Forum içeririsinde arama yaptım verilen örnekler kanunda verilen tanımdan daha az (3-5-20) olan yerler için. Benim bilmek istediğim husus toprak kanunu değişti deniyor. Ben şimdi ekili araziyi 20 dönüm üzeri hiise sahibi olsam buna tapu çıkartabilirmiyim. tarla 32 dönüm 16 dönümü babama ait, 8 dönüm bir akrabaya 4 dönüm kısmı 4 ayrı kardeşe ve kalan 4 dönüm 2 uzak akrabaya, hemen hemen 47 yıldır babam ve 8 dönümlük hissesi olan akraba arsa ile ilgili işlemleri yapıyor vergi vesaire ödenmesi gerekenleri ödüyor. şimdi babam ve 8 dm. hisse sahibi birbirine satış yaparak tapu çıkartılabilirmi (tarla ekili alan ve daha sonra harman yeri olarak kullanılıyor) tapu çıkarttıktan sonra arsanın taksimatı nasıl olur arsa yol kenarında 40 metre boyuna 80 metre taksimat yola göre yapılır mı? taksimatta tercih etme yada tercih şansı varmı
Teşekkür eder yardımlarınızı acil beklerim. iyi günler...
Be*lir*le*nen par*sel bü*yük*lü*ğü; mut*lak ta*rım ara*zi*le*ri ve özel ürün ara*zi*le*rin*de 2 hek*tar, diki*li ta*rım ara*zi*le*rin*de 0,5 hek*tar, ör*tü al*tı ta*rı*mı ya*pı*lan ara*zi*ler*de 0,3 hek*tar ve mar*ji*nal tarım ara*zi*le*rin*de 2 hek*tar*dan kü*çük ola*maz. Ta*rım ara*zi*le*ri bu bü*yük*lük*le*rin al*tın*da if*raz edi*le*mez, bö*lü*ne*mez ve*ya kü*çük par*sel*le*re ay*rı*la*maz. An*cak çay, fın*dık, zey*tin gi*bi özel iklim ve top*rak is*tek*le*ri olan bit*ki*le*rin ye*tiş*ti*ği yer*ler ile se*ra*la*rın bu*lun*du*ğu alan*lar*da, yörenin ara*zi özel*lik*le*ri da*ha kü*çük par*sel*le*rin oluş*ma*sı*nı ge*rek*li kıl*dı*ğı tak*dir*de, Ba*kan*lı*ğın uy*gun gö*rü*şü ile da*ha kü*çük par*sel*ler oluş*tu*ru*la*bi*lir
Yukarıdaki metin Toprak Koruma Kanunundan alınmıştır.Yani değişiklik yoktur.Metinden de anlaşılacağı gibi en küçük parsel 20 dönümden az olamayacağına göre,sizin dediğiniz bölünme mümkün görünüyor.Ancak bölünmenin nasıl olabileceği hakkında bir bilgim yok.
İyi günler...
Yukarıdaki metin Toprak Koruma Kanunundan alınmıştır.Yani değişiklik yoktur.Metinden de anlaşılacağı gibi en küçük parsel 20 dönümden az olamayacağına göre,sizin dediğiniz bölünme mümkün görünüyor.Ancak bölünmenin nasıl olabileceği hakkında bir bilgim yok.
İyi günler...[/QUOTE]
Bende kanunda yukarda yazılı maddeyi okudum. Sizin cevabınızlada konuyu teyit etmiş oldum. saolun. Bunun üzerine kayınpederim bugün tarım il müdürlüğüne gitti. 24 dönüm olursa tarla için tapu çıkartabilirmiyim diye ancak kendisine bir bakanlık emir yazısı göstermişler bu yazıya göre satış yapılamayacağını belirtmişler. Bende devlet daireside çalışıyorum. Devletin işleyişi bellidir. Ancak kanunlara aykırı hareket olmaz. şimdi 24 dönüm olan hisseme ben tapu çıkartamıyor satamıyormuşum. Pazartesi yazıyı görmeye gideceğim. Bu arada bu konuda detay bilgisi olan uzman arkadaşlarında yardımını istiyorum.
Teşekkür ederim...
MERHABALAR.Benim size bir sorum olacak ama ben bu soruyu uzun zamandır araştırıyorum ama herkes bişey söyledi kafam iyice karıştı.Şimdi benim anneannemin üzerinden biz 4 teyzeoğlu 56 dönüm tarla arazisi aldık.Bu tarla devlet tarafından yanı eti maden işletmeleri genel müdürlüğü tarafından yaklaşık 6 aya kadar istimlak edilecek.Ve biz 4 teyzeoğlu bu 56 dönümlük tarlayı anneannemin üzerinden satış yaparak aldık Anneannem hala sağ.Ve aldığımızda bize HİSSELİ TAPU verdiler.Ama biz bu hisseli tapuyu 4 teyzeoğlu ayrı ayrı tapu çıkartmak istiyoruz.Yani herkesin elinde kendi payına düşen arazinin tapusu olsun istiyoruz.Bunu gerçekleştirebilirmiyiz veya ne işlem yapmamız gerekiyor.????
LÜTFEN ACİL YARDIMM
Merhaba.Hisseli bir tarlamız var.Bizim kendimize ait tapumuz var.Yerimizi çok düşük fiatla almak istediler.Satmadık.İyi prim yapıcağı belli olan bir...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku