+ Konuyu Yanıtla
1 den 7´e kadar toplam 7 ileti bulundu.

Konu: Hakaret suçu memurluğa girmeye engel mi?

Hakaret suçu memurluğa girmeye engel mi? Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Jul 2008
    İletiler
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Hakaret suçu memurluğa girmeye engel mi?

    öncelikle yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür edeyim.
    2002 yılında telefonla msj yolu ile sövme suçundan 15 gün hapis cezası aldım. buda para cezasına çevrilmiş. ve ertelenmiş. suçu işlediğim tarihte 18 yaşından küçük olduğum için iki yıllık bi zaman zarfında yani 2004 te suçum sicil den silinmiş. ama adalet bakanlığı bu suçumu göz önüne alarak atamamı iptal etmiş.. idare mahkemesine başvursam kazanma sansım nedir. bu suç memurluğa en gel teşkil edermi?



    Hukuki NET Güncel Haber

    Hakaret suçu memurluğa girmeye engel mi? konulu yargıtay kararı ara
    Hakaret suçu memurluğa girmeye engel mi? konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Jul 2008
    Nerede
    pussy angels
    İletiler
    14
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: hakaret suçu memurluğa girmeye engelmi lütfen yardım

    657 Sayılı Devlet Memurları kanununda "Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak." denmekte memurluğa atanmada aranan şartlardan biri olarak ( md.48 )
    Dava açmanı öneririm her zamanki gibi idarenin yaptığı hukuk dışı uygulamalardan biri.

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Apr 2007
    Nerede
    Aydın
    İletiler
    1.963
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Hakaret suçu memurluğa girmeye enge lm? i

    Ayrıca birkaç gün içinde bu sitede yayınlanan "Ne anlamalıyız" başlıklı konuya verilen cevaptaki linkteki dosyayı inceleyin ve dava açtıracağınız avukatınız da o dosyayla ilgili olarak bilgilensin.Çok önemli bir dosya.
    İyi günler...

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Apr 2008
    İletiler
    327
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Hakaret suçu memurluğa girmeye enge lm? i

    Sayın Gülbudak,

    “2002 yılında telefonla msj yolu ile sövme suçundan 15 gün hapis cezası aldım. buda para cezasına çevrilmiş. ve ertelenmiş. suçu işlediğim tarihte 18 yaşından küçük olduğum için iki yıllık bi zaman zarfında yani 2004 te suçum sicil den silinmiş. ama adalet bakanlığı bu suçumu göz önüne alarak atamamı iptal etmiş.idare mahkemesine başvursam kazanma sansım nedir? bu suç memurluğa en gel teşkil edermi?” diye soru sormuşsunuz.

    Aşağıda ki yazıyı okursanız sanırım sizi aydınlatacaktır.
    ( http://hukukcu.com/modules/newbbex/v...=3969&forum=12)

    I-GİRİŞ:

    Memur olabilmenin genel ve özel koşulları Anayasa, kanun ve yönetmeliklerde düzenlenmiştir. Bu şartlarından biri de, belirli suçlardan hiç mahkum olmamak, diğer suçlardan da 1 yıldan fazla hapis cezası almamaktadır.
    Bu genel yaklaşımın yanında aşağıda detayı açıklanacağı üzere bazı kurumlarının atama yönetmeliklerinde hiç mahkum olmama anlamına gelen bazı kayıtların hukuki sonuçları üzerinde ilgili mevzuat hükümleri de belirtilip, ilişkilendirilerek konu tartışılacaktır.

    II-AÇIKLAMA:

    1-Anayasamızın “Kamu Hizmetlerine Girme Hakkı” başlıklı 70.maddesinde “Her Türk, kamu hizmetlerine girme hakkına sahiptir.
    Hizmete alınmada, görevin gerektirdiği niteliklerden başka hiçbir ayırım gözetilemez.” Hükmü yer almaktadır.
    Anayasa Mahkemesinin 04/06/2003 tarih ve 2002/08 esas, 2003/47 sayılı kararında “bu madde ile güvence altına alınan kamu hizmetine girme hakkı, idare hukuku esaslarına göre devlet memuriyetine girme” hakkını ifade ettiği belirtilmiştir.

    2-657 sayılı yasanın 48.maddesinde, Devlet memuru olmanın genel ve özel şartları belirtilmiştir.
    Bu şartlar arasında yasanın 48/A-5.maddesinde “(23/01/2008-5728 S.K./317.mad) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.” Şeklinde mahkumiyet ile ilgili kısıtlama koşulları açıkça belirtilmiştir.
    Bu hükümden yola çıkıldığında, burada açıkça belirtilenler haricinde alınan mahkumiyet kararlarının memur olmayı engellemediği gibi, memuriyete girme anlamında da bir sınır oluşturmayacağı açıkça anlaşılmaktadır.
    Yine 657 sayılı yasanın 48/B-2.maddesinde de “Kurumların özel kanun veya diğer mevzuatında aranan şartları taşımak” şeklinde özel nitelikli şart getirilmeye imkan verilmiştir.
    Özetle 657 sayılı yasanın 48/A-5.maddesinde yer alan şart ile aynı yasanın 48/B-2.maddesinde yer alan ve kurumlarca konulacak ek şartların aynı anda yürürlükte bulunması zorunludur.
    Kurumlarca ek düzenlemeler ile getirilecek şartlar ile genel şart olarak düzenlenen 48/A-5.maddede yer alan kısıtlama genişletilemez veya daraltılamaz. Zira aynı anda birbiri ile çelişen iki şart geçerli olarak hukuken bulunamaz.
    Bunun yanında 657 sayılı yasanın 48.maddesi ile birlikte yürürlükte olan aynı kanunun 98.maddesi anlamında konuya bakmak sanırım faydalı olacaktır.
    657 sayılı yasanın 98/b.maddesinde “Memurluğa alınma şartlarından her hangi birini taşımadığının sonradan anlaşılması veya memurlukları sırasında bu şartlardan her hangi birini kaybetmesi” şeklinde ki hükümden de anlaşılacağı gibi, girerken öngörülen şartlar, memuriyet sırasında yitirilir ise, memuriyet son bulacaktır. Hiç mahkum olmama gibi bir şart girişte konulmuş ise ve bu şart memur iken yitirilirse, yani 1 gün hapis cezası alınır ise, bu durumda memuriyetin sona ermesi gibi 657 sayılı yasa ve memur güvenliği ile bağdaşmayan pek çok Danıştay kararı ile çelişen garip ve hesap edilmeyen bir duruma gelinir.
    Kısacası, 657 sayılı yasanın 48/A-5.maddesinde belirtilen mahkumiyet ile ilgili kısıtlama, aynı maddenin 48/B-2.maddesine dayanılarak çıkarılacak yönetmelikler ile genişletilemez veya daraltılamaz. Ancak memuriyetin niteliğine göre adayın boyu, kilosu, eğitimi vs koşullar elbette getirilebilir. Zaten bu benzeri koşullar, yürürlükte olan 48/A-5.madde ile çelişmemekte, aynı anda yürürlükte bulunmalarına engel teşkil etmemektedir.
    Başka ve özel bir kanun ile farklı bir düzenlemeye gidilebilir.

    3-(örnek) 2003 Tarihli Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama Ve Nakil Yönetmeliğinin 6/19 Maddesinde de “adli ve idari yargıda göre yapmak üzere atanacak tüm personel hakkında arşiv araştırması olumlu olmak" hükmüne yer verilmiştir.
    657 sayılı yasanın 48/A-5.maddesinde yer alan hüküm ile aynı yasanın 48/B-2.maddesi maddesinde yer alan hükmün verdiği imkan dairesinde çıkarıldığı anlaşılan 2003 tarihli Yönetmeliğin 6/19.maddesinde yer alan hüküm birlikte değerlendirildiğin ve 657 sayılı yasanın 98/b.maddesi uyarınca birlikte değerlendirildiğinde, kanunda sayılan suçlardan mahkum olmayan ve 1 seneden az hapis cezası alan bir aday, 2003 tarihli yönetmelik hükmü gereği güvenlik soruşturması ve arşiv bilgisi olumsuz geldiği durumda memur olamayacak. Yani bu adayın hiç mahkumiyetinin olmaması gibi bir durum ortaya çıkıyor. Dolayısı ile bu adayın, memur olma ile ilgili yasanın 48/A-5.maddesinde belirtilen şartları bir yönetmelik hükmü ile genişletilip, siyasi nitelikli memuriyete girme hakkı kısıtlanmış ve değiştirilmiş olacaktır. Bu kez aynı yasanın 98/b.maddesi dikkate alındığında, adayın memur olması haline, hiçbir mahkumiyet almaması aksi halde memuriyete giriş şartlarını yitireceğinden memurluğunun 98/b.madde uyarınca düşmesi gündeme gelecektir. Yok efendim olur mu öyle şey desek, bu kez aynı hükümlerin memuriyete girişte farklı, memurken farklı uygulanması gibi garip ve dayanaksız bir uygulama içine girmiş olacağız.

    4-Güvenlik Araştırması Ve Arşiv Araştırması Yönetmeğin 4/f.maddesinde “Arşiv araştırması: Kişinin kolluk kuvvetleri tarafından halen aranıp aranmadığının, kolluk kuvvetleri ve istihbarat ünitelerinde ilişiği ile adli sicil kaydının ve hakkında herhangi bir tahdit olup olmadığının mevcut kayıtlardan saptanmasını” şeklinde tanımla yapılmıştır.
    Yönetmeliğin 15.maddesinde de “Yaptırılan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucunda elde edilen bilgilerin olumsuz olması halinde” yapılacak işlem ile aynı yönetmeliğin 14.maddesinde “İlgili bakanlık ile kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasını bu Yönetmelik hükümlerine göre yaptırmaktan sorumludurlar.” Hükmü yer almaktadır.

    5-Adlî sicil ve arşiv kayıtlarının istenmesi ve işlenmesi konularında dikkate alınması gerekli bir diğer mevzuat ise, 2005 tarihli Adli Sicil Yönetmeliği ve 5352 sayılı Adli Sicil kanunudur.

    Bu Yönetmeliğin Arşiv bilgilerinin istenmesi başlıklı 12.maddesinde; Arşiv bilgilerinin, “madde metinlerinde "affa uğramış olsalar bile" ibaresi bulunan kanunlarda belirtilen suçlara ilişkin bilgiler özel kanunlarda gösterilen hallerde ilgili kamu kurum ve kuruluşları, tarafından istenebilir.” Hükmü yer almaktadır.
    Aynı Yönetmeliğin Adlî sicil bilgilerinin silinmesi başlıklı 11/1.maddesinde de “ Adlî sicildeki bilgiler; cezanın veya güvenlik tedbirinin infazının tamamlanması, ceza mahkûmiyetini bütün sonuçlarıyla ortadan kaldıran şikayetten vazgeçme veya etkin pişmanlık, ceza zamanaşımının dolmasına ilişkin bildirme fişinin Genel Müdürlükteki merkezi sisteme girilerek güncellenmesini müteakip Genel Müdürlük tarafından silinerek arşiv kaydına alınır.” Hükmü yer almaktadır.
    5352 sayılı Adli sicil kanunun ARŞİV BİLGİLERİNİN İSTENMESİ başlıklı 10.maddesinde “ Arşiv bilgileri;
    a) Kullanılış amacı belirtilmek suretiyle, kişinin kendisi veya vekâletnamede açıkça belirtilmiş olmak koşuluyla vekili,
    b) Bir soruşturma veya kovuşturma kapsamında Cumhuriyet başsavcılıkları, hâkim veya mahkemeler,
    c) Yetkili seçim kurulları,
    d) Özel kanunlarda gösterilen hallerde ilgili kamu kurum ve kuruluşları,
    Tarafından istenebilir.”
    Hükmü yer almaktadır.
    Kanunun “Adlî Sicil Bilgilerinin Silinmesi” başlıklı 9/1-a.maddesinde de “Adlî sicildeki bilgiler; Cezanın veya güvenlik tedbirinin infazının tamamlanması, halinde Adlî Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğünce silinerek, arşiv kaydına alınır.” Hükmü yer almaktadır.
    Kanunun “Adlî Sicil Ve Arşiv Bilgilerinin Gizliliği” başlıklı 11.maddesinde de “Adlî sicil ve arşiv bilgileri gizlidir. Bu bilgiler, görevlilerce açıklanamaz ve bu Kanun hükümlerine göre verilen kişi, kurum ve kuruluşlarca veriliş amacı dışında kullanılamaz.” Hükmü yer almaktadır.
    Öncelikle Kanun ve yönetmelik hükmünde Adli sicil kaydı ve bilgisi ile Arşiv bilgisi olmak üzere iki kayıt ve bilgi bulunmaktadır. 5352 sayılı kanuna göre bu her iki bilgi türü de, bu kanun hükümlerine göre verilen kişi ve kurumlarca veriliş amacı dışında kullanılamaz. Eğer bu bilgiler verilemiyor ise, zaten verilmesinin uygun olmadığı kişi veya kurumca kullanılması hukuken düşünülemez.
    Bu bakış açısı ile konuya yaklaştığımızda;
    a-5352 sayılı yasanın 10.maddesine göre, arşiv bilgileri Özel kanunlarda gösterilen hallerde ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından istenebilir. Savcılıklarca ise bir soruşturma veya kovuşturma olması halinde bu bilgiler istenebilir.
    b- Adli Sicil Yönetmeliğin 12.maddesine göre de; Arşiv bilgileri, “madde metinlerinde "affa uğramış olsalar bile" ibaresi bulunan kanunlarda belirtilen suçlara ilişkin bilgiler özel kanunlarda gösterilen hallerde ilgili kamu kurum ve kuruluşları, tarafından istenebilir.”
    2005 yılından sonra hukuk dünyamıza giren bu iki hüküm birlikte düşünüldüğünde, 2003 tarihli bir kurum atama yönetmeliğinin veya 2005 tarihinden önceki uygulama dayanağı mevzuatın, bu yeni hükümler karşında uygulanma kabiliyeti yoktur.
    Mahkeme kararı ile Adli Sicilden silinen ve arşiv kaydına alınan bir mahkumiyet hükmü ile ilgili bilgilinin, Emniyet Müdürlüğünce, Güvenlik Araştırma kapsamında Adalet Bakanlığına bildirilmesi, memur atamasına bu bilginin 2003 tarihli bir yönetmelik hükmü ile hayata geçirilerek uygulanması ve mağduriyete neden olması, Arşiv kaydında ki bir bilgiyi savcı dahi bir devam eden soruşturma veya kovuşturma olmadan isteyemezken, Adli sicil bilgisine değil de, arşiv bilgisine polisin ulaşması ve bu bilginin aleyhe kullanılması 5352 sayılı yasanın 10.maddesi, Adli Sicil yönetmeliğinin 11/1.maddesi ile 12.maddesi dairesinde mümkün olmaması gerekir diye düşünüyorum.


    III-SONUÇ:

    1- 657 sayılı yasanın 48/A-5.maddesinde yer alan şart ile aynı yasanın 48/B-2.maddesinde yer alan ve kurumlarca konulacak ek şartların aynı anda yürürlükte bulunması zorunludur.
    2- 657 sayılı yasanın 48/A-5.maddesinde belirtilen mahkumiyet ile ilgili kısıtlama, aynı maddenin 48/B-2.maddesine dayanılarak çıkarılacak yönetmelikler ile genişletilemez veya daraltılamaz. Ancak memuriyetin niteliğine göre adayın boyu, kilosu, eğitimi vs koşullar elbette getirilebilir. Zaten bu benzeri koşullar, yürürlükte olan 48/A-5.madde ile çelişmemekte, aynı anda yürürlükte bulunmalarına engel teşkil etmemektedir.
    3- 657 sayılı yasanın 48.maddesi ile birlikte yürürlükte olan aynı kanunun 98.maddesi birlikte göz önüne alınması ve memuriyete giriş koşullarını yitirmek anlamında, girişte getirilen ilave şartlarında gözetilmesi gereklidir.
    4- 5352 sayılı yasanın 10.maddesine göre, arşiv bilgileri özel kanunlarda gösterilen hallerde ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından istenebilir. Savcılıklarca ise bir soruşturma veya kovuşturma olması halinde bu bilgiler istenebilir. Adli Sicil Yönetmeliğin 12.maddesine göre de; Arşiv bilgileri, “belirtilen bazı suçlara ilişkin olmaları ve aynı zamanda özel kanunlarda gösterilen hallerde ilgili kamu kurum ve kuruluşları, tarafından istenebilir.”
    5- Kanun ve yönetmelik hükmünde Adli sicil kaydı ve bilgisi ile Arşiv bilgisi olmak üzere iki kayıt ve bilgi bulunmaktadır. 5352 sayılı kanuna göre bu her iki bilgi türü de, bu kanun hükümlerine göre verilen kişi ve kurumlarca veriliş amacı dışında kullanılamaz. Eğer bu bilgiler verilemiyor ise, zaten verilmesinin uygun olmadığı kişi veya kurumca kullanılması hukuken düşünülemez.
    6-Mahkumiyetin memur olmayı kısıtlama çemberi özel kurum yönetmelikleri ile kısıtlanamaz, kısıtlandığı kabul edilir ise, bu kez 98/b.madde dairesinde memur güvenliğinden büyük ölçüde yoksun memur grupları oluşturulmuş olur. Ayrıca yapılan güvenlik soruşturmalarında eski mevzuat, uygulama ve içtihatlar dairesinde, yeni Adli Sicil Kanunu ve Sicil yönetmeliğinin getirdiği yeni hükümler görmezden gelinerek ve umursanmadan işlem yapılıp mağduriyet doğrulmaması istenen ve arzu edilen sonuç olacaktır.

    Saygılar
    Önder ÖZLEM

  6. #5
    Kayıt Tarihi
    Nov 2008
    İletiler
    7
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Hakaret suçu memurluğa girmeye enge lm? i

    tck 5237 ile kamu haklarından sürekli mahrumiyet ortadan kaldırılmıştır. kamu haklarından süreli mahrumiyet vardır. oda cezanın infaz süresiyle doğrudan bağlantılıdır. ve anladığım kadarıyla cezanızın infazı tamamlanmış. tck5237
    657 dmk dan sonra çıkmıştır.

  7. #6
    Kayıt Tarihi
    Apr 2009
    İletiler
    94
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Hakaret suçu memurluğa girmeye enge lm? i

    arkadaslar ne olur bana yardımcı olun oğretmen oldum ıptal edıldı benım oğretmenlığım meb kurulu tarafından ıptal edıldı..

    ben gosterıye muhalefeten yanı basın acıklamasında ceza aldım....1 yıl 3 ay fakat cezam tecılı veya ertelı 5 yıl ıcınde sılıncek ....ama bılen arkadasım varsa ne olursununz bana yardımcı olun..bunu ıcın emsal kararlar varmı acaba cevrenızde..bu konuda yardımlarınızı beklıyorum..numaram 05065029859 ne olur benı bılgılendırın...

  8. #7
    Kayıt Tarihi
    Feb 2010
    Nerede
    konya
    İletiler
    45
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Hakaret suçu memurluğa girmeye engel mi?

    Bu konu hakkinda ben de soru sormuştum ama cevap alamadım. kusura bakmayın farkli yerlere yazdim ama gercekten bir uzmanın fikrine ihtiyacim var.482/2'ye göre sicilim var. ceza almadim sadece ifade verdim. benim durumum normalde memurluğa engel degil ama ayni durumda olup da sorun olanlar da var.bunu ayrıntılı bir sekilde nasil öğrenebilirim. bu suç benim ögretmen olmama engel teşkil eder mi. yardimci olursanız gercekten cok sevineceğim :-) simdiden teşekkürler

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

hakaret davası sicile işler mi

hakaret suçu sabıka kaydı

hakaret suçu sicile işler mi

hakaret suçu memuriyete engel mi

http:www.hukuki.netshowthread.php41905-Hakaret-sucu-memurluga-girmeye-engel-mi

hakaret suçu

hakaret adli sicil

hakaret suçu sicil

hakaret sabika kaydi

hakaret sabika olurmu

hakaret suçu memuriyet

hakaret sicilden silinir mi

hakaret ve tehdit memurluga mi

hakaret suçu memurluğa engel mi

faca memurluga engelmihakaretten adli sicilarsiv sicil kaydi memurluga engel mihakaret sucu devlet memuru olmaya engel mitehdit ve hakaret sonucu mahkemem var memuriyete engel midirhakaret ve tehdit guvenlik sorusturmasihakaret adli sice.isler.mihakaret ve tehdit sicile islenirmihakaret cezasi guvenlik sorusturmasihakaret davasi uzman olmama engel olur mukolda faca memurluga engel mi
Forum

Benzer Konular :

  1. Hakaret suçu icra müdürlüğüne engel mi?
    Iyi gunler.ben icra mudurlugu sinavina hazirlaniyorum.ancak benim mahkemede sms ile hakaret davam var.ims basvuru klavuzuna baktigimizda arsiv kaydi...
    Yazan: y4sintnc Forum: Adli ve İdari Hakimlik Sınavları, KPSS ve diğer Mesleki Sınavlar
    Yanıt: 1
    Son İleti: 29-08-2014, 20:41:41
  2. İnfaz kararı çıkmış olması ösym sınavlarına girmeye engel mi?
    Yakın bir aile ferdim yapmış olduğu ticaret sonucu hakkında davalar açılmıştır.Bunlardan ikisi olumsuz sonuçlanmış ve kendisinin GBT de arananlar...
    Yazan: tascı-1970 Forum: Ceza İnfaz Hukuku
    Yanıt: 3
    Son İleti: 17-11-2010, 23:26:31
  3. Memurluğa engel mi?
    2009 mayıs ayında bir alacak meselesinden eski ortağımı silahla ayağından yaraladım.Cezaevinde 112 gün kaldım ve ilk mahkemede hakim tahliye...
    Yazan: tuna60 Forum: Ceza Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 09-05-2010, 12:43:13
  4. 456/4. maddesi memurluğa engel mi?
    Bir olay sonucu 2001 yılında yargılandım 2003 yılında (karar) 90ytl agır para cezası verildi.Onama işlemi 2004 yılında tamamlandı. Adli sicil kaydım...
    Yazan: öztürk42 Forum: Ceza İnfaz Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 09-05-2010, 12:42:16
  5. Emre itaatsizlikte ısrar suçu, üst derece (vergi denetmenliği,kaymakamlık,gelir uzmanlığı) memurluğa engel mi?
    Merhaba sayın üyeler 08.02.2008 tarihinde emre itaatsizlikte ısrar ( cep telefonu ) sucundan 25 gün hapse mahkum edildim, kararı askeri yargıtaya...
    Yazan: republic Forum: Askeri Ceza Hukuku
    Yanıt: 12
    Son İleti: 14-01-2010, 19:30:41

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.