Arkadaşlar 1997 yılında bi arkadasıma pamukbantan alacagı kredı kartı ıcın kefıl oldum. Pamukbank kapandıgı ıcın hesap halk bankasına gectı. arkadasım 2008 yılına kadar sorunsuz kullanılan kart 2008 yılının 4.ayında borcu odenmeyerek ıcralık duruma dustu. kefil oldugum ıcınde bana ıcra takıbıne baslandı. Ben bu icra takıbıne, kredı kartının ılk kullanlan lımıtı olan 500 ytllik kısmından sorumlu olacagımı belırterek borca ıtıraz ettım. Ama bugun gelen zabıtta ıtırazımın gecersız sayıldıgını ogrendım. Gelen ıcra zabıtında şunlar yazmaktadır;
Muhıttın Bolat tarafından30/06/2008 tarıhınde her ne kadar borcun 500 ytl dısındakı mıktara kısmı ıtırazda bulunmus ıse; 5020 sayılı kanunun 20/e maddesi ve ek5. maddesi gereğince sermayesının yarıdan fazlası kamuda bulunan bankaların yapmış oldukları takiplerde yapılan itirazlar satış dışında takip işlerini durdurmadığından İİK.nun 59 maddesi gereği itirazın yapılmamış sayılmasına
Kararın borçluya tebliğine karar verildi. 07/07/2008
Durum bu şekilde bu konuda yapabilecegımız birşeyler mevcutmu, yoksa bu borcun tamamını (8100ytl) odemek zorundamıyım.
Tüm arkadaslara edecekleri yardımdan ve ilgiden dolayı tsk ederim
Hukuki NET Güncel Haber
Konu polat46 tarafından (09-07-2008 Saat 19:23:49 ) de değiştirilmiştir.
İtirazı nereye yaptın bu cevabı size mahkememi yoksa bankanın kendisi yada a avukatımı verdi 23/02/ 2006 tarihli kredi karlar kanunun 24maddesi aynen şöyle
MADDE 24 - Kart çıkaran kuruluşlar ile kart hamilleri arasındaki ilişkiler, bu Kanun ve ilgili diğer mevzuat çerçevesinde en az oniki punto ve koyu siyah harflerle hazırlanacak yazılı sözleşme ile düzenlenir. Sözleşmenin bir örneği, kart hamiline ve varsa kefile verilir. Sözleşme hükümleri ve kartın kullanımı hakkında kart hamiline ayrıntılı bilgi verilmesi zorunludur.
Kart çıkaran kuruluşların kart hamilleri ile akdedeceği sözleşmelerin şekil ve içeriğinde yer alması gereken asgarî hususlar Kurulca belirlenir.
Sözleşmede belirtilen asgarî tutar, dönem borcunun yüzde yirmisinden aşağı olamaz. Hesap özetinde yer alan asgarî ödeme tutarı son ödeme tarihinde ödenmediği takdirde kart hamili ödenmeyen tutar için sözleşmede öngörülen gecikme faizi dışında bir yükümlülük altına sokulamaz.
Kart hamilinin yaptığı işlemler nedeniyle, sözleşmede yer almayan faiz, komisyon veya masraf gibi adlar altında hiçbir şekil ve surette ödeme talep edilemez ve kart hamilinin hesabından kesinti yapılamaz. Sözleşmede kart hamilinin haklarını zedeleyici ve kart çıkaran kuruluş lehine tek taraflı haksız şartlar sağlayan hükümlere yer verilemez.
Kart hamilinin borcu kefile bildirilmedikçe, kefil için temerrüt durumunun oluşmayacağı sözleşmede gösterilir. Sözleşme hükümlerinde kefilin sorumluluğunu artırıcı nitelikteki değişikliklere ve kartın kullanım limitinin yükseltilmesine ilişkin olarak kefilin ilave şartlara dair sorumluluğunun başlaması için kefilin yazılı onayının alınması şarttır. Kredi kartı kullanımlarındaki kefalet, Borçlar Kanununda belirtilen adi kefalet hükümlerine tâbidir. Asıl borçluya başvurulup borcun tahsili için tüm yollar denenmeden kefilden borcun ifası istenemez bu maddeyi onlara okutun
Yargıtay kararlarıda kefilliğin adi kefillik olacağı yönde bir karar okudum ama karar numarasını almayı unuttum şimdi bulamıyorum ama anladığım kadarıyla size verdikleri itiraz nedenleri bu bankanın kamuya geçmesiyle alakalı sanki kamu alacağıymış gibi işlem yapmaya çalışıyor maddeler kefillik ve sorumlulukla alakalı bir şey göremdim kazanacağınıza inanıyorum sonuçtan bilgi veririseniz sevinirim bende araştırıyorum
Kamu alacağı için takibe geçildiğinden takibe itiraz reddedilmiş, ancak sen 500 YTL için kefil olmuşsun kredi kartı limiti 10 bin YTL.ye çıkmışsa bunun vebali kefile yüklenemez, kefil borçlu olduğu şeyi bilir ve onun altına imza atar, kefilin kefil olduğu borcun kefilden habersiz artması hukuk ve hakkaniyete ayrıkıdır bence, tabi şu an buna dayanak olabilecek bi kanun ya da emsal karar bilmiyorum sadece kendi görüşümdür.
...... ancak sen 500 YTL için kefil olmuşsun kredi kartı limiti 10 bin YTL.ye çıkmışsa bunun vebali kefile yüklenemez, kefil borçlu olduğu şeyi bilir ve onun altına imza atar, kefilin kefil olduğu borcun kefilden habersiz artması hukuk ve hakkaniyete ayrıkıdır bence.....
Bence önemli bir ayrıntı Avukat veya hukukçu arkadaşların bu konuda söyleyecek dayanak ve sözleri olmalı diye düşünüyorum.
Sorunun cevabı rabak 2002 tarafından Kradi Kartları Kanunun 24.maddesi yazılarak ve son fıkraya dikkat edilmek üzere, verilmiş.Anlaşılmayan nedir? Onu da ben anlamamdım.
İyi günler...
Sorunun cevabı rabak 2002 tarafından Kradi Kartları Kanunun 24.maddesi yazılarak ve son fıkraya dikkat edilmek üzere, verilmiş.Anlaşılmayan nedir? Onu da ben anlamamdım.
İyi günler...
@sakar
Doğru ben o kısmı atlamışım ,
ben o yazımı abc20 rumuzlu arkadaşımızın ".....kefilin kefil olduğu borcun kefilden habersiz artması hukuk ve hakkaniyete ayrıkıdır bence....." içerikli yazısındaki kişiselliği ortadan kaldırmak ve bir dayanağa oturtmak için kaleme almıştım.Uyarınız için teşekkür ederim.
Annem 1995 veya 1996 yılında bir arkadaşına kredi kartı için kefil olmuş.01.02.2006 tarihinde emekli sandığı aracılığıyla 8.000 ytl civarında borcun...
Yazan: linchpin Forum: Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku