetten yola çıkarak dava açtım ve aracın geri iadesini talep ettim.
Burda dava konusu, ayıplı hizmet ve boya korumanın verdiği zarardır.ancak ben mahkemede farklı bir hususu daha dile getirmek istiyorum.
Araç bana hiçbir arızası yok denerek bizzat kendi servislerinin içinden teslim edildi.Dava durumu da ortaya çıkınca ben aracın bakımlarını başka bir fiat servisinde yaptırmaya başladım.Burda aracın yaklaşık 3000 tl'ye varan bakım ve arıza giderleri ortaya çıktı.Bunların gücüm oranında 1000 tl'lik kısmını hallettim.Öğrenmek istediğim şu;
1- Mahkemede bu arızalarıda söyleyip hak talep edebilirmiyim?Mahkemede bu benim lehime bir durum oluşturur mu?Yoksa,''Sen boya koruma sebebiyle dava açtın,Arızaları öne süremezsin mi'' denir?
2- Ben davada boya koruma işlemini suçladım çünkü bu işlem için aracımı servise bırakmıştım.Bunun dışında servisin içinde aracımın başına ne geldiğini bilmiyorum.Bilirkişi aracı inceleyip,bu araçta boya koruma işleminin bir etkisi yok derse ne olacak?Aracım servise bıraktığım gibi değil.Şahitim var,kendi boya uzmanları arabayı inceledi ve benim şikayetçi olduğum unsurları raporunda belirtti,var dedi ama sebebini açıklayamadı.Bu rapor mahkeme dosyasında mevcut.
3- Son olarak,mahkeme benim aleyhime sonuçlanırsa dava masrafları bana mı kalır?(mahkeme giderleri,davalının avukat masrafları vb.)