iyi günler,

Halen çalışmakta olduğum işyerimden 2007 yılı içerisinde ödenmeyen maaşlarımla ilgili tarafıma 2009-2010 vadeli bonolar verildi. Bonolar üzerinde firma kaşesi - iki 2. derece imza yetkilisinin imzası (imza sirküsüne göre bir 1. ve bir 2. derece olması gerekli) ve tanzim tarihi bulunmakta. Bonolar tarafıma verilirken bir ibranamede imzalatıldı. ibranamede özetle "...işyerinde çalışmaktayım. ...ekonomik sıkıntı sonucu işverenimizin sunmuş olduğu ödeme planını kabul ederek, işyerimde çalıştığım süre zarfında hak kazandığım normal ücret, hafta tatili vs.. ve diğer sosyla yardımlarımı 4857 sayılı iş kanunu ile sair ilgili mevzuattan doğan aylık ücret alacaklarımı ilgili işverenden tam ve noksansız karşılıklı varılan mutabakata istinaden serbest irademle teslim aldım. İşverenden vesair sebeplerle hiçbir hak ve alacağım kalmadığını ve bunlardan dolayı haiz olduğum ve olabileceğim her türlü dava haklarımdan feragat ederek serbest irademle ibranameyi imzaladığımı kabul ve beyan ederim. (bono no, vade ve tutarları) Yukarıda belirtilen senetleri elden teslim aldım. Aylık birikmiş ücretimle ilgili faiz ve sair başkaca bir ad altında herhangi bir hak talep etmeyip, buna ilişkin dava talep hakkımdan feragat ettiğimi kabul ve taahhüt ederim"

Personel müdürü ve bir personelin şahit olarak imzaları var. Ayrıca 2. derece imzaya yetkilinin (kaşesiz) açığa imzası ve benim imzam var ibraname üzerinde.

1. Bu ibranamenin hukuki geçerliliği varmıdır?
2. Alınan sıralı bonolar üzerinde "..vadesinde ödenmediği takdirde müteakip bonolarında muacceliyet kesb edeceği .." yazılmakta. Birinci bono ödenmez ise sıralı vadesi gelmemiş bonolarıda takipe koyabilirmiyim?
3. Konu hakkında hukuki açıdan değerlendirme yapabilirmisiniz?

Teşekkür ederim

Seyemo