İnternette bir arkadaşlık sitesinde tanıştığım bir kız,bana tecavüz etti diye şikayetçi oldu. adli tıp raporunda kılık zarında bir yırtılma olmadığına dair rapor alındı ve ilk mahkeme tutuksuz yargılamak üzere serbest bıraktı. Ama ben ifademde bu kızla aramada arkadaşlık olduğunu ve flörtümüz olduğunu belirttim.. ilk hakiminde söylediği de gezmiş dolaşmışlar diye yazdırmasıydı.Mağdur olduğunu söyleyen bayanın yaşı tanıştığımız internet sitesinde 19 olarak yazıyor,ama inanmıyordum. daha sonra başka bir internet sitesinde(18 yaş sınırının olmadığı) 17 yaşında olduğunu gördüm ve ayrılmak istedim. Başımada bu olay geldi zaten. Şimdi bu kızla aramada olan yüzeysel cinsellik için ceza alır mıyım ? ama yaşı hakkında elimde delilerim mevcut. yaşının 15 olduğunu bilsem elimi bile sürmezdim.. sizce kast suçuyla bu konunun alakası var mıdır ? yardımlarınızı ve cevaplarınızı bekliyorum.. nasıl bir savunma yapmalıyım..
Aranizda cinsel iliski boyutuna varmayan yakinlasmalardan dolayi zaten ceza almazsiniz,cinsel iliskiye girmis olsaniz dahi kastin bilme unsurunu olusmadigi icin yine ceza almamaniz gerekir.Size acilan davayi ciddiye alip avukatinizla goruserek profosyonel destek almanizi siddetle tavsiye ederim.
teşekkür ederim ulaş bey.. ortada kasten olmadığı apaçık ortada.. yani bu kızın yaşı konusunda beni aldattığına dair internet üzerinde 4 sitede oluşturulmuş profili mevcut.. ve ben gerçektende yaşının 17 olduğunu düşünerek hareket ettim. peki mahkemede mağdur olduğunu söyleyen ben yaşımı söylemiştim dese de biz bu delilleri sunabilir miyiz ?
Siz internet sitesindeki deliller kaybolmadan bir an once delillerin toplanmasini talep edin ki ileride bunlari delil olarak kullanabilin.Zaten sikayetci olan kisinin yasini biliyor olsaniz dahi anlattiginiz anladigim kadariyla ortada cinsel iliski yok,Ceza Kanunu 17 yasinda bir birey ile cinsel iliskiye varmayan davranislari cezalandirmadigi icin ortada bir suc yok.
deliller şu an elimizde mevcut.. ama biz kendimiz kayıt altına aldık ve profillerini kapatsa bile mahkeme kararıyla isteriz galiba. yaşı konusunda beni kandırdığını söylemekten başka çarem yok gibi,ama bunu mahkeme kabul eecek mi bizi tek düşündüren bu
Tekrar belirtmem gerekiyor herhalde,aranizda cinsel birlesme olmadiysa zaten ortada bir suc yok.Sayet cinsel birlesme var ise kastiniz olmadigi seklinde savunma yapabilirsiniz,bunu desteklemek icin de internet sitesindeki profili gosterebilirsiniz,sikayetcinin fiziki gorunumu de bunu destekleyici nitelikte ise ceza almayacaginizi dusunuyorum.Mutlaka bir avukatin yardimindan yararlanin..
teşekkür ederim ulaş bey.. mağdurun fiziksel görüntüsü için ne derler bilemiyorum ama farklı forum sitelerinde erkekler hakkında yaptığı yorum, yada akıl olgunluğunu mahkeme dikkate alır diye düşünüyorum. birde şu var, üye olduğu sitelerde tek görüştüğü kişi ben olamam. cvbınız ve ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.. ama sanırım buna benzer bi davadan örnek verecek biri yok gibi..
tabi bu arada kızın kimliğindeki yaşı 15 yaşını tamamlamış olarak görünüyor, ve adli tıp kemik yaşı 16 dedi.. ama tabi bizim deliller ne derece işe yarar, yada ortada kast war mı yok mu mahkeme ne der bilemiyoruz..yaşının bu olduğunu bilsem selam bile vermezdim.işin diğer bi kısmıda ilk görüşmelerimizde bana uzak olan bi semtte oturması, ama son 2 aydır da iki sokak arkama taşınmış olması..komplo diyorum sanki,bütün mesele bu
internette tanıştığım biri bana tecavüz etti diye şikayette bulundu,alınan adli tıp raporunda anatomik bakire (kızlık zarında yırtılma olmadığı yazılı).. Şimdi ben mağdur olduğunu söyleyen bayanı ilk tanıştığımız arkadaşlık sitesinde 19 olarak tandım,inanmadım ve daha sonrada (18 yaş sınırının olmadığı) başka bir sitedeki profilinde 1990 (17) yaşında olduğunu gördüm ve buna inanarak aramızda flörtümüz başladı.cinsel birliktelik asla olmadı,ama onun iddalarına göre zorla olduğunu söylemiş.Meğer 15 yaşını ay olarak tamamlamış bile,ama kemik yaşı 16.cinsel birliktelik asla olmadı,ama onun iddalarına göre zorla olduğunu söylemiş.bende aramızda sadece yüzeysel cinsellik olduğunu söyledim, Şimdi ben yaşı konusunda hata yaptığımı söylersem durumum ne olur?Elimde delillerimde mevcut,nüfus cüzdanına bakmak gibi bi yükümlülüğüm var mı? Lütfen yardımcı olun...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku