merhabalar,
benim özellikle yurtdışı teciliyle ilgili bir sorum vardı. Durumum biraz karışık. Şimdi ben bu celp döneminde sevke tabi bir yedek subay adayıyım. Daha önce Akdeniz Üniversitesini bitirdim. Aynı üniversitede yüksek lisansımı yaptım tarih alanında. Geçen yıl yüksek lisans mezunu olmamdan ileri gelen bir yıllık tecil hakkımı kullandım ve bu süre zarfında da beyaz rusyada dil kursuna gittim. Bu yıl ise Beyaz Rusya Devlet Üniversitesi tarih bölümüne doktora programına kaydımı yaptırdım ve tüm belgelerimi eksiksiz milli eğitim bakanlığı özel öğrenci tanıma birimine gönderdim. Ancak benim endişem şu: özel öğrenci tanıma birimi bu belgeleri milli savunma bakanlığıan gönderiyor ve ancak orası tanırsa askerlik erteleniyor. Benim kayıt kabul belgemde ise .... adlı şahısı tarih bölümü doktora programına 2008 1 eylülden itibaren kabul ediyoruz diyor. Şimdi benim derslerim eylüle başlıyor ama kaydımı yaptırdım milli savunma bakanlığı veya akerlik şubesi için önemli olan öğrenime başlnan tarih mi yoksa kayıt yapılan tarih mi? bu konuda beni aydınlatırsanız ço ksevinirim