iyi günler herkese
Ben 657sayılı devlet memuruyum.1,5 yıl önce müfettiş soruşturması geçirdim.yüksek disiplin kuruluna gönderdiler memuriyetten çıkarılmam için. Ancak kademe ilerlemesi durdurulması, eködemeden men ve süresiz başka ile görevlendirdiler,hakkımda kamu davası açıldı ancak beraat ettim.Geriye dönmek için dilekçe yazdım, personel ihtiyacına binaen seni gönderdik dediler.Bende süresi içerisinde yürütmeyi iptal davası ve kararın iptali için bölge idare mahkemesine dava açtım.YD iptal ettiler halen davamın sonucunu bekliyorum .Dosyama baktım beni suçlayan hiçbir kişi yada ibare yok sadece İFADELERDEN ANLAŞILDIĞI ÜZERE diye bir görüş var.Bulunduğum bölge idare mahkemesi karar aşamsında iken benim davamda kendisini yetkisiz kıldı süresiz görevlendirildiğim(sürgün)olduğum ilin mahkemesi karar versin diye dosyamı oraya gönderdi.Genel müdürün bir ifadesini yazmak istiyorum
Seni eski görevyaptığun yerin dışında nereye istiyorsan hemen dileçe yaz gönderelim diyor.
Ben napabilirim konu hakkında yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Sizlere birde not yazıyorum.gerçekten masumum mahkemeye çıkmadan, daha neyle suçlandığımı bile bilmiyordum.
HERKESE İYİ GÜNLER VE ÇALIŞMALAR DİLİYORUM
Hukuki NET Güncel Haber
Konu uluser tarafından (22-07-2008 Saat 17:09:51 ) de değiştirilmiştir.
Saygı değer Hukukçu arkadaşlar
Haniderler ya ateş düştüğü yeri yakar diye
Benimkiside herkes gibi işte aynen böyle .
Şikayet konumu sizlerle paylaşmak ve bu konuda fikir almak için sizlere yazdım ama 4 gün geçmesine rağmen hiç bir hukukçu arkadaş cevap yazmadı
Neden acaba kanım kırmızı diyemi yoksa sorunum kayde değermi bulunmadı.
Lütfen bir cvp yazarsanız memnun olacağım.
Kendi çapımda çırpınıp duruyorum,bana bir birokrat tanıdık bul işini çözer diyorlar bu kanudada tanıdığım kimse yok.AVUKATIMA SORUYORUM BEKLİCEZ DİYOR
Beni aydınlatmanızı bekliyor tşk ediyorum
Geçici görevlendirmeleri sınırlayan bir Başbakanlık Genelgesi var. Buna rağmen 1,5 yıl geçici görevli olarak bir başka ilde çalıştırılmanız mevzuata aykırı.
2005/14 Sayılı Genelge "1 - Teftiş, denetim, soruşturma ve hizmet içi eğitim ile isteğe bağlı olma hali hariç, kamu görevlilerinin memuriyet mahalli dışına yapılacak geçici görevlendirmelerinin, bir yılda toplam 2 ayı geçmemesine özen gösterilecektir."
Sayin Kataroncu
Bana Ve Davama Göstermiş Olduğun Ilgi Ve Alakaya Teşekkür Ederim.
Emeği Geçen Geçmeyen Cvp Yazan Yazmayan Herkesede Ayrica Teşekkür Ederim
657 S DMKnun Ek-9/c maddesine göre geçici görevlendirme "Memurun muvafakatı"ile olur ve 2 yıldan fazla olamaz.Yani rıza dışı geçici görevlendirme hukuka aykırıdır.
İyi günler...
Sayın uluser,
Öncelikle geçmiş olsun. Ancak sonunuzu iyice anlatamadığınız ve yorum yapanlarında sorununuzu anlamadığı açık. Zaten böyle tek taraflı verilen bilgilerden ve çok özet anlatımlardan yola çıkarak sonuca ulaşmakta da çok güç. Ancak sohbet niteliğinde ve size fikir vermek amacı ile birkaç hususu burada açıklamak sanırım anlaşılır olmak adına iyi olacak.
1-“1,5 yıl önce müfettiş soruşturması” geçirdiğinizi belirtmişsiniz. Bunun anlamı hakkınızda bir disiplin soruşturması başlatılmış ve üzerine suç isnat edilmiş.
-Dosyanızın yüksek disiplin kuruluna gönderildiğini ancak memuriyetten çıkarılma cezası almadığınızı, ancak kademe ilerlemesi durdurulmasını adlınızı belirtmişsiniz.
Bu da Yüksek disiplin kurulunun önüne gelen dosya hakkında, memuriyetten çıkarma cezası yerine bir başka ceza olan kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını verdiği anlaşılmaktadır.
Burada teknik olarak iki husus bulunmaktadır.
a-Size yüksek disiplin kurlu, memuriyetten çıkarma cezasını uygun görmüş ancak bir alt ceza uygulayarak kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını vermiştir. Bu durumda üzerinize atılı disiplin suçu oldukça ağır olduğu kadar bu suçun tarafınızdan işlendiği anlamında sonuç çıkmaktadır.
b-Yüksek disiplin kurulu önüne gelen dosyayı bu cezayı beğenmedim başka ceza veriyorum anlamında genellikle ret etme yeksi yoktur. Ya cezayı kabul eder, ya da dosyayı geri gönderir, ben yetkili değilim falanca kurul yetkili diye.
Özetle geçirdiğiniz soruşturma sonucunda disiplin yönünden ağır biçimde kusurlu bulunup cezalandırılmışsınız.
3-Ayrıca eködemeden men ve süresiz başka ilde görevlendirildiğinizi belirtmişsiniz. Sürgün diye bir müstakil disiplin cezası olmamak ile birlikte işlenen suçun niteliği ve alınan disiplin cezasının mahiyeti dikkate alınarak idareler memurların görev yerlerini değiştirebilirler. Bu verilen disiplin cezasından ayrı bir işlem olduğu için ayrı dava konusu yapılması gerekir.
Eğer disiplin cezansa dava açılmış ve atama işlemine dava açılmamış ise, disiplin cezası iptal edilse dahi atama işlemi geçerliliğini koruyacaktır.
4-Hakkınızda kamu davası açıldığını ancak beraat ettiğinizi belirtmişsiniz.
657 sayılı yasanın 131.maddesine göre, adli ve idari soruşturmalar birbirlerini bağlamaz ve ayrı ayrı yürütülürler. Beraat kararı almanız, aynı eylemden aldığınız disiplin cezasının hukuka aykırı olduğu anlamına gelmez. Konunun somut olarak irdelenmesi gerekir.
5-Geriye dönmek için dilekçe yazdığınızı, personel ihtiyacına binayen tayin edildiğinizi ifade etmişsiniz.
Bu dilekçenize yazı cevap verildiği tarihten itibaren dava açama süreniz bşlamış olabilir. Tahminen yazıyorum çünkü kronolik sıra ve gelişmeler anatımınızda yok.
6-Yürütmeyi iptal davası ve kararın iptali için bölge idare mahkemesine dava açtığınızı ve davanın sonucunu beklediğinizi yazmışsınız.
Öncelikele yürütmeyi durdurma bir dava türü değildir. Açılan iptal davası içinde talep edilen bir ara karar niteliğindedir. 2577 sayılı yasanın 27.maddesinde öngörülen hukuka açkça aykırılık şartı ile telafisi güç zarar doğurma şartı birlikte gerçekleşmesi halinde mahkemece yürütmeyi durdurma kararı verilir veya talep ret edilir, dosya esastan görüşülmeye devam eder.
7-Dosyanıza baktığınızı sizi suçlayan hiçbir kişi yada ibare olmadığını belirtmişsiniz.
Delil sadece aleyhe tanıklık ile olmaz. Dosadaki başka belge bulgu veya tespit delil olabilir.
8-Bölge idare mahkemesi karar aşamasında iken davanız ile ilgili yetkisizlik karır verdiğini, (sürgün)olduğunuz ilin mahkemesine karar versin diye dosyanızın oraya gönderildiğini belirtmişsiniz.
2577 sayılı yasanı 32. ve 33.maddelerinde yetki ile ilgili özel hususlar düzenlenmiştir.
Yasanın 33.maddesinde “(Değişik bent: 05/04/1990 - 3622/12 md.) Kamu görevlilerinin atanması ve nakilleri ile ilgili davalarda yetkili mahkeme, kamu görevlilerinin yeni veya eski görev yeri idare mahkemesidir.
2. Kamu görevlilerinin görevlerine son verilmesi, emekli edilmeleri veya görevden uzaklaştırılmaları ile ilgili davalarda yetkili mahkeme, kamu görevlisinin son görev yaptığı yer idare mahkemesidir.
3. (Değişik bent: 05/04/1990 - 3622/12 md.) Kamu görevlilerinin görevle ilişkisinin kesilmesi sonucunu doğurmayan disiplin cezaları ile ilerleme, yükselme, sicil, intibak ve diğer özlük ve parasal hakları ve mahalli idarelerin organları ile bu organların üyelerinin geçici bir tedbir olarak görevden uzaklaştırılmalarıyla ilgili davalarda yetkili mahkeme ilgilinin görevli bulunduğu yer idare mahkemesidir.” Hükmü yer almaktadır.
Kısaca açtığınız dava disiplin cezası ile mi ilgili, yoksa atam ile mi ilgili, eğer disiplin cezası ise, “Kamu görevlilerinin görevle ilişkisinin kesilmesi sonucunu doğurmayan disiplin cezaları” nedeni ile açılan davalar, görev yapılan yer idare mahkemesi olacaktır.
Açtığınız dava atama ile ilgili ise, kamu görevlilerinin yeni veya eski görev yeri idare mahkemesidir. Yani eski görev yeriniz veya yeni görev yeriniz idare mahkemesidir.
Yetki yönünden ret kararı ile anlaşılacağı üzere, siz sadece disiplin işlemine karşı dava açmışsınız. Atama işlemi ile ilgili davanız yok. Bu durumda, geri dönme şansınızda yok…
9-Genel müdürün bir ifadesini yazmışsınız.bu yönde sözle beyanlar bir katkı sağlamaz sadece kafa karıştırır.
Özetle, adli ve idari yönü olan bir eylem nedeni ile adli ve idari soruşturma geçirmişsiniz. Disiplin yönünden ağır biçimde cezalandırılmış ve ayrıca görev yeriniz değiştirilmiştir. Adli yönden beklide delil yetersizliğinden belli değil, beraat etmişniz.
Bu durumda yapacağınız iki şey var hak aram adına;
a-Disiplin cezasına karşı dava açmak
b-Atama işlemine karşı ayrı bir dava açmak
Hoşça akalın…
Yetki yönünden verilen ret kararları sonrasında tekrar dava açılır ama süre uzamış olur buda size yardım edenlere de dikkat edin ve iyi seçin….
Kolay gelsin her şey gönlünüzce olsun…
süresiz yapılan geçici görevlendirmelerin atama hükmünde olduğuna dair pek çok danıştay kararı var.Geçici görevlendirmede en önemli unsur görevlendirmenin süre ile sınırlandırılmasıdır.
Sayın hukukçu arkadaşlar
Ben müfettiş soruşturması üzerine bulunduğum ilden başka ile görevlendirildim.
Tabi busüre içerisinde yürütmeyi iptal ve mevcut kararın iptali içn idare mahkemesine dava açtım.Tabi busüre içerisindede hakkımda kamu davası açıldı ancak beraat ettim.yaklaşık 1,5 yılı aşkın süre başka ilde görevlendirildim.kademe ilerlemem durduruldu ve eködemeden 6 ay mahrum bırakıldım.Şuan davamın sonucunu bekliyorum.ama bu sıradada naklim sürgün olduğum yani görevlendirildiğim yere çıkmış.benim i,steğim olmadan mümkünmüdür.ayrıca eşim statü olarakta çalışma yılı olarakta benden üst durumdadır.geriye dönüşüm olmasa eş durumundan önebilirmiyim yada nebileyim nasıldönerim esk,i yerime imkan ve olasıklarım varmıdır.
teşekkürler
Sayın hukukçu arkadaşlar
Ben müfettiş soruşturması üzerine bulunduğum ilden başka ile görevlendirildim.
Tabi busüre içerisinde yürütmeyi iptal ve mevcut kararın iptali içn idare mahkemesine dava açtım.Tabi busüre içerisindede hakkımda kamu davası açıldı ancak beraat ettim.yaklaşık 1,5 yılı aşkın süre başka ilde görevlendirildim.kademe ilerlemem durduruldu ve eködemeden 6 ay mahrum bırakıldım.Şuan davamın sonucunu bekliyorum.ama bu sıradada naklim sürgün olduğum yani görevlendirildiğim yere çıkmış.benim i,steğim olmadan mümkünmüdür.ayrıca eşim statü olarakta çalışma yılı olarakta benden üst durumdadır.geriye dönüşüm olmasa eş durumundan önebilirmiyim yada nebileyim nasıldönerim esk,i yerime imkan ve olasıklarım varmıdır.
teşekkürler
Sayın Uluser,
1. Husus: Disiplin cezasını gerektiren fiiller ile bunlar için öngörülen disiplin cezaları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 125 inci maddesinde sayılmıştır. Bu maddenin (A) bendinde uyarma, (B) bendinde kınama, (C) bendinde aylıktan kesme, (D) bendinde kademe ilerlemesinin durdurulması ve (E) bendinde Devlet memurluğundan çıkarma cezalarını gerektiren eylemler ve hâller tek tek gösterilmiştir. Disiplin soruşturması sonucunda siz memuriyetten çıkarma cezasının bir alt cezası olan kademe ilerlemesinin durdurulması ile cezalandırılmışsınız. Siz bu disiplin cezasının iptali için İdari Mahkemeye müracaat ettiniz mi? Bunun için bir dava açmanız gerekirdi. Kaldı ki size aynı suç için 2 ayrı ceza verilmesi de tamamen hukuka aykırıdır. Mademki kademe ilerlemesi cezası verdiler buna ilaveten ek ödemelerinizi de kesemezler.
2. Husus: Öncelikle şu linkten Devlet Memurları Geçici Süreli Görevlendirme Yönetmeliği’ni incelemenizi tavsiye ederim https://www.hukuki.net/kanun/77753.35.text.asp . Söz konusu Yönetmeliği incelediğinizde sizin geçici görevlendirmenizle ilgili çok sayıda hukuka aykırılık bulacaksınız. Bunların en önemlisi de geçici görevlendirmede sizin rızanızın aranması gerektiğidir. Ayrıca 657 sayılı kanunun 9. maddesine göre de geçici süreli görevlendirmeler de aranacak hususlar belirtilmiştir. Buna göre de sizin geçici görevlendirmenizde bir sürü hukuka aykırılık bulunmaktadır. Söz konusu kanunun bahsedilen maddesine göre de sizin talebiniz olmaksızın geçici görevlendirme işlemi tesis edilemez. İlaveten 02/06/2005 tarih ve 25883 sayılı Resmi gazetede yayımlanan 2005/14 sayılı Başbakanlık Genelgesinin 10 uncu maddesinde "Teftiş, denetim, soruşturma ve hizmet içi eğitim ile isteğe bağlı olma durumu hariç, kamu görevlilerinin, bir yılda toplam 2 ayı geçmemesine özen gösterilecektir." denilmektedir. Siz zaten geçici görevlendirme için dava açmışsınız ve yürütmenin durdurulması (YD) talebinde bulunmuşsunuz. İdare Mahkemesi önce YD kararı verdi sonra da dosyanızı geçici görevle bulunduğunuz yer İdare mahkemesine gönderdi diyorsunuz. YD kararı verildiğine göre sizin eski görev yerine dönmeniz gerekirdi bunun için Mahkemenin esastan karar vermesini beklemenize gerek yoktu. Yoksa Mahkeme YD talebinizi red mi etti?
3. Husus: Muhtemelen Mahkeme sizin YD talebinizi kabul etti ve bunu davalı İdareye tebliğ etti. Yine muhtemelen Davalı İdare bu durumda uyanıklık ederek sizin geçici görevle bulunduğunuz yere tayininizi çıkardı. Aslında davalı İdare disiplin soruşturması sonucunda sizi geçici görevle görevlendirme yerine başka bir yere aynı kadro ve maaşınızla tayin etmiş olsaydı, daha haklı olabilirdi. Eş durumu ile ilgili atanmalar hususunda 657 sayılı kanunun 72. maddesini incelemeni tavsiye ederim. Sizin tayininiz muhtemelen 657 sayılı kanunun 76. maddesine göre çıkarılmıştır. Bu durumda size tavsiyem tayin emrini tebellüğ eder, etmez İdare Mahkemesine YD talepli bir tam yargı davası dilekçesiyle müracaat etmenizdir. Bu dilekçede de maruz kaldığınız haksızlıkları (kademe ilerlemesi cezası, ek ödemelerden mahrumiyet, 1,5 yıl geçici görevlendirme vs) belirtirsiniz. Eğer Mahkeme YD talebinizi kabul ederse eski görev yerinize dönebilirsiniz. Sonra da davanın esastan sonuçlanmasını beklersiniz.
yürütmenin durdurulması ve iptal davalarında görevinden başka yere haksız şekilde ataması yapılan kişi iptal davasıyla beraber görevine de iadesini beraber talep etmiş olmalıdır...aksi taktirde iptal kararından sonra eski görev yerine veya görevine iadesi için tekrar dava açması gerekir...disiplin ve kınama kararlarına karşı da ancak yükseköğretimdeki kişiler idari dava yoluna başvurabilirler...
Merhaba ben 3 yillik evli bir bayanim fakat esimi iki ay önce almanyaya aile birlesimi yoluyla getirtebildim türkiyede 1 aylik bir bereberlimiz oldu...
Yazan: Canisi1985 Forum: Milletlerarası Özel Hukuk
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku