Ev Sahibim kendi oturacaksa beni hemen çıkartabilir mi?
Merhaba,
2 yıldır kiracıyım geçen mayıs ayında sözleşmemiz otomatikman uzadı zaten ev sahibiylede görüstük bize tamam oturabilirsiniz benim için sorun yok dedi 600 ytl olan kiramız 660ytl çıkarttık ve oturmaya devam ettik.
Fakat bugün ev sahibim beni arayarak istanbula tahini çıktığını evinde oturmak istediğini ve benim de en geç 15 gün 1 ay içinde evi boşaltmamı istedi. Ben 1 sene daha evde oturacağımı sözleşmemin uzadığını varsayarak harcamalar yaptım banka kredi borçlarım var yani taşınma masraflarını karşılayamayacağımı söyledim , eğer bu masrafları karşılarsınız sizide zor durumda bırakmadan çıkarım dedim ama başka türlü durumum yok dedim ve gerçekten de taşınma masraflarıyını karsılayamayacak durumdayım ve evden çıkmak istemiyorum istesemde gücüm yok.
Bu durumda ev sahini bana evden çık diye dava açarsa ben mayıs ayında yani kontratımın sonunda mı evden çıkmak zorundayım yoksa dava açıp beni hemen evden çıkartabilirmi? Mahkeme bana ne kadar zaman tanır yani 3 ay otur 6 ay otur gibi bir şey diyebilirmi? Ev sahibi davayı kazanırsa tahliye için bana verilecek yasal süre ne kadardır?
Re: Ev Sahibim kendi oturacaksa beni hemen çıkartabilirmi?
denizayca rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
2 yıldır kiracıyım geçen mayıs ayında sözleşmemiz otomatikman uzadı zaten ev sahibiylede görüstük bize tamam oturabilirsiniz benim için sorun yok dedi 600 ytl olan kiramız 660ytl çıkarttık ve oturmaya devam ettik.
Fakat bugün ev sahibim beni arayarak istanbula tahini çıktığını evinde oturmak istediğini ve benim de en geç 15 gün 1 ay içinde evi boşaltmamı istedi. Ben 1 sene daha evde oturacağımı sözleşmemin uzadığını varsayarak harcamalar yaptım banka kredi borçlarım var yani taşınma masraflarını karşılayamayacağımı söyledim , eğer bu masrafları karşılarsınız sizide zor durumda bırakmadan çıkarım dedim ama başka türlü durumum yok dedim ve gerçekten de taşınma masraflarıyını karsılayamayacak durumdayım ve evden çıkmak istemiyorum istesemde gücüm yok.
Bu durumda ev sahini bana evden çık diye dava açarsa ben mayıs ayında yani kontratımın sonunda mı evden çıkmak zorundayım yoksa dava açıp beni hemen evden çıkartabilirmi? Mahkeme bana ne kadar zaman tanır yani 3 ay otur 6 ay otur gibi bir şey diyebilirmi? Ev sahibi davayı kazanırsa tahliye için bana verilecek yasal süre ne kadardır?
Cevaplarınız için teşekkürler.
size dava acıp hemen evden cıkaramaz, ihtiyactan dava acsa bile tayin emirlerini tayin yazısını mahkemeye delil olarak sunmak zorunda,tayinim cıktı evden cık ben geliyorum gibi birşey yok.
velevki iğtiyacıda olsa konturat bitiminde size iğtar cekerek,konturatı yenilemiyeceğini eve iğtiyacı olduğunu belirtir acar iğtiyactan davayı belgelerle ispat eder,buda istanbul gibi yerde tahminimce 2 yılı bulur.
eyer evsahibinin elinde ,gecerli bir tahliye tahüt namesi varsa ,süre bitiminde icra yolu ile kısa bir zamanda oda konturatınızın bitiminde,zize tahliye ister.
Sizi evden çıkmanız gerektiğine dair 1 ay önceden Noter kanalı ile ihtar çektirmesi gerekir.
Eğer eve kendisi girecekse evden çıkmanız gerekir. Evi boşalttıktan sonra başkasına kiraya verirse ve bunu kanıtlarsanız (muhtar, adrese dayalı kayıt sistemi -nüfustan) belgelerseniz ev sahibine karşı tazminat davası açma hakkınız doğar. Ama kendisi girerse bu gerçektir ve bişey yapamazsınız.
Eğer başkasına kiralarsa ve sizde evininizi taşıma firmasına taşıtırsanız veya nakliyeciye mutlaka faturanızı alın ki ileride mahkemeye başvurursanız yaptığınız masrafları karşılatmak için belgelenmiş bir hakkınız doğar. Bunuda ev sahibi karşılamak zorundadır, çünkü, size yalan beyanla ihtar çekmiş ve beyanını gerçekleştirmemiştir. Yani sizi dolandırmıştır.
Bu yukarıda anlatılanlar sözleşme devam ederken geçerli.
Eğer kira sözleşmesinin sonuna kadar beklerseniz de sözleşmenin bitimine 1 ay kala size yine noterden ihtar çekip, "sözleşmemiz .... tarihinde bitecektir, sözleşme sonunda evi boşaltmanız ..." diyebilir. Bu durumda evi sözleşmenin bitiminde boşaltmanız gerekir.
zulkufhacettepe rumuzlu üyeden alıntı
Sizi evden çıkmanız gerektiğine dair 1 ay önceden Noter kanalı ile ihtar çektirmesi gerekir.
Eğer eve kendisi girecekse evden çıkmanız gerekir. Evi boşalttıktan sonra başkasına kiraya verirse ve bunu kanıtlarsanız (muhtar, adrese dayalı kayıt sistemi -nüfustan) belgelerseniz ev sahibine karşı tazminat davası açma hakkınız doğar. Ama kendisi girerse bu gerçektir ve bişey yapamazsınız.
Eğer başkasına kiralarsa ve sizde evininizi taşıma firmasına taşıtırsanız veya nakliyeciye mutlaka faturanızı alın ki ileride mahkemeye başvurursanız yaptığınız masrafları karşılatmak için belgelenmiş bir hakkınız doğar. Bunuda ev sahibi karşılamak zorundadır, çünkü, size yalan beyanla ihtar çekmiş ve beyanını gerçekleştirmemiştir. Yani sizi dolandırmıştır.
Bu yukarıda anlatılanlar sözleşme devam ederken geçerli.
Eğer kira sözleşmesinin sonuna kadar beklerseniz de sözleşmenin bitimine 1 ay kala size yine noterden ihtar çekip, "sözleşmemiz .... tarihinde bitecektir, sözleşme sonunda evi boşaltmanız ..." diyebilir. Bu durumda evi sözleşmenin bitiminde boşaltmanız gerekir.
Şimdi sizin söylediğinize göre benim sözleşmem mayısda bitiyor olsa bile kendi oturacaksa bana dava açıp çıkartabilir diyorsunuz.
Ben bunu bir avukata sordum anca sözleşme sonunda çıkartabileceğini söyledi. Eğer dava açarsa gerçekten ihtiyacı olduğunu ispatlamak zorunda dedi yani mahkemeye verirse bu mahkemede zaten en az 6 ay sürer dedi.
Eğer ev sahibi benimle sözleşmesini 1 sene uzatıp 2 ay sonra ben gelicem çık dediğinde ben çıkmak zorundaysam bu tamamen haksızlıktır. Çünkü ben 1 sene daha bu evdeyim diye harcama yapmış ve taşınma masraflarını karşılayamayacak durumda olabilirim ki şu an öyleyim. Hukuken böyle bir şey olması çok yanlış eğer bu gerçekse.
Kulaktan dolma bilgilerle değil, kanunla cevap verelim.
Ev sahibinin hangi hallerde tahliye isteyebileceği 6570 sayılı gayrimenkul kiraları hakkında kanunun 7. maddesinin muhtelif fıkralarında belirtilmiştir.
Bir evin ihtiyaç halinde tahliyesi iki fıkrada geçer: Madde 7 - Kira şartlarına ve Borçlar Kanununun bu kanuna aykırı olmayan hükümlerine riayet edilse bile aşağıdaki yazılı hallerde kiralayan
(...)
b) Gayrimenkulü kendisi veya eşi veya çocukları için mesken olarak kullanma ihtiyacında kalırsa kira akdinin hitamında,
(...)
d) Gayrimenkulü Medeni Kanun hükümlerine göre iktisabeden kimse kendisi veya eşi veya çocukları için tamamen veya kısmen mesken olarak (..) kullanma ihtiyacında ise iktisap tarihinden itibaren bir ay zarfında kiracıyı keyfiyetten ihtarname ile haberdar etmek şartiyle altı ay sonra,
(...) Tahliye davası açabilirler.
Aynı şehir veya belediye hudutları içinde kendisinin veya birlikte yaşadığı eşinin uhdesinde kayıtlı oturabileceği meskeni bulunan kimse, kirada oturduğu yeri, malikin isteği üzerine tahliye etmeye mecburdur.
Yani gelecek mayıs ayında, veya evi satarsa yeni sahip aldıktan sonra 1 ay içinde ihtar çektiği takdirde 6 ay sonra tahliye talep edilebilir.
Konu sdt23 tarafından (30-07-2008 Saat 13:51:23 ) de değiştirilmiştir.
Şimdi sizin söylediğinize göre benim sözleşmem mayısda bitiyor olsa bile kendi oturacaksa bana dava açıp çıkartabilir diyorsunuz.
Ben bunu bir avukata sordum anca sözleşme sonunda çıkartabileceğini söyledi. Eğer dava açarsa gerçekten ihtiyacı olduğunu ispatlamak zorunda dedi yani mahkemeye verirse bu mahkemede zaten en az 6 ay sürer dedi.
Eğer ev sahibi benimle sözleşmesini 1 sene uzatıp 2 ay sonra ben gelicem çık dediğinde ben çıkmak zorundaysam bu tamamen haksızlıktır. Çünkü ben 1 sene daha bu evdeyim diye harcama yapmış ve taşınma masraflarını karşılayamayacak durumda olabilirim ki şu an öyleyim. Hukuken böyle bir şey olması çok yanlış eğer bu gerçekse.
,
Bakınız şimdi sizin konturatınız mayıs 2009 damı doluyor,buzamana kadar rahat olun. kimse sizi cıkaramaz.
Mayıs 2009 ev sahibiniz size benim eve iğtiyacım var yeni kontrat yapmıycam yani kontratı uzatamıycam der,dava acarsa iğtiyacını ispat etmek zorunda,mahkeme 6 aymı sürer 2 yılmı onu tam bilemem ama istanbul gibi yerdede cabuk sonuclanmaz gibime geliyor.
eter evsahibinizin elinde gecerli tahliye tahüt nameniz varsa,oada kira konturatınızın bitim tarihinde ihtar eder ve tahliye tahüdüğne istinaden icra yolu ile cıkarın buda mayıs 2009 olacak şey,daha önce olmaz merak etme.
şimdi konuyu anlıya bildinizmi.
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Kulaktan dolma bilgilerle değil, kanunla cevap verelim.
Ev sahibinin hangi hallerde tahliye isteyebileceği 6570 sayılı gayrimenkul kiraları hakkında kanunun 7. maddesinin muhtelif fıkralarında belirtilmiştir.
Bir evin ihtiyaç halinde tahliyesi iki fıkrada geçer: Madde 7 - Kira şartlarına ve Borçlar Kanununun bu kanuna aykırı olmayan hükümlerine riayet edilse bile aşağıdaki yazılı hallerde kiralayan
(...)
b) Gayrimenkulü kendisi veya eşi veya çocukları için mesken olarak kullanma
ihtiyacında kalırsa kira akdinin hitamında,
(...)
d) Gayrimenkulü Medeni Kanun hükümlerine göre iktisabeden kimse kendisi veya eşi veya çocukları için tamamen veya kısmen mesken olarak (..) kullanma ihtiyacında ise iktisap tarihinden itibaren bir ay zarfında kiracıyı keyfiyetten ihtarname ile haberdar etmek şartiyle altı ay sonra,
(...) Tahliye davası açabilirler.
Aynı şehir veya belediye hudutları içinde kendisinin veya birlikte yaşadığı
eşinin uhdesinde kayıtlı oturabileceği meskeni bulunan kimse, kirada oturduğu
yeri, malikin isteği üzerine tahliye etmeye mecburdur.
Yani gelecek mayıs ayında, veya evi satarsa yeni sahip aldıktan sonra 1 ay içinde ihtar çektiği takdirde 6 ay sonra tahliye talep edilebilir.
Yanlış anlamadıysam ihtiyaç sebebiyle kendi oturmak şartıyla benim evden çıkmamı isteyebilir bunun olması için bana ihbar çekmeli ve ben ihbarı aldıktan sonraki 6 ay içinde evi boşaltmalıyım.
Ev sahiplerim başka bir şehirde yaşıyor ve buraya tayinleri çıkmış ben onlarıda zor durumda bırakmak istemiyorum ama benimde taşınma masraflarını karşılayacak durumum yok, bu yukardaki maddelere göre ev sahibi beni en erken 6 ay sonra evden çıkartabilir ben kendi rızamla çıkmazsam, o zaman burda yapılması gereken benim ev sahibiyle görüşüp benim taşınma masraflarımı karşılamasını isteyip evden çıkmaktır heralde doğru olan.
esmerman rumuzlu üyeden alıntı
,
Bakınız şimdi sizin konturatınız mayıs 2009 damı doluyor,buzamana kadar rahat olun. kimse sizi cıkaramaz.
Mayıs 2009 ev sahibiniz size benim eve iğtiyacım var yeni kontrat yapmıycam yani kontratı uzatamıycam der,dava acarsa iğtiyacını ispat etmek zorunda,mahkeme 6 aymı sürer 2 yılmı onu tam bilemem ama istanbul gibi yerdede cabuk sonuclanmaz gibime geliyor.
eter evsahibinizin elinde gecerli tahliye tahüt nameniz varsa,oada kira konturatınızın bitim tarihinde ihtar eder ve tahliye tahüdüğne istinaden icra yolu ile cıkarın buda mayıs 2009 olacak şey,daha önce olmaz merak etme.
şimdi konuyu anlıya bildinizmi.
Sizde mayıs a kadar çıkartamaz diyorsunuz , o zaman şimdi benim içim rahatladı sonuçta ben ev sahibini mağdur etmek istemem ama bende mağdur durumda kalmak istemiyorum, ev sahibi benim taşınma masraflarımı karşılamazsa bende evden çıkamıycam bu durumda beni zorla da evden çıkartamıyor, tayini çıktığı için kesin gelmek zorundaysa burda kendi kirada oturup masraf yapacağına aynı masrafı benim için yapıp kendi evinde oturması heralde iki taraf içinde en doğru olanıdır.
Sizde mayıs a kadar çıkartamaz diyorsunuz , o zaman şimdi benim içim rahatladı sonuçta ben ev sahibini mağdur etmek istemem ama bende mağdur durumda kalmak istemiyorum, ev sahibi benim taşınma masraflarımı karşılamazsa bende evden çıkamıycam bu durumda beni zorla da evden çıkartamıyor, tayini çıktığı için kesin gelmek zorundaysa burda kendi kirada oturup masraf yapacağına aynı masrafı benim için yapıp kendi evinde oturması heralde iki taraf içinde en doğru olanıdır.
işte bukadar,ha senin nakliye masrafını,yapotığın masrafları karşılatsa gerisini sen bilirsin.evet tayini cıksada şimdi seni cıkartamaz bukadar.
Yanlız kiranı nasıl ve ne şekil ödüyorsunuz?
Konu esmerman tarafından (29-07-2008 Saat 18:53:39 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: ekleme
esmerman rumuzlu üyeden alıntı
işte bukadar,ha senin nakliye masrafını,yapotığın masrafları karşılatsa gerisini sen bilirsin.evet tayini cıksada şimdi seni cıkartamaz bukadar.
Yanlız kiranı nasıl ve ne şekil ödüyorsunuz?
her ayın 15 ile 20 si arası 660 milyon internet bankacılığından onun hesabına eft yapıyorum yani dekont var.
17/09/2018 tarihinde 1 yıllık kontrat yaparak bir daire tuttum ve ayrıca tahliye taahhüdü imzaladım. Kontrat 17/09/2019 tarihinde dolacak. Ev sahibim...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku